Valentijn.

Ik vind Valentijn oprecht de meest stomme feestdag van het jaar. Als je het al een feestdag kan noemen. Iedereen zegt dat ikValentijn stom vind omdat in single ben. Omdat ik niet overladen word met cadeautjes. Omdat ik geen melige brieven krijg van mijn liefste. Omdat er geen rozen op tafel staan als verrassing als ik binnenkom. Omdat ik niet luvieduvie gezellig onder een dekentje kan kruipen met mijn Mr. Right. Omdat ik niet getrakteerd word op een romantisch etentje in een fancy restaurant. Omdat niemand mijn bad laat vollopen en kaarsjes op de rand zet.

Dat klopt helemaal niet. Ik vind Valentijn niet leuk, maar niet om bovengenoemde redenen. Ik ben gewoon geen sucker voor romantiek. Dat te beginnen. Al zeker niet voor die grootse gebaren en de platte, commerciële romantiek.  Ik wil uiteraard iemand leren kennen die mij doodgraag ziet en mij dat ook duidelijk maakt. Maar liefst dan ook alle dagen, of bijna alle dagen, want ik ben niet elke dag even leuk. En af en toe mag hij me wel eens vervloeken. Een keer per jaar melig en romantisch doen, omdat het moet, dat zegt zo weinig.

En romantisch, wat is dat eigenlijk? Is dat niet voor iedereen verschillend? Een trap vol rozenblaadjes die naar de slaapkamer leiden, ik vind dat belachelijk. Kreeft eten onder een maretak, die daarbovenop ook nog eens drie keer zoveel kost de tweede week van februari dan alle andere weken van het jaar? Dat hoeft niet voor mij. Een liefdesbrief met daarin hoe geweldig jij mij vindt? Ik barst in lachen uit. Honder rode rozen om je liefde te verklaren? Waarschijnlijk prik ik mij aan een doorn als je ze afgeeft.

Ik ben ook niet onmogelijk, zeker niet. Ik hou meer van de kleine dingen. Samen koken en ondertussen aperitieven. Een nekmassage na een vermoeiende dag. Vrolijke lentebloemen op tafel als ik thuiskom, gewoon op een doordeweekse dinsdag. Eens een smsje om te zeggen dat je me mist, donderdagvoormiddag bijvoorbeeld. Een ticket voor en concert van een groep die ik al jaren wil zien. Uren mee gaan shoppen terwijl je dat eigenlijk niet zo graag doet. Mij aanmoedigen om te gaan sporten als ik even geen zin heb. Die dingen. Die zou ik veel meer appreciëren dan de grootse gebaren, een maal per jaar.

En mijn toekomstige, die kan van mij hetzelfde verwachten. Veel liefde elke dag, maar niet speciaal meer op Valentijn.

Hoe beleven jullieValentijn? Sucker voor romantiek? Wordt dit uitgebreid gevierd? Overladen jullie elkaar met cadeaus? En de singles? Stop je je weg onder een deken? Of vier je deze dag met vrienden of vriendinnen?

Lekskes,

Ann-Sophie

 

One comment

  1. Dan ben ik in deze je antipode, because I am such a sucker for romance. Misschien niet de meest stoere verklaring om als man te maken, maar zoiets boeit me weinig. Don’t get me wrong, ik vind Valentijn, net als Halloween (even tough I love it) gewoon een zoveelste hoogdag voor de commercie. Maar de voorbeelden die je daar aanhaalt…ik doe echt ni liever als kleine briefjes verstoppen in de handtas, auto, kleding,… van mijn vriendin. (Niet dat ik die momenteel heb, maar soit) Soms een zelfgemaakt gedichtje, melig? ja. Van bedenkelijk niveau? Ongetwijfeld, maar wel recht uit het hart. (En af en toe op zn minst een tikkel grappig). Soms zijn het groots opgevatte plannen die een gans appartement in een besneeuwd winterlandschap transformeren, met de nodige opkuismiserie achteraf, but still… En tuurlijk, opgestoken middenvinger naar de mannen (en vrouwen!) die denken dat ze met een boeketje rozen de 14de, een goede beurt maken (of verdienen 😊). Ah, one last point to make: de zaken die jij als romantisch omschreef zijn misschien niet de typisch “romantische” dingen in my book ma wel de hoekstenen van een goede relatie: genieten van de kleine dingen samen, elkaar beter willen maken en opofferingen, veel opofferingen 😁

    Liked by 1 persoon

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s