Kleuranalyse.

Heel regelmatig krijg ik de vraag wat dat nu exact is, een kleurenanalyse. Hoe gaat dat precies in zijn werk? En waarom moet je dat zeker eens laten doen?

Tijdens een kleurenanalys gaan we samen op zoek naar de kleuren die je laten stralen. De kleuren die er voor zorgen dat je ogen spreken. De kleuren die er voor zorgen dat eventuele wallen en rimpels minder zichtbaar zijn of opvallen. De kleuren die er voor zorgen dat je uitstraling versterkt wordt. En geef toe, dat wil toch iedereen?

Kleuren die niet bij iemand passen leiden de aandacht af van de persoonlijkheid. De kleding krijgt de aandacht in plaats van degene die ze draagt en dat is zonde. Als je de juiste kleuren draagt, kijkt men naar je gezicht en niet naar je kleding. Zo versterk je je uitstraling.

stjl en kleur

Welke kleurcombinaties passen bij jou?
Tijdens de kleurenanalyse kijken we naar de ondertoon van je huid. Heb je een roze of een meer gele ondertoen? Ook je (natuurlijke) haarkleur en de kleur van je ogen komen aan bod. De analyse geeft duidelijk inzicht in welke kleuren voor jou het beste resultaat opleveren en welke kleuren je beter kunt vermijden. Je ontdekt welke kleurcombinaties goed bij je passen en welke kleuren je natuurlijke uitstraling versterken.

Welke kleuren van de modetrends volgen?
Het modebeeld bepaalt welke kleuren er in de winkels hangen. Natuurlijk is het mogelijk om de modetrends te volgen, maar het is de vraag of de kleuren die in de winkel hangen bij iedereen even goed staan. Een kleur kan de ene persoon een frisse uitstraling geven en de andere juist een fletse uitstraling. In de ene kleur oogt een persoon opgewekt en vrolijk en een ander lijkt in die kleur juist somber, vermoeid of streng. Door de kleurenanalyse heb je hier perfect inzicht in en weet je voortaan welke modekleuren je goed staan. Of hoe je modekleuren die niet helemaal bij jou passen toch op een goede manier kunt combineren.

20190113_101351

Het effect van kleuren op jouzelf en anderen
Het dragen van bepaalde kleuren heeft invloed op jezelf, maar ook op je omgeving. Eens je begint te experimenteren met kleur, ontdek je al snel hoe je bepaalde kleuren in verschillende situaties kunt gebruiken. Sommige kleuren zijn ideaal om vermoeidheid te camoufleren, sommige kleuren zijn open en helpen je bij het voeren van open gesprekken, andere kleuren staan dan weer voor kracht dus ideaal om te dragen als je je baas om opslag gaat vragen.

Hoe gaat het in zijn werk?
Indien je beslist een kleurenanalyse te boeken, hebben we eerst een telefonisch kennismakingsgesprek. Dit om de verwachtingen af te stemmen en alles te duiden. Ik vraag ook om enkele dingen voor te bereiden. Ik vraag je enkele outfits, inclusief accessoires, klaar te leggen. De kleurenanalyse gaat door bij jou thuis, zodat je kleerkast in de buurt is. We vullen samen een vragenlijst in en daarna gaan we aan de slag met de analysedoeken om je kleurtype te bepalen. Eens we ontdekt hebben welke jou topkleuren zijn, gaan we aan de slag met je garderobe. We maken combinaties met verschillende stukken en voor verschillende gelegenheden.

kleur 1

Voordelen van een kleurenanalyse
• Door het dragen van de juiste kleuren maak je een goede eerste indruk
• Je doet minder miskopen omdat je beter weet wat je staat
• Versterking van je natuurlijke uitstraling

Vragen? Interesse? Aarzel zeker niet mij te contacteren!

Gepubliceerd door Ann-Sophie

Blond. Twentysomething. Blogger. Passion for fashion.

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s