Happythings. #spring

De lente is in het land. Volgens de kalender al een dag of tien, maar eerlijk gezegd heb ik daar tot nu nog niet zo erg veel van gemerkt. Voor vandaag en de rest van het weekend geven ze prachtig weer… mijn teleurstelling was dan ook groot toen het én koud bleek te zijn (mijn vestimentaire keuzes waren uiteraard wel al aangepast aan mooi en warm lenteweer) én mijn autoruiten aangevroren waren. Ondertussen schijnt de zon wel en is het achter glas in elk geval al lekker warm. Nu is ze er echt, de lente. Lente lente dus. Het is een huizenhoog cliché, maar het is een nieuw begin voor en van vanalles en nog wat. En dat vind ik mooi. De lente is dus echt mijn favoriete seizoen. Echt echt. Voor wel honderden redenen.

2764Bloemen. Het is de ideale moment om bloemen in huis te halen. Tulpen zijn mijn favoriet. Maar ook buiten in de bermen en grasperken duiken de eerste bloemen op, en de bomen krijgen bloesems. Schoon. In elk geval veel en veel mooier dan die grijze, grauwe natuur.

2764Ik vind kleedjes en rokjes mooi en ik draag dat ook graag, behalve in de winter. Dan moeten daar helaas panties onder gedragen worden en die draag ik dan weer absoluut niet graag. Nu is’t eindelijk weer tijd voor blote benen. Nu nog zien dat ze een gezond kleurtje hebben, die benen van mij, want melkflessen vind ik ook maar niets.

2764Salades en gezonde dingen smaken gewoon beter als het buiten mooi weer is. Het is ook veel gemakkelijker om minder te snoepen op zonnige dagen. En zelfs dat smaakloze water gaat vlotter binnen.

2764De eerste zonnestralen zorgen gegarandeerd voor de eerste zomersproeten op mijn snoet.

2764Tijd voor terrasjes. En dus voor mensenkijken.

2764Ik ben een echte fan van zwart, vooral in de winter. Als het beter weer is ga ik toch voor lichtere kleuren. Wit is mijn favoriet.

2764Lammetjes, kleine konijntjes en jonge vogeltjes. Ze horen er gewoon bij en maken me altijd vrolijk.

2764Nieuwe kleren, come to mama!

2764Blote enkels. Byebye sokken. Eigenlijk draag ik die in de winter ook zelden, maar dan word ik op straat aangestaard en zie ik de mensen letterlijk denken: die is zot. Nu dus blote enkels zonder starende blikken.

2764Het is langer klaar. In de winter is dat best deprimerend. Je komt aan op je werk en het is nog donker. Je vertrekt naar huis en het is al donker. Nu is het ’s ochtends en ’s avonds tenminste nog of al klaar.

2764Ik word ’s ochtends voor mijn wekker wakker en ik ben uitgeslapen. En uitgeslapen zijn, dat is altijd een feest.

2764Staan heel wat feestjes en verjaardagen en etentjes op het programma. Ik heb er nu al allemaal zin in.

2764De geur van de lente. Ik kan het niet omschrijven, maar zonnige dagen en lentetaferelen ruiken lekker.

2764Binnen anderhalve maand vertrek ik op vakantie. Bakken en braden onder de Turkse zon. Een kleurtje op doen voor de rest van de zomer. Luieren en uitrusten. Het aftellen is nu officieel begonnen.

2764Mijn jeansjasje kan weer uit de kast! Perfect op kleedjes en rokjes en op alle andere dingen. Vaak mijn redder in nood.

En jij? Fan van de lente? En wat vind je dan net zo leuk aan de lente?

Lekskes,

Ann-Sophie

13 comments

  1. het is pas gisteren echt mooi lenteweer geweest, Ann-Sophie. Eigenlijk bijna zomers!
    Ik hou ook meer van die dagen dan van de kou.
    En dat mensjeskijken en blote armen en benen… 😉

    Like

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s