The Anso Diaries: holiday, celebrate.

Blogberichten schrijven op je tablet of smartphone is niet ideaal. (Vergeef me de fouten en een niet perfecte lay-out!) Dus doe ik maar iets met foto’s. Dan weten jullie onmiddellijk hoe het met me gaat. (Prima. Dankuwel) En waar ik ben. (Ver van huis, in Punta Cana in de Dominicaanse Republiek.) En wat ik aan het doen ben. (Aan het niksen. ) Kijk maar mee en wees maar jaloers.

image

Goeiemorgen. Altijd vroeg wakker hier. Thuis geraak ik nooit uit mijn bed, hier sta ik met plezier om zeven uur op.

image

Klaar voor het ontbijt. Sandalen en een korte short, mijn outfit van de week, als ik mijn bikini niet aan heb. Het is hier veel te warm voor meer kleren.

image

Ontbijt. Het verse fruitsap is hier ongelooflijk lekker. Het fruit super zoet en sappig. Verder ga ik voor wat groenten, kaas, mini-koffiekoeken en gewonnen brood. De bruine suiker erop is gemengd met kaneel. Heel erg lekker.

image

Het hotel heeft een waterpark. Zou ik durven of toch maar niet?

image

Gedaan. Het kind in mij nog eens een pleziertje gegund.

image

Tijd om nog eens in te smeren. De zon is hier zo ongelooflijk fel en sterk, als je even niet oplet ben je heel erg hard verbrand.

image

Ondanks veel en vaak smeren, toch een beetje rood.

image

Tijd voor de lunch! Na een hele voormiddag zon is een ruimte met airco meer dan welkom. Dit is het buffetrestaurant waar zowel ontbijt als lunch als dinner geserveerd worden.

image

Na de middag even naar het andere hotel op hetzelfde domein. Zonnecrème is bijna op, we moeten er dus nieuwe kopen. Het domein is overal heel mooi onderhouden. De natuur is prachtig groen en ik ben verliefd op de palmbomen. Je ziet het niet op de foto, maar de struiken hebben hier erg mooie, grote rode bloemen en er zijn heel veel erg kleurrijke vogels die je normaal alleen in de zoo ziet. Ik kan mijn ogen soms echt niet geloven.

image

Met het treintje terug naar ons hotel. Zonnecrème gekocht, dus we kunnen weer aan het zwembad liggen. Er rijden hier op het domein treintjes. De eerste dag vonden we dit voor luie mensen, maar nu gebruiken we ze zelf de hele tijd. Heel gemakkelijk en best wel gezellig.

image

image

Tijd voor afkoeling in het zwembad. Het is echt nodig elk halfuur een duikje te nemen. Het is echt te warm om gewoon heel de tijd op je stoel te blijven zonnen.

image

Aperitief tijd. De cocktails zijn kei lekker, maar straf. Hier gaan we voor caipirinha.

image

Tijd om ons klaar te maken voor het avondeten. We komen terug op de kamer en ze is helemaal opgeruimd en de bedden zijn mooi versierd. Ze vouwen zelfs de papierenzakdoekjes in de doosjes en het wc-papier mooi op. In de badkamer vonden we ook wat rode bloemen. Best wel eens leuk.

image

Gedouched. Beetje tipsy van de cocktail. Tijd om de schade op te meten: decolleté en gezicht zijn een beetje rood. Het valt heel goed mee. Nu klaarmaken voor het dinner. We eten in het Italiaanse à la carte restaurant.

image

Het Italiaanse restaurant en daarnaast de Italiaanse ‘Bellini’ cocktailbar. Alle huisjes hebben hier rieten daken. Heel mooi.

image

Mijn lievelingsdrankje hier, want zeer dorstlessend. Bruiswater met limoen. De limoen smaakt altijd lekker fel door en het bruiswater is ijskoud. Helemaal fris dus. Perfect om de hitte hier te trotseren. Dit is in het Italiaans restaurant. We eten eerst een voorgerecht van het buffet. Groenten, kazen, Italiaanse charcuterie en olijven en tapenades. Dan kiezen we pizza’s.

image

Pizza pomodore en pizza quatro frommaggi. Niet de beste pizza’s ooit, maar ze zijn best lekker. De pomodore heeft heel erg lekkere tomatensaus en ze is super vers. De kazen op de andere pizza zijn een tikkeltje anders dan ik gewend ben en ook dat is wel lekker. Er ligt ook erg veel kaas op, super, want mijn motto is nog steeds: ‘er is nooit te veel kaas.’

image

’s avonds drinken we nog een cocktail aan de bar. Ze zijn hier absoluut niet zuinig op alcohol, en stiekem vinden we dat helemaal niet erg.

image

We eindigen de avond met de Michael Jackson-show in het hotel. Kitsch-festival, maar liedjes van Michael Jackson maken een mens altijd goed gezind. De show is helemaal niet zo slecht, de beste hotelshow die ik al gezien heb. En de dansers dansen enorm goed.

Daarna bed in en slapen. Want een hele dag niksen is ook best wel vermoeiend.

Lekskes,

Ann-Sophie

6 comments

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s