RECEPT: Mediterrane groenteschotel.

mijn-pure-keuken-pascale-naessensGebak, feestelijke kost en pasta’s met veel saus zijn lekker. Heel lekker. Dat smaakt altijd. En altijd naar meer. De ochtend erna op de weegschaal heb je er helaas zo goed als altijd spijt van. Ik ook. Kerst en co zijn voorbij, dus het mag weer wat gezonder. Op 2 januari heb ik de deur van mijn niet-zo pure keuken open gedaan, en ik heb Pascale Naessens binnegelaten. Haar kijk op voeding en een hele resem recepten dan toch. Op naar een pure keuken. Ik doe het niet zo perfect als Pascale herself (ik heb dan ook (nog) niet haar slanke lijntje). Als ik zondig is dat uiteraard met meer dan met een snippertje pure chocolade of een glaasje spa bruis. Maar ik probeer ze te beperken, de zondigingen. Verder probeer ik ook te koken volgens haar principes (vlees of vis of ei of kaas met groenten of fruit is het basisprincipe), en af en toe met haar recepten. Haar mediterrane groenteschotel, of toch iets dat er heel erg op lijkt, maakte ik al enkele keren en het smaakt altijd. Altijd naar meer zelfs, maar dat mag niet van Pascale. En dat, dat probeer ik ook, te luisteren naar haar goede raad.

2015-07-27-06.43.18-1.jpg.jpeg

De ingrediënten.
(voor vier personen)

 • 2 paprika’s (groen of rood)
 • 2 grote rode uien
 • 2 zoete paprika’s
 • 1 bakje kerstomaten
 • 4 tomaten
 • 400 gram fetakaas (dit lijkt veel, maar bij dit gerecht wordt geen vlees, vis, pasta… meer gegeten)
 • Zwarte olijven
 • olijfolie
 • peper en zout
 • oregano en basilicum
 • Ook nodig: bakpapier

De bereiding.

 • Verwarm de oven voor op 180°C. Zorg voor vier vellen bakpapier.
 • Snijd de groenten in stukken. Maak de stukken niet te groot, anders duurt het heel lang voor ze gaar zijn.
 • Ontpit de olijven en snij ze in kleine stukjes.
 • Verbrokkel de fetakaas.
 • Verdeel de groeten, de olijven en de fetakaas over de vellen bakpapier.
 • Kruid met peper, zout, oregano en basilicum. Voeg een beetje olijfolie toe.
 • Maak van elk bakpapier een pakketje.
 • Zet de pakketjes 35 minuten in de voorverwarmde oven.
 • Smakelijk!

Wat zijn jouw gezonde succesrecepten? Ik hoor ze graag, want Pascaleke, die blijft nog een tijdje rondlopen in mijn keuken.

Lekskes,

Ann-Sophie

6 comments

 1. hier lopen we niet erg hoog op met Pascale. Ik vind haar arrogant en erg hoogmoedig overkomen. Ze wil haar mening teveel doordrukken, en verdraagt geen kritiek.
  Maar haar recepten kunnen best goed en smakelijk zijn… 😉

  Like

 2. Mijn vader heeft net haar boek gekregen als verjaardagscadeau dus hij gaat hier lekkere dingen uit maken. Ik ben benieuwd!
  Ik heb spijtig genoeg geen gezonde recepten voor jou als ik deze heb hoor je het zeker!
  Succes ermee!

  Like

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s