Leuke sportkleding.

Een vraag die ik heel vaak krijg is waar je leuke sportkleding kan kopen als je niet over de perfecte maten beschikt. En een leuke sportoutfit is natuurlijk niet onbelangrijk. Veel vrouwen voelen zich al erg onzeker als ze gaan sporten omdat ze er vaak niet op hun opperbest uitzien dan. Denk aan bezweet hoofd, strakke leggings die niet altijd even lief zijn voor onze billen, sportbeha’s die je borsten platdrukken… Een leuke sportoutfit geeft toch net dat beetje extra zelfvertrouwen, en dus ook meer goesting om te gaan sporten.

Er zijn heel wat mogelijkheden, zowel bij budgetvriendelijke ketens als in de duurdere merken. Het aanbod plussize sportkleding is ook heel erg uitbgebreid tegenover een aantal jaar geleden. Zelfs enkele populaire merken, zoals Nike, Puma en South Beach zijn mee op de kar gesprongen.

Hieronder selecteerde ik alvast enkele leuke stuks, met de link naar de webshop! En hierbij alvast nog wat tips:

  • als je een sportbroek kiest, waar een touwtje in de band zit, kan je dit aantrekken en zakt de broek minder snel af. Dit staat aangegeven bij de beschrijving.
  • ik neem voor sportbroeken bijna altijd een maat kleiner dan voor mijn gewone broeken. Sportbroeken vallen vaak erg groot uit, vooral aan de benen en heupen. Hangt natuurlijk van merk tot merk af, bekijk zeker altijd de maattabel.
  • een sportblouse neem ik dan vaak weer een maatje groter, zo zit het lekker los, en camoufleert het wat meer.
  • vaak vind je bij een broek of truitje een bijpassend sporttopje. Dit wordt vaak benoemd als ‘sportbeha’ maar is bijna nooit erg stevig. Ze kunnen zeker geen goede sportbeha vervangen. Ik draag ze bijvoorbeeld over mijn sportbeha, omat ze er leuker uitzien, met dan een doorzichtig blouseje over
  • let er bij een legging/sportbroek zeker op dat de stof niet te dun is. Als je sport moet je je regelmatig bukken of in allerlei bochten wringen, als de stof erg dun is, kan je er doorkijken en is je ondergoed zichtbaar.
  • in plussize merken vind je heel vaak kuitbroeken. Kuitbroeken breken je been in twee, waardoor je benen vaak korter lijken en je bovenbenen dikker. Ze zijn meestal niet erg flatterend. Kies voor een lange broek of een short.
  • vaak kiezen mensen nog voor katoen, omdat je hier minder in zou zweten en ze schrik hebben voor geurtjes. Geen goed idee. Die synthetische sportstofjes zijn gemaakt om te sporten. Ze drogen snel op, je ziet minder zweetkringen, ze zijn heel erg gemakkelijk te wassen en ze houden hun kleuren goed. En niet onbelangrijk: ze blijven minder gemakkelijk haken en hinderen niet tijdens het sporten.
  • in de gewone collecties vind je zeer regelmatig leuke oversized blouses, of een legging in XL. Niet voor iederen voldoende, maar heel wat dames komen hier zeker mee weg!

H&M

wolf & whistle.JPGwolf & whistle leopard.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wolf & Whistle

(en outfit 2)

Nike

Shirt, legging, short.

Only Play Curvy

Legging, shirt.

Veel shopplezier en daarna veel sportplezier.

Ann-Sophie

Gepubliceerd door Ann-Sophie

Blond. Twentysomething. Blogger. Passion for fashion.

2 gedachten over “Leuke sportkleding.

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s