The Anso Diaries: just a workday.

Ik had het al over het verlengde weekend dat voor de deur stond en alle dingen die ik ging doen. En ik had het ook over aftellen naar het weekend, elke week opnieuw. En toch vallen mijn weekdagen heel goed mee. Ik fotografeerde er eentje, van bij het opstaan tot aan het slapengaan. Een plog heet dat dan, om het met een hip woord te zeggen. En ik ben wel graag hip, maar dat weet je al wel. Here we go.

Half acht. De wekker. Opstaan is niet mijn ding. Nooit. Ik heb nooit het gevoel dat ik uitgeslapen ben en wil me altijd nog eens omdraaien voor een paar uurtjes. Zelfs als ik een (schoonheids)slaapje van een uur of twaalf achter de rug heb.

Douchen. Ik weet dat elke dag douchen wat overdreven is en niet goed voor je huid enzoverder enzovoort. Maar zonder mijn ochtendlijke douche geraak ik niet wakker. Na het douchen ben ik pas echt ‘terug onder de mensen’ en aanspreekbaar.

Aangezien veel douchen de huid uitdroogt, help ik mijn vel een beetje. In de deauty-box van de maand mei zat deze Naobay body radiance lotion. Hij ruikt super goed, je hebt er niet vele van nodig want hij smeert goed uit en hij trekt heel snel in de huid. Voorlopig dus heel tevreden, maar ik test hem nog verder.

Klaar om te gaan werken. Aangekleed. Geschminkt. Laat die werkdag maar komen.

Deze voormiddag breng ik door in een ander kantoor dan waar ik normaal zit. Want er moet vergaderd worden. En vergaderen. En nog vergaderen. En nog wat uitleg over nieuwe producten en programma’s en acties. Drank en versnaperingen waren nodig.

Toen ik thuis kwam lag er een pakketje van Vitalinea, #myvitabreak voor de deur. Leuk. De inhoud is veelbelovend, ik ga er zeker mee aan de slag. #myvitabreak-avonturen ga je hier kunnen volgen.

Ik klaag soms wel eens dat ik het jammer vind dat mijn middagpauze zo lang duurt en dat al mijn collega’s thuis gaan eten, maar het heeft ook voordelen. Ik heb tijd genoeg om voor mezelf ’s middags het een en ander lekker en gezond op tafel te toveren. Ik probeer altijd veel groenten te eten. Hier schaft de pot caprese salade. Gewoon tomaat met mozarella en wat azijn en kruiden dus. Maar dat smaakt altijd.

Servetje erbij, bestek netjes leggen. Mijn lunch is helemaal Instagram-waardig. En daar verschijnt die dan ook op. Als ik iets maak dat ik al eerder gepost heb op Instagram en waar ik geen foto van ga trekken, moet die servet er natuurlijk niet bij. Dan is een stukje keukenrol voor achteraf mond en vingers proper te maken voldoende.

Snel sportzak maken, want na het werk trek ik naar de fitness. Ik maak altijd mijn sportzak ’s middags en zet hem in de auto. Als ik na het werk nog langs thuis moet om spullen op te halen, is de kans dat mijn zetel roept heel erg groot. De kans dat ik dan nog vertrek naar de fitness is dan ook heel erg klein. Beter voorkomen dan genezen, en alles klaarzetten en plannen.

Terug aan het werk. In de namiddag ben ik wel gewoon op kantoor. Mijn bureau ligt bomvol dingen die ik nog allemaal moet doen en uitvoeren. Drukke dag. Mijn dagelijkse blikje Cola Zero mag uiteraard niet ontbreken. In aanloop van het EK staan er voetballers op de blikjes, niet slecht. Zo ga ik ze tegen dat de eerste matchen gespeeld worden tenminste allemaal kennen.

Het is een superdrukke dag. De vergadering en opleiding van deze ochtend gecombineerd met een uitpuilend to-do-bakje en een roodgloeiende telefoon zorgen voor hoofdpijn. Dafalgan, mijn redder in nood.

Ripped jeans is in de mode. Iedereen draagt ze en je ziet ze overal. Ik trek ze dus ook gewoon aan om naar het werk te gaan. Wel met klassieke schoenen met wat glitters eronder om het geheel wat minder casual te maken.

Gedaan met werken, hop naar de fitness. Ik hou van de fitness waar ik ga. Ik kom er echt heel graag. Hij heeft maar een groot nadeel: de ligging. Om er te geraken moet ik sowieso langs wegen waar altijd gigantisch veel file op is. Op een zondagochtend ben ik daar op 10 minuten, na het werk doe ik daar gemakkelijk bijna een half uur over. Hier sta ik weer eens in de file. Deze keer sta ik gewoon helemaal stil. Frustratie.

Tijd om die frustratie kwijt te geraken en erin te vliegen. Uiteraard eerst de obligate kleedkamer-selfie.

Na het werk spreek ik af met een vriendin in Leuven. We spraken af op de Grote Markt. Ik loop honderden keren door Leuven, en ik sta er zelden bij stil dat het toch wel een mooie stad is. Vorig weekend volgde ik een workshop smartphone fotografie en moesten we op pad in Leuven met onze smartphone om allerlei mooie dingen plekjes vast te leggen. Leuk, deed me weer even nadenekn over de mooie dingen van de stad.

Tijd voor cocktails. In Bar Nine hebben ze heel veel keuze. En ze zijn lekker. Als ik cocktails ga drinken, ga ik altijd naar daar. Aanrader.

Helemaal bijgebabbeld. Tijd om naar huis te gaan. Nog snel even knuffelen met de allerliefste van de hele wereld.

Bed in. Want morgenochtend is die wekker er weer. Ik vond het eigenlijk best leuk om een hele dag de gewone dingen op foto vast te leggen en er dan even door te bladeren en te zien wat ik allemaal gedaan heb die dag.

Lekskes,

Ann-Sophie

 

6 comments

 1. mooi fotoverslag, alleen mis ik wat kleur in de foto’s… 😉
  Misschien ga je naar de fitness dan beter met de fiets? Dan sport je onderweg ook nog!

  Like

  • Ik heb ze bewust eens in het zwart-wit gezet. Sinds mijn smartphone-fotografie workshop ben ik wat aan het experimenteren. 😉
   De volgende zijn weer in kleur!
   en met de fiets gaan, heb er ook al over nagedacht, maar dan ben ik ook op de terugweg lang onderweg en kan ik niet snel nog boodschappen doen. Maar af en toe is dat zeker een optie! 🙂

   Liked by 1 persoon

 2. Leuk om te lezen! En als het een troost kan zijn: ik wil ook elke ochtend nog wat langer slapen en kan niet zonder mijn douche om wat meer wakker te worden 🙂

  Like

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s