RECEPT: appel-courgette cake.

Ik eet graag, maar er wordt nog steeds op de lijn gelet. Aangezien enkel konijnenvoer me niet gelukkig maakt, ben ik steeds op zoek naar gezonde en lekkere recepten waar niet te veel calorieën in zitten. Salades en dergelijke vind je met hopen, maar voor desserten en zoetigheden ligt dat iets moeilijker. Ofwel is het recept extreem ingewikkeld en wil ik er niet eens aan beginnen, ofwel is het enkel fruit met een streepje yoghurt. Niets mis mee, maar ik wou iets anders. Gisteren botste ik op het recept van een appel-courgette cake. De courgette vervangt de boter en ook gewone vind je niet in deze cake. Ik ging onmiddellijk aan de slag. De cake was gemakkelijk te maken en hij is lekker. Hij lijkt een beetje op broodpudding, of bodding zoals wij hier zeggen, vind ik.

De ingrediënten. (voor een kleine cake)

 • 2 grote appels
 • 120 gram courgette
 • 170 gram bloem (ik gebruikte gewone bloem, maar als je het gezonder wil kan je voor spelt of havermeel kiezen)
 • 50 gram agave siroop (gewone honing gaat ook, maar die is minder zoet en dan heb je 100 gram nodig, wat meer calorieën oplevert)
 • 2 eieren
 • 1 eetlepel kaneel

imageDe bereiding.

 • verwarm de oven voor op 150°C
 • Schil de appels. Snij anderhalve appel in kleine blokjes. De overige halve appel snij je in schijfjes, die dienen voor de garnering.
 • Rasp de courgette. Ik laat de schil er gewoon aan en rasp die mee.
 • Meng de bloem, met de eigen, de kaneel en de agave siroop tot een smeuïg geheel.
 • Voeg de geraspte courgette en de appelblokjes toe. Meng tot een massa.
 • Doe in de bakvorm. Om het gezond te houden en geen boter te hoeven gebruiken voor het invetten, doe je bakpapier in je bakvorm.
 • Garneer met de appelschijfjes.
 • Laat 60 à 70 minuten bakken. (Afhankelijk van je oven.)
 • Smakelijk!

imageKen jij nog recepten van gezonde desserts, cakes of taarten? Liefst niet te ingewikkeld. Ik hoor ze graag.

Lekskes,

Ann-Sophie

 

 

10 comments

 1. Ziet er lekker uit! Ik heb op mijn blog een paar suikervrije recepten. Ik vind zijden tofu trouwens handig voor zoiets. Lekker om een soort van cheesecake te maken, of zware chocomousse. Smakelijk!

  Like

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s