RECEPT: pizza met kip, zoete puntpaprika en kruidenkaas.

Hier wordt uiteraard ook aardig gemold. Ik ben fan. Van het eerste uur. Ik blijf er zelfs voor thuis. Maandagavond is de avond dat ik, tot die mol gevonden is, standaard thuis blijf. Niet alleen de zoektocht naar de mol is spannend, ook de opdrachten zitten geweldig goed in elkaar. Maandagavond moesten de vriendinnen van twee kandidaten koken en het was de bedoeling dat de kandidaten in kwestie zouden doorhebben dat de maaltijd bereid was door hun loved-ones. De opdracht mislukte, Bruno en Thibauld hadden niets door. Thuis in de zetel vroegen we ons af of wij zoiets zouden doorhebben. We overliepen ook enkele gerechten die in aanmerking kwamen. Gerechten die misschien toch wel een belletje zouden doen rinkelen. Mama, meestal de kook van dienst thuis, heeft zo geen gerecht. Begrijp me niet verkeerd, de mama is een super kok, maar ze varieert heel graag. En heel vaak. En onze lievelingsgerechten komen niet overeen met de hare. Dus er is niet zo een gerecht dat er uitspringt, een gerecht dat zegt: potverdorie, dat kan alleen maar van de mama zijn. Ik heb er wel zo eentje, volgens de huisgenoten. Ik ben niet zo vaak de kok van dienst, maar ik probeer wekelijks toch het een en ander op tafel te toveren. Iets dat ik regelmatig maak is pizza.

Zelfgemaakte pizza, geen Dr. Oetker of iets met veel korst en kaas van McCain. Met zelfgemaakt bedoel ik dus zelfgekocht deeg beleggen met allerlei verse ingrediënten. Zelfgemaakt deeg is natuurlijk nog lekkerder, maar ik vind dat zo’n gedoe. De hele keuken hangt vol met bloem en dat kneden is best wel vermoeiend. En het deeg uit de winkel is ook helemaal niet slecht. Ik probeer wat af te wisselen en mijn eters telkens andere pizza’s voor te schotelen, maar één pizzarecept moet er telkens bij zijn. Mijn signature recept blijkbaar. De pizza met kip, zoete puntpaprika en kruidenkaas. Mijn huisgenoten zijn er gek op, en ik moet zeggen dat ik deze pizza zelf ook best wel weet te smaken.

Processed with VSCOcam

De ingrediënten. (voor 4 pizza’s)

 • Pizzadeeg (al dan niet zelfgekneed)
 • 1 blik Tomatto Fritto van Heinz
 • 1 blik tomatenblokjes
 • Een half glas rode wijn
 • 1 grote verse kipfilet (zo een dubbele)
 • 2 puntpaprika’s
 • 1 potje kruidenkaas
 • Maïs (uit blik)
 • Gemalen kaas
 • Paprikapoeder
 • Gedroogde basilicum
 • Peper en zout
 • Olijfolie
 • Pikante pizzaolie
 • Rucola
 • Parmezaanse kaas

De voorbereiding.

 • Haal het pizzadeeg uit de frigo.
 • Verwarm de oven voor op 200°C.

De bereiding.

 • Verhit olijfolie in een pan. Kruid de kipfilet met peper, zout en paprikapoeder. Bak de kipfilet. Laat niet te lang bakken, hij moet daarna nog in de oven en anders wordt hij te droog.
 • Doe de Tomatto Fritto, de tomatenblokjes in een pan. Voeg de rode wijn, peper en zout en basilicum toe aan de saus. Laat even doorkoken.
 • Snij de puntpaprika in hele fijne reepjes. Het is belangrijk dat de reepjes echt fijn zijn, anders geraken ze niet gaar tijdens het bakken in de oven.
 • Laat de maïs uitlekken.
 • Als de kipfilet gaar is, snij je hem in blokjes.
 • Bestrijk de pizzabodems met de tomatensaus. Wees niet te zuinig.
 • Leg de kippenblokjes op de pizzabodem.
 • Schik de puntpaprika op de pizzabodem.
 • Strooi maïs over de kippenblokjes en paprikareepjes.
 • Voeg de kruidenkaas toe. Er mag goed veel op. Het gemakkelijkste vind ik het om met een theelepeltje kruidenkaas uit het potje te scheppen en in kleine hoopjes overal op de pizza te leggen.
 • Bestrooi met gemalen kaas.
 • Zet de pizza een klein kwartiertje in de oven (afhankelijk van hoe lang je pizzadeeg moet bakken)
 • Serveer met pikante olie, rucola en parmezaanse kaas.
 • Smakelijk.

(Op de foto’s zie je een halve pizza met kip, kruidenkaas en zoete puntpaprika-. De andere helft is belegd met gebakken spek, geitnekaas, groene paprika en gekarameliseerde ui.)

Maak jij wel eens zelf pizza? En welke maak je dan? Ik ben steeds op zoek naar andere pizzagerechten, dus alle tips en ideeën zijn welkom.

Lekskes,

Ann-Sophie

6 comments

 1. Wij maken thuis regelmatig zelf pizza (minus deeg want dat is inderdaad een gedoe)
  Als ik de vriendin van Bruno of Thibaud was geweest en mijn man zat daar aan tafel, ik zou wraps met quornblokjes maken maar de kaas apart op tafel zetten. Als hij dat dan niet weet …

  Like

 2. wij eten zelden of nooit pizza. Best wel verwonderlijk, want Italiaans eten we doorgaans graag. Vooral pastagerechten dan. Als m’n vrouw eens geen inspiratie heeft, stuur ik haar naar hier, om dit receptje klaar te maken, ziet er heel smakelijk uit, Ann-Sophie!

  Liked by 1 persoon

 3. Mmmmmmm, ziet er zooooooooooo lekker uit! Ik ben een gigafan van pizza, dus ik maak ze regelmatig eens zelf. Bij mij ligt er natuurlijk nooit vlees op, maar ik varieer graag in mijn groentjes en eerlijk waar, niets lekkerder dan rucola of kerstomaatjes als afwerking 🙂

  Liked by 1 persoon

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s