Voornemens.

Een nieuw jaar betekent ook altijd nieuwe voornemens. Ik wil niet overdrijven en realistisch blijven, maar ik heb er toch een paar gemaakt. Natuurlijk zijn er de klassiekers:

  • meer water drinken
  • genieten en lekker eten, maar minder snoepen
  • opnieuw vaker sporten
  • vaker aan iemand vragen hoe het echt met hem/haar gaat, in plaats van de oppervlakkige ‘alles goed’ te gebruiken en niet verder te geraken dan een standaard antwoord dat eigenlijk niets zegt

Niets extreems dus, en haalbaar. Het is absoluut niet moeilijke om een gigantische opsomming te maken van dingen die beter kunnen (en eigenlijk moeten), maar niemand is perfect. En perfect is maar saai. En dat perfect brengt me naadloos bij de goede voornemens in verband met deze blog.

Ik heb hem verwaarloosd. Heel erg hard en lang. Zo hard zelfs dat ik bijna te beschaamd was om nog terug te komen en hier het een en ander neer te pennen. Gelukkig was de programmatie van menig televisiezender zeer pover tussen Kerst en Nieuwjaar, en zag ik op Netflix even het bos tussen de bomen niet meer. Ik klikte en scrolde wat in het rond en kwam zowaar op mijn eigen blog terecht. Ik las, en ik las en eigenlijk maakte mij dat allemaal wel vrolijk. Ik heb hier altijd met veel plezier geschreven en allerlei met iedereen gedeeld. Ik maakte dus nog een voornemen bij:

  • terug bloggen

Ik ga er geen aantallen of verplichtingen/verwachtingen aan knopen. Of mezelf bepaalde restricties of onderwerpen opleggen. Gewoon hoe, wat, waar en wanneer ik wil. Allemaal wat minder perfect. De stukken die ik schreef en nooit publiceerde, kan je niet op twee handen tellen. Gewoon, zomaar, omdat ik het niet perfect genoeg vond. Ik knoop goed in mijn oren dat perfect maar saai is, en ga dus gewoon weer aan de slag.

Ik blijf wel graag realistisch. Natuurlijk komen er nog periodes dat het gigantisch druk is op het werk en dat ik buiten werken niet veel anders doe, dus ook niet bloggen. Natuurlijk komen er momenten dat ik van de ene afspraak met vrienden naar het volgende familiefeest hol, en geen tijd heb om mijn computer open te klappen. En wie weet vind ik ooit wel eens een lief, die ik mijn volledige aandacht wil geven, in plaats van mezelf uren achter mijn computer te verstoppen. Maar voor nu is mijn werk onder controle, zijn de afspraken met vrienden mooi verdeeld en is dat lief nog nergens te bespeuren. Dus ik heb tijd, en goesting.

Tot lees!

Ann-Sophie

2 comments

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s