De hel op aarde.

Zondagmiddag was er een groot feest gepland. Mijn oma wordt donderdag 19 mei 90 jaar oud, dus dat moe(s)t gevierd worden. Zondag hielden we een high tea en versierden we het huis met slingers, ballonnen en vooral veel bloemen. Het was gezellig, leuk en het eten was lekker. Maar om al dat lekkers op tafel te krijgen moet er gekookt worden. En om te koken zijn er ingrediënten nodig. En dus moesten er boodschappen gedaan worden.

Ik was al de hele week bezig met boodschappen doen, zodat ik in het weekend niet meer naar de winkel moest. Maandag was het eerste tripje naar de supermarkt. Voor de wijn en de andere drank. Dinsdagmiddag, tijdens mijn pauze, ging ik de dingen kopen die niet slecht konden worden. Vrijdagavond ging ik eerst naar de Engelse shop in Everberg. Daarna stonden er nog twee winkels op het programma. Winkel 1 lukte wonderwel. Winkel 2 was sneller toe dan ik dacht. Nachtmerrie kwam uit: ik moest me zaterdagochtend nog naar de Carrefour begeven.

Zaterdagochtend begaf ik mij vol goede moed richting Carrefour, maar voor ik goed en wel in de winkel was, zonk de moed me al in de schoenen. De Carrefour op zaterdagvoormiddag is werkelijk de hel op aarde, volgens mij. Ik ergerde me blauw, en groen en rood en geel. Er kwamen meerdere kleine zenuwinzinkingen aan te pas. Lees gerust mee.

 • De parking. Ik weet niet welke idioot het plan van die parking bedacht heeft, maar dat kon absoluut beter en veiliger. Je moet met de auto vlak voor de winkel passeren. Daar waar iedereen zomaar oversteekt en met winkelkarren de winkel in en uit loopt. Ogen te kort.
 • Een uitstapje naar de Carrefour is blijkbaar ook het uitgelezen moment voor veel vrouwen om de grote auto van meneer te lenen. Gemakkelijker voor de boodschappen enzo, weet je wel. Dat gevaarte parkeren is een andere , blijkbaar onmogelijke, zaak. Twee plaatsen innemen of er een half uur over doen om te parkeren zodat je een heuse opstopping veroorzaakt zijn meer regel dan uitzondering.
 • De karren. Iedereen laat zijn afval daar in liggen. En de volgende persoon die dan een winkelkar wil nemen, moet eerst die kar leegmaken. De volgende winkelkar wordt gewoon als vuilbak gebruikt, en elke keer komt er een beetje meer bij.
 • Eindelijk in de winkel. Klantenkaart al klaar om een scanner te nemen. Mijn voorganger staat pal voor de scanner en graaft in alle zakken op zoek naar die kaart. Oké, dat je die niet direct vindt, dat kan ik allemaal wel begrijpen. Ook in mij handtas vind een kat vaak haar jongen niet. Maar ga dan aan de kant, dat andere mensen, ik bijvoorbeeld, wel die scanner kunnen nemen.
 • De Carrefour is blijkbaar de ideale plaats om gezellig met het hele gezin naar toe te gaan. Mama, papa en de vier kinderen. Die allemaal met hun eigen karretje met zo’n autootje erop door de winkel racen. Tegen rekken, karren en schenen. Hoera. Zijn er geen andere activiteiten om met kinderen te doen?
 • Gepensioneerden/bejaarden gaan heel erg graag boodschappen doen op zaterdagochtend. Waarom snap ik echt niet. Het stoort me zelfs erg hard. Waarom gaan ze niet gewoon tijdens de week, als het lekker kalm is en rest van de wereld op zijn werk zit?
 • Als je fruit pakt is het logisch dat je een beetje kijkt naar de mooie stukken, ik heb ook niet graag een gedeukte of overrijpe appel. Maar het is echt niet nodig om elke appel zeer grondig te betasten, in je zakje te stoppen en hem er daarna weer uit te halen en terug te leggen om uiteindelijk een voorverpakte verpakking appelen te kopen.
 • Het is druk. Voor iedereen. 75+ zijn betekent echt niet dat je zomaar iedereen moet voorbijsteken. En als versleten knieën dat lange wachten niet aankunnen… zie twee puntjes hierboven.
 • Winkelwagens worden achtergelaten op elke mogelijke plek. Liefst in het midden van de gang. Maar wee uw gebeente als je de desbetreffende kar aan de kant wil zetten zodat je zelf kan passeren. Ik was mijn neus alvast kwijt.
 • Mijn schenen, hielen, billen en heupen zijn enkele blauwe plekken rijker na een aantal aanrijdingen van winkelkarren.
 • Als je een scanner hebt is het niet, maar dan ook echt niet, nodig om alle aankopen op voorhand al op de band uit te stallen. Ofwel gebruik je die scanner zoals het moet ofwel ga je voor de old fashioned way. Maar kies, alstublieft.
 • Kortingsbonnen. Het is geweldig leuk als je korting krijgt. Echt. Minder leuk is het, als je om die korting uiteindelijk te krijgen, na het afrekenen nog eens aan het onthaal moet passeren. En daar staan dan minstens tien wachtenden voor u. Ik heb de 70 cent korting gelaten voor wat ze was, ik kon het niet meer aan.

Herkenbaar, deze supermarkthorror? Aan welke dingen erger jij je in de supermarkt? Of vind jij boodschappen doen helemaal niet zo erg?

Lekskes,

Ann-Sophie

 

9 comments

 1. O, dit is zo herkenbaar! De bejaarden die massaal aanwezig zijn op het drukste moment van de week, de drukke parking vol gestresseerde chauffeurs, de dolgedraaide kinderen die alles doen behalve luisteren, … Daarom gaan wij enkel op zaterdag naar de supermarkt als het echt moet en dan nog alleen in de namiddag, wanneer de ergste golf voorbij is. Als ik met pensioen ben, ga ik de dinsdagmorgen in alle rust winkelen, dat weet ik zeker!

  Like

 2. winkelen is zeker geen hobby van mij 🙂
  en dan bedoel ik ook de supermarkt , al moet ik er wel heen
  maar problemen heb ik er nooit zoals hier boven om schreven 🙂
  maar het feest is toch wel goed geslaagd
  en dat is de hoofdzaak 🙂

  Liked by 1 persoon

 3. ik vind boodschappen doen wel zalig.
  En ik kijk graag naar diegenen die zich druk maken in anderen…

  😀

  Grapje, Ann-Sophie. Natuurlijk zitten er ook wel zaken tussen waaraan ik me kan ergeren. Maar ik maak mij er niet zo druk in, omdat ik meestal tijd genoeg heb.

  Like

 4. ik probeer winkelen op zaterdag altijd te vermijden. Net als winkelen om zes uur. Iedereen – ook twintigers, dertigers, veertigers en vijftigers – slentert ergerlijk traag door die supermarkt. ik daarentegen wil binnen de vijf minuten terug buitenstaan!

  Like

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s