Luxe.

Gisterenavond brak er paniek en een crisis uit ten huize Ann-Sophie. De oorzaak: een mailtje van Neckerman. Door stakingen en problemen allerhande in luchthavens allerlanden, werden vluchten verschoven en herboekt. Uiteraard naar een datum waarop het voor ons onmogelijk was te vertrekken. Er zat niets anders op dan de reis te annuleren. Ik had er zo naar uitgekeken, dus de teleurstelling was enorm. Nadat mijn eerste vlaag van boosheid, teleurstelling, en ik geef het toe, traantjes, verdwenen waren, ging ik op zoek naar een alternatief. Ik was nog steeds niet mijn vrolijke zelf, dus ging willekeurig op zoek naar andere zonnige droombestemmingen. Toevallig botste ik op enkele hotels in de Dominicaanse Republiek. Droombestemming. En de prijs viel mee. Heel goed mee zelfs. Er werd niet lang geaarzeld en enkele uren later was alles geboekt en geregeld. Vakantieplan 2.0 was klaar. En eigenlijk zijn de vooruitzichten nog iets beter. Het is daar een paar graden warmer. Er zijn eindeloze witte stranden met palmbomen en een turquoise zee. Het hotel is op het randje van decadente luxe. Perfect dus om uit te rusten.

Door naar plaatjes van het hotel en de bestemming te kijken, en een beetje te kwijlen, dacht ik opeens na over luxe. Wat is luxe eigenlijk? Eerlijk, ik weet het niet. Die decadente luxe van een vijf sterren all inclusive hotel is voor mij niet de definitie van luxe. Dat hoeft niet voor mij, maar ik vind dat wel eens fijn. En ik ga er absoluut van genieten. Voor mij is luxe iets dat ik niet elke dag standaard meemaak. Of heb. Soms iets klein. Soms iets heel simpel. Soms iets dat helemaal niet duur is. Maar soms ook grote en dure dingen, dat geef ik toe. Maar t’is vooral een gevoel. Me even helemaal gelukkig voelen en heel blij zijn en genieten en hopen dat het altijd zo kan.

Mijn ‘luxepoes’-momenten.

 • Chocolade ligt thuis standaard in de kast. Als ik wil, kan ik altijd een stukje nemen en doe dat soms. Zonder er echt over na te denken. Onlangs had ik pralines van Bittersweet. Zo lekker, zo origineel en zo anders. Na eentje kon ik niet stoppen en toen ik een tweede en een derde in mijn mond stopte, dacht ik, potverdorie dit is goed. Dit is luxe. T’is toch heel wat anders dan een stukje côte d’ôr of een reep van de Aldi.
 • Nagels lakken met een flesje gloednieuwe nagellak. Dat is anders, dat voelt anders.
 • Verlof hebben op een doordeweekse dag. Uitslapen. Luieren. Leuke dingen doen. En beseffen dat de rest van de wereld gewoon aan het werk is.
 • Versgewassen lakens die naar waspoeder ruiken. Halleluja.
 • Mezelf opmaken, helemaal volgens het boekje, drie uur later toevallig in de spiegel kijken en zien dat alles nog perfect op zijn plaats zit.
 • Een good hairday. Ze zijn dun gezaaid de laatste tijd, dus dat is echt luxe geworden.
 • Oesters. Witte wijn. Gin & tonic. Sushi. En eigenlijk lekker eten en drinken en gezellig en uitgebreid tafelen.
 • Ik sakker vaak op de lange middagpauze die ik heb. Alle collega’s eten thuis, en ik dus ook. Voor mij hoeft dat niet en ik vind dat eigenlijk een beetje tijdverspilling. Maar als het zonnetje schijnt, en ik kan mij een dik uur thuis op mijn ligzetel installeren in de zon, dan vergeet ik dat gesakker en de nadelen van die lange pauze. Dan lig ik bijna gelukzalig te spinnen.
 • Nieuwe parfum uitkiezen in de parfumerie.
 • Een cadeau krijgen van iemand dat exact is wat je wilt.
 • Zonnen op’t strand met een drankje in mijn hand. Een desperado’s ofzo. Ik watertand nu al.
 • Niet moeten kiezen. Er komen verschillende dingen op je pad, en je kan ze gewoon allemaal doen. Of kopen. Niet hoeven kiezen tussen op restaurant gaan of naar het feestje, maar het doodleuk allebei kunnen. Niet moeten kiezen tussen de pumps of de sneakers, maar ze gewoon beide meenemen.
 • Je insmeren met een lekker ruikende bodymilk, en die de hele dag door ruiken.
 • Eens een dag niets moeten. Gewoon enkel doen wat ik wil en wat mij goed uitkomt. Heerlijk. Wil ik drie uur serie kijken: prima. Wil ik slapen tot de middag: ook prima. Wil ik een wandeling maken: toppie. Wil ik lunchen met alleen maar chips en cola: perfect. Gewoon mijn zin doen, en niemand die er iets van zegt. Moet ik dringend nog eens plannen, zo’n dagje.

IMG_20150801_182451

Wat is luxe voor jou? Wanneer voel jij je echt een luxebeest?

Lekskes,

Ann-Sophie

 

4 comments

 1. ja wat is luxe
  ik heb een AOW gat van 12 % , dat is geen luxe 🙂
  vul het wat aan met krantenwijken , dat is geen luxe
  ik ben altijd vrolijk en optimist , dat is LUXE
  wens je een fijne vakantie

  Like

 2. Ik wou net dat mijn middagpauze wat langer was, haha. Voor mij is luxe weten dat ik de dag erna niet vroeg op moet staan, altijd stromend water hebben, niet elke cent moeten omdraaien voor ik hem uitgeef… 🙂

  Like

 3. als wij op vakantie gaan, houden we het altijd redelijk eenvoudig. Liefst een klein hotel ook. All-in mag wel, vinden we wel handig, maar niet om hele dagen in dat hotel te blijven hangen, integendeel!
  De grootste luxe zit voor mij in een rijkelijk ontbijtbuffet… 😉

  Like

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s