De week van eigen kweek.

De hele week lang kon je op Studio Brussel enkel muziek horen die gemaakt is in eigen land. Van Belgische kweek. En ik heb er van genoten. Een streepje goede muziek maakt die files en die koude ochtenden heel wat aangenamer. Heel vaak wist ik helemaal niet dat die en die en die topschijf van Belgische makelij zijn. Altijd leuk om te ontdekken en het maakt me toch een beetje een fiere Belg.

IK-KOOP-BELGISCH-GRUSENMEYER-202 (1)

Maar we hebben niet enkel leuke Belgische muziek. Ook de Belgische mode mag er zeker zijn. En die Belgische mode gaat heel wat verder dan de Zes van Antwerpen en enkele bekende merken. Er zijn legio originele merken en startups met gezellige shops en nog hippere webshops. Ik deel alvast mijn favorieten waarvan ik zeker enkele stukken van wil kunnen aanschaffen. Want ik moet eerlijk bekennen, ik koop vaak niet Belgisch. Gewoon omdat het vaak nogal prijzig is. Maar kijken doe ik alvast. En ik spaar naarstig verder. Dan wordt die kleerkast van mij binnenkort iets meer Belgisch.

 • Deuxbelges: speciaal, onconventioneel, net dat tikkeltje anders, zeer tijdloos, stijlvol en limited edition. Ik ben fan van de truien en t-shirts met heerlijk originele prints.
 • DoYou: Antwerps merk die hele leuke hedendaagse dingen maken met een vintage twist. Ik ben verliefd op de sweaters waarin in de mouw een klassieke foulard verwerkt is.
 • Emely Van Impe: knitwear in heldere kleuren en prachtige patronen. De sjaals zijn absoluut prachtig.
 • Faffie: Bestaat sinds de zomer van 2017, gemaakt door Sofie Vandenbergh. Originele snits gecombineerd met leuke tekst en/of in toffe materialen. De volgende collectie is comming soon, en ik kijk er naar uit.
 • Filles à papa: Heerlijk origineel, lekker opvallend, veel glitters en altijd net iets anders dan standaard.
 • JuliaJune: Vrouwelijk, mooie materialen en heerlijke zomerse jurken.
 • Lilirooz: Kraagjes, kraagjes en nog eens kraagjes.
 • Liv the label: Hele leuke stukken. Ze hebben prachtige jurken, maar ik ben vooral fan van de pakken in leuke prints en matrialen.
 • Morobe: Prachtige en orginele schoenen. Klassiek, maar met een twist.
 • NXI: Hele leuke rokken en kleedjes als je ergens naar toe moet. Draagbaar, maar vooral ook feestelijk en met een hele speelse twist.7
 • O’ren: Stoer. Opvallend. Volleuke details en met de nodige glitters. Hun truien zijn heel populair, maar ook de andere stukken zijn de moeite waard.
 • Svnty: Ik kende eerst hun schoenen, en dan vooral de sneakers. Net dat tikkeltje origineler. Daarna ontdekte ik de kleding. En die is hetzelfde: helemaal in de mode met een hele leuke twist en oog voor detail.
 • Under thy skin: prachtige lingerie, de teksten erop vind ik het einde. Ze gebruiken in hun campagne ook een plus size model, wat me helemaal enthousiast maakt.

Koop jij Belgisch? Waarom wel of waarom niet? Wat zijn je favoriete Belgische merken? Koop je veel online of ga je op zoek naar de winkels? Webshops en adresjes zijn altijd welkom. Je kan namelijk nooit te veel shoppen.

Lekskes,

Ann-Sophie

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s