Sportyspice V

Het is al weer even geleden dat hier nog een update verscheen over mijn sportiviteiten. Eigenlijk is het gewoon al lang geleden dat hier überhaupt iets verscheen. Maar het was druk. En het was zomer. En ook al was het weer niet schitterend, ik zit in de zomer toch liever ergens op een terras, een strand, een tuin met vrienden, collega’s of familie dan binnen, moederziel alleen, achter mijn computer. Ondanks dat het druk was en ik regelmatig op terrasen, in tuinen en op stranden vertoefde in aangenaam gezelschap, verwaarloosde ik het sporten niet.

Helemaal niet zelfs. Ik voel me schuldiger dan ooit als ik niet of minder sport. Het trainen begint me steeds beter en beter af te gaan. Als iemand me iets meer dan anderhalf jaar geleden zou verteld hebben dat ik in de zomer van 2016 minstens drie keer per week in de fitness zou staan/zitten/liggen zweten, zou ik die persoon ronduit in zijn gezicht uitgelachen hebben. Echt waar. Zonder enige twijfel. Ik zou dat nooit, maar dan ook nooit geloofd hebben. Maar het is dus wel waar. Wat ook leuk is, en motiverend is dat ik resultaat begin te zien. Ik zie mijn lichaam langzaam maar zeker veranderen. Niet dat mijn buik een wasbordje is en mijn benen net zo gespierd zijn als die van Nafi Thiam, maar toch ben ik blij met het resultaat. Heel erg blij zelfs want ik kom van ver, al zeg ik het zelf.

Het leuke aan die vooruitgang en dat resultaat is niet alleen een esthetisch mooier beeld als ik in de spiegel kijk, het is ook een sterker lichaam dat meer mogelijkheden biedt. Mijn lichaam wordt sterker en fitter, dus ik ben in staat andere oefeningen uit te voeren dan tijdens mijn eerste fitness-sessies. De laatste maand heb ik een aantal nieuwe dingen ontdekt, uitgeprobeerd en sommige zelfs toegevoegd aan mijn programma. Zo volg ik nu onder andere het fitness-schema van Kayla Itsiness. Je zou dat schema gemakkelijk thuis kunnen doen en iedereen zou het moeten kunnen, ongeacht je niveau. Ik ben fan van het schema, maar dat van dat ‘thuis doen’ en ‘elk niveau’, daar ben ik het helemaal niet mee eens. Je hebt enorm veel materiaal nodig: een bankje, halters, een bal met gewicht, een lager bankje, een touw, enzoverder enzovoort. Ik heb al die dingen niet thuis. Je zou dat dan moeten aanschaffen, maar dat is een duur grapje. En het neemt erg veel plaats in. In de fitness is alles voorradig en heb ik alles bij de hand, veel gemakkelijker mijns inziens. Dan het niveau. Ik ben nu iets langer dan een half jaar zeer actief aan het trainen en sporten, en ik vind die schema’s lood- en lood- en loodzwaar. Als je niet al een beetje basisconditie hebt, val je, denk ik, ter plekke dood. Bij mij zou dat in elk geval gebeurd zijn.

Verder train ik sinds kort ook met TRX trainers. Een soort van touwen die aan het plafond ophangen, en waar je handen en voeten kan inhaken om zo allerlei spiergroepen te trainen. Ik gebruik ze voornamelijk om mijn buikspieren te trainen. Een aantal weken geleden zag ik op Facebook een filmpje van een sportsessie van Klaasje Meijer (één van de K3-tjes) voorbijkomen. Zij trainde met die TRX trainers. Zag er allemaal bijzonder indrukwekkend en aartsmoelijk uit. Ik liet het filmpje zien in de fitness aan een van de coaches, en een paar minuten later hing ik zelf met mijn voeten aan zo’n touw buikspieroefeningen te doen. Het is zwaar, moeilijk en dodelijk vermoeiend, maar super effectief. Helaas zien de oefeningen er bij mij pakken minder elegant en indrukwekkend uit als bij Klaasje.

Jij nog aan het sporten? Heb je ervaring met de schema’s van Kayla Itsines? Zo ja, ik ben erg benieuwd naar wat je er van vind en naar de resultaten.

Lekskes,

Ann-Sophie

10 comments

  1. Ik heb ervaring met Kayla en ik moet zeggen zeer positieve resultaten, ik kan je het trainingsboek bezorgen, het zijn pittige trainingen maar zeer doeltreffend! Succes met je trainingen

    Liked by 1 persoon

  2. Wauw! Goed bezig, chapeau!!
    Ik wil terug sporten, lig al meer dan 6 maanden stil, maar ik geraak niet gemotiveerd… maar vanaf 1 september, eens er terug meer routine is, hoop ik terug te starten en deze keer een goeie keer!

    Like

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s