As we speak II

Het is al even geleden dat ik hier, aan mijn eigen stekje wat aandacht gaf. En even is eigenlijk een understatement van jewelste. Het is al kei lang geleden, maanden zelfs, veels en veel te lang in elk geval. Ik miste het schrijven. Ik miste de interactie. Ik miste de andere blogs. Dus ik vlieg er weer in, ik ben weer paraat om met raad, daad en vooral veel praat het bloglandschap een beetje onveiliger te maken. Ik begin met een update. Over het hier en nu, het reilen en zeilen in mijn leven, pour le moment.

Ik ben.

 • Aan het werk, full time plus overuren. Ik doe het dolgraag, maar soms kom ik bekaf thuis en ben ik zo blij als een klein kind dat ik mijn zetel zie.
 • Ondertussen bijna een jaar geopereerd en heel wat kilo’s lichter. Ik ben onzekerder dan ooit over mijn lichaam, of misschien bewuster dan ooit, dat kan ook. Maar ik ben content. Heel content zelfs.
 • Aan het balen als een stekker omdat het sneeuwt. Sneeuw is echt alleen mooi en leuk en fantastisch op skivakantie. Verder hoef ik het niet. Totaal niet zelfs.

Ik blog.

 • Dit is de eerste post in eeuwen. Maar ik ga er voor. Terug zoals in de begindagen, gewoon over waar ik zin in heb. Geen schema’s, geen stramienen, geen vaste dagen of momenten. Mijn hoofd werkt niet zo, mijn blog kan dus ook niet zo werken. Lang leve de gestructureerde chaos.

Ik doe en beleef.

 • Sporten. Ik ben er eindelijk echt ingevlogen. Niet meer wandelen en/of lopen wanneer ik eens heel veel goesting en heel veel tijd heb en wanneer de weersomstandigheden meer dan ideaal zijn. Het is indoor te doen nu. Regen, wind, tropische stormen, moesons, ijzel, sneeuwbuien en dergelijke meer zijn niet langer een geldig excuus. Ik fitness namelijk, en die fitness is overdekt en heeft een klimaatregelingssysteem. Dus op het weer en de temperatuur kan ik het niet meer steken als ik niet sport. Vier keer per week fitnessen is het doel, drie keer een must. Tot nu toe lukt het, ik kan zelfs nog lachen, behalve tijdens het planken, dan ga ik eerder dood.
 • Verder wordt er hard gewerkt. En af en toe ook hard gefeest. Ik ben stiekem nog altijd een beetje aan’t bekomen van de nieuwjaarsfeestjes.

 

Ik draag en koop.

 • Nog steeds veel. Aangezien ik niks meer heb. Of ik vind toch dat ik niets meer heb. Anderen beweren dat ik nog altijd meer kleren heb dan de gemiddelde medemens.
 • Ik heb altijd koud. Altijd. Nu is het koud en is dat begrijpelijk. Maar toen de buitentemperaturen nog ver boven nul zaten had ik het ook altijd koud. Mijn natuurlijk jasje is wat dunner geworden, daarmee. Ik heb dus heel wat van die dikke truien gekocht. En, ik ben er gek op. Gezellig, warm, gemakkelijk. Soms alleen niet zo elegant en afslankend.
 • Schoenen. Drie paar in een keer. Bij Asos. Ik ben nu eenmaal Imelda Marco’s van de lage landen. En daarbij, een vrouw heeft nooit teveel schoenen. Nooit zeg ik u. Ze zijn trouwens heel mooi. Met glitters en blingbling en floshkes.
 • Een handtas. Ik ben een moeilijke als het op handtassen aankomt. Ik val vooral op de designertassen en merken, maar dit keer viel mijn oog op een exemplaar bij Zara. Veel budgetvriendelijker en ik ben er dolgelukkig mee. Maar echt. My new best friend.

Ik eet en drink.

 • Ik probeer volgend de principes van Pascal Naessens te eten. Inderdaad, probeer. De ene dag lukt dat beter dan de andere. Soms ga ik zelfs gewoon compleet de mist in. De koekjes op’t werk zijn soms zeer moeilijk te weerstaan. De principes van Pascal gaan als volgt: vlees, vis en eiwitten mag je combineren met groenten of fruit. Niet met elkaar. Koolhydraten zo weinig mogelijk, en als je ze dan eet ook in combinatie met groenten of fruit. Heb al veel lekkere recepten ontdekt en originele, ietwat vreemde maar perfecte combinaties gegeten.
 • Water. Ook dat probeer ik. Water is goed voor alles, maar ik drink het te weinig. Zeker in de winter. Maar ik doe mijn best. Elke dag opnieuw.
 • Gin met gingerbeer. Een aanrader.

Ik kijk, lees en luister.

 • Ik heb weinig tv gekeken de laatste tijd. Of toch niet echt iets gevolgd. Vooral wegens het gebrek aan goede televisie. T’is echt triestig vind ik, op de Vlaamse zenders. Nu volg ik ‘de Elfde van de elfde’. Absurd, maar ik weet dat absoluut wel te smaken. En binnenkort zijn er Temptation Island en De Mol. Ik kijk er naar uit.
 • Qua series ben ik ook volledig stilgevallen. Er is zoveel, ik zie door de bomen het bos niet meer (of is het omgekeerd), en ik weet niet waar ik moet beginnen. Aanraders zijn absoluut welkom. Meer dan welkom zelfs.
 • Met de dood van Alan Rickman, die professor Sneep speelde in de films, werd ik nog maar eens nostalgisch en haalde ik Harry Potter uit de kast. Ze blijven top, en na al die jaren ontdek ik nog nieuwe dingen of leg ik nog nieuwe linken. Fantastisch, en dat zal het altijd blijven.

Ik schmink.

 • Rond kerst kreeg ik oogschaduw en lipstick van Bella Pierre. Wat een geweldig merk. De lipstick blijft erg lang zitten en is ideaal van structuur. de oogschaduw is geweldig goed gepigmenteerd. De kleuren komen heel erg mooi uit, en je kan de oogschadus op drie manieren gebruiken. Met primer, met water of gewoon. Dat geeft drie maal een andere kleur en afwerking, dus met een potje oogschaduw kan je dus heel veel.
 • Ik heb een nieuwe gepigmenteerde dagcrème. Van Biocura, van de Aldi dus. Prijs-kwaliteit zijn dat topproducten. De dagcrème is net zo. Mijn huid wordt er super zacht van, mijn wangen zijn weer net zo zacht als babybilletjes. Er zit net genoeg pigment in om je huid mooit te egaliseren. Topproduct dus, enkel spijtig dat dit niet in hun stnadaardaanbod te verkrijgen is. Maar als hij er nog eens is, koop ik zeker tien tubes. Je weet maar nooit.

Zo, nu ben je weer helemaal mee. En hoe gaat het met jou? Grote veranderingen? Kleine veranderingen? Ik hoor, zie of lees het graag.

Lekskes,

Ann-Sophie

25 comments

 1. Ik heb altijd nog honger na een dinerke van Pascale…. Heb jij daar geen last van? Anyway, ik wou dat ik de moed had om zoveel naar de fitness te gaan. Hoewel, ’t is eigenlijk eerder de tijd en de energie. Ben blij dat je terug bent!

  Like

 2. oh, je bent er weer! Ik dacht dat je dit log opgegeven had, Ann-Sophie. Mooi dat je terug bent.
  Maar meteen zo’n leesvoer zeg!
  Duidelijk dat het al veel te lang geleden was… 😉

  Like

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s