The Anso Diaries: Maart 2016.

April is ondertussen al een tijdje bezig, de tijd vliegt dus. Ook in maart is de tijd voorbij gevlogen. Het was een erg leuke maand. Op zowat alle gebied.

Ik ging een paar keer iets eten. Ergens gaan eten is altijd plezant. En het heeft elke keer geweldig goed gesmaakt.

20160313_190927In het begin van de maand trokken we naar La Flamme Blanche, in Hamme Mille. Je kan er kiezen voor de meer klassieke keuken, maar ook voor Flammes. Je hebt keuze tussen zeven verschillende, en dit was mijn favoriet. Eentje met gerookte ham, zongedroogde tomaten, rucola en parmesan. Ook de andere flammes zijn lekker, de desserten zijn super en het interieur is erg leuk. Een aanrader!

20160327_142641Met Pasen gaan we altijd eten met de familie. Dit maal trokken we naar de Voltaire in Heverlee. We namen een menu (voorgerecht, hoofdgerecht, dessert en koffie) met bij elk gerecht een glas wijn. Dit was mijn hoofdgerecht: op vel gebakken skreifilet met aligot en beurre blanc met champagne. Het was super lekker, net zoals alle andere gerechten. Voltaire staat voor klassieke keuken, gebracht op een verfijnde manier. Alleen al voor deze vis ga ik terug.

20160325_134942Op een vrije vrijdag trok ik nar Leuven voor een namiddagje shoppen. Niet echt shoppen, maar eerder allerlei noodzakelijkheden halen. ’s Middags lunchte ik bij Bar Louis. Ik koos voor de wrap met kip, guacamole en een pittige salsa. De kip was mals, de guacamole lekker smeuïg. De salsa had voor mij wel wat pikkanter gemogen. Bij Bar Louis is het altijd leuk zitten. Het interieur is mooi, de borden waarin alles geserveerd is zijn ook mooi, en het is een van de leukste adresjes in Leuven voor wie houdt van mensen-kijken.

Processed with VSCO

Ik sprak deze maand af met Tom, een vriend die ik heb leren kennen in mijn studententijd. We hadden elkaar even niet gezien en er moest dus veel bijgebabbeld worden. We spraken af in De Werf. Als studenten gingen we daar ook regelmatig. Het is er lekker, goedkoop en leuk om te zitten. Veel van de dingen die je bestelt worden in broodozen of thermossen of in plastieken bekers gebracht, zoals op een werf. Erg leuk. ik koos voor de chowder met chili con carne. Altijd super lekker.

(Van een deel van de zaken die ik bezocht heb in maart komt er nog een review online.)

Er werd niet enkel op restaurant lekker gegeten, ook thuis stond ik een paar keer achter het fornuis.

Processed with VSCO

Zondagavond eten we meestal een beetje meer uitgebreid dan door de week. Een paar weken geleden maakte ik er een Italiaans buffet van. Er waren Italiaanse charcuterie, olijven, zongedroogde tomaten, lauwe witte bonen met veel peper en olijfolie, kip in de oven met courgette en citroen, pasta al aglio en er was ook nog Italiaanse kaas. Allemaal heel erg makkelijk. Het heeft gesmaakt.

 

IMG_20160328_210204Op paasmaandag stonden er vogelnestjes op het menu. Een keer per jaar eten we dat, en het smaakt altijd. Ik maak de vogelnestjes wel in de oven in plaats van in de frituurpan, dat vind ik veel te vettig.

IMG_20160316_131757

Een tijdje geleden deelde ik hier al enkele recepten voor een lunch met fruit. Ik zou er best nog eentje aan kunnen toevoegen. Ik grilde een peer met wat notenolie. Ondertussen deed ik veldsla in een kom, voegde pijnboompitten en blauwe kaas toe. Als de peer klaar was, voegde ik deze ook toe en sprenkelde er nog wat notenolie over. Ik vond het super lekker. Ga het zeker nog eens opnieuw maken.

IMG_20160304_195142

Pita, af en toe heb ik daar ongelooflijk veel zin in. Om het toch niet te ongezond te maken, ging ik zelf aan de slag. Looksaus mocht natuurlijk niet ontbreken. (het recept volgt later)

Natuurlijk werd er niet alleen maar gegeten en gedronken. Er stonden ook andere uitjes en activiteiten op het programma.

20160323_222143

Processed with VSCO

Ik ging naar het concert van Tourist LeMC in Het Depot in Leuven. Het was verschrikkelijk goed. De band was geweldig, de liedjes zijn altijd schoon, maar live nog veel schoner. En zo actueel, na het drama in Brussel. Sinds het concert staat Horizon op repeat in mijn afspeellijst. Na duuzend keer ben ik het nog lang niet beu.

 

IMG_20160401_143148Er werd genoten van de eerste zonnestralen. En man, wat heb ik ze gemist!

IMG_20160325_120713Uiteraard werd er ook geshopt. Bij Zara kocht ik deze trui. Ik ben er enorm blij mee en als ik hem aan heb maken mensen heel de tijd opmerkingen erover. Ik word er echt vrolijk van. En Claudia is altijd een beetje mijn idool geweest.

IMG_20160312_190209

Processed with VSCO with a5 preset

Ik ging naar een Braziliaans feestje bij een vriend. Nagels werden gelakt, bloemenkransen, shortjes, kleurijke tops en sandalen werden uit de kast gehaald. De avond was super tof, mar een beetje wazig, net zoals de foto. De cocktails waren ook Braziliaans, straf dus, de dag erna was dus heel wat minder leuk.

FB_IMG_1458479223267Ik ging naar Club Royale Afterwork. Dat is elke eerste donderdag van de maand in De Hoorn. Leuke locatie, leuke mensen, leuk concept. Ik ben fan. Er is ook telkens een fotograaf die foto’s maakt. Dit is een van de foto’s. En ook van deze foto ben ik fan.

Er werd ook nog wat gesport. Was nodig, om al dat ge-eet en gedrink te compenseren. Het fitnessen begint me steeds beter af te gaan en ik zie resultaat. Dat maakt me echt dolgelukkig.

IMG_20160313_140815Na een intensieve sessie buikspieroefeningen. Heb nu een heel reeks oefeningen die ik moet uitvoeren met de bal. En geloof me, ze zijn loodzwaar. De dag erna heb ik steevast spierpijn. Ik heb bijlange nog geen wasbordje, maar ik zie toch al verandering. Hoera.

 20160325_093005Nieuwe hoofdtelefoon. En nog steeds mijn favoriete fitness-outfit. De legging en het topje zijn van bij H&M. De legging zit prima, zakt niet af en is niet te lang. En hij is ook wel mooi, vind ik. Enkel goed dus. IMG_20160330_200013

Sinds kort volg ik ook af en toe mee de boksles die georganiseerd wordt in de fitness. Loodzwaar, maar super leuk. Na zo’n les ben ik doodop maar wel heel tevreden. Moe maar voldaan zeg maar. Ik vind het ook best wel stoer, met die bokshandschoenen enzo.

Was maart bij jou een leuke maand? Leuke dingen gedaan?

Lekskes,

Ann-Sophie

5 comments

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s