Sportyspice III

Gisteren schafte ik mij het een en ander nieuw aan. Schoenen, want een vrouw kan nooit genoeg schoenen hebben. Een warme, winterse trui. Een jeansbroek, in de kleinste maat sinds duizend jaar. Ik weet dat maten in kledingstukken eigenlijk niet zo veel zeggen, en dat je je daar niet blind op mag staren, maar het is verdorie toch heel plezant als je die knop van die jeansbroek in maatje 42 ineens toch dicht krijgt zonder naar adem te happen. En dan kocht ik ook nog sportkleren. Een shortje en een t-shirt. In dat typische lopersstofke dat u moet beschermen tegen de koude maar waarin je u toch niet te pletter zweet. Dan kan ik het excuus ‘ik heb niets om aan te doen’ toch al niet meer gebruiken om niet te sporten. En fancy stuff geeft mij hopelijk een beetje meer goesting om ook effectief die benen te gaan strekken.

Ik schafte mij ook een nieuwe app aan. Allez, aanschaffen is een groot woord, downloaden dekt de lading al meer dan genoeg. Sinds vandaag staat de Nike Plus app te blinken tussen alle anderen op mijn telefoon. Ik heb er al wat mee geklungeld en heb hem nog niet helemaal onder de knie, maar wat ik al wel vond is een loopschema voor beginners. Spek voor mijn bek dus. Ik bekeek dat schema eens en het lijkt me haalbaar. Ik ga dat gewoonweg kunnen én doen.

Deze week moet er in totaal 10,5 km gelopen/gewandeld worden.

Dag 1: 1,6 km wandelen aan een stevig tempo.
Dag 2: 2,4 km lopen. 1 minuut stappen, 1 minuut lopen afwisselen.
Dag 3: Cross-train. Een andere sport die de conditie verbeterd. Fietsen, touwspringen en zwemmen zijn goede alternatieven. Ik ga denk ik opteren voor een half uurtje touwspringen.
Dag 4: rustdag.
Dag 5: 1,6 km wandelen aan een stevig tempo.
Dag 6: 3,2 km lopen. 1 minuut stappen, 1 minuut lopen afwisselen.
Dag 7: 1.6 km wandelen, snel tempo.

Vandaag begon ik er aan, vol goede moed. En die 1,6 km wandelen vielen erg goed mee! I’ll keep you posted voor de rest.

image

image

image

image

image

Sport jij? Regelmatig of veel? Vind jij die afstand van de zetel naar de deur ook zo vreselijk lang, moeilijk en onoverkomelijk? Wat doe jij om jezelf te motiveren om toch te gaan sporten?

Lekskes,

Ann-Sophie

9 comments

 1. Ik heb nog nooit van die app gehoord maar lijkt me gigantisch effectief! Zelf ben ik in september begonnen met drie keer sporten per week & zo nu en dan zelfs 4 keer (paaldansen, hardlopen, zwemmen en zumba). Helaas is het sportcentrum redelijk ver weg (15-20 minuten fietsen), dus op dagen waarop het regent vind ik het echt vreselijk, maar omdat 3 van de 4 sporten in een groepsverband is vind ik het meestal te gezellig om niet te gaan 😉

  Ben benieuwd hoe de app je bevalt. Succes!

  Like

 2. Je ziet er goed uit zeg! Wat een verschil!
  Ik wandel elke week 2 keer. Tussen de 6-8 km per keer. Ik fiets naar mijn werk, 2×5 km. En ik rijd paard op woensdagavond. Of ik loop ernaast, en dan zit Jill erop. Echt heel fanatiek is dat niet, maar ik moet rekening houden met mijn heup.

  Like

 3. Wat goed van je! Volhouden… Het is niet gemakkelijk. Pin je niet te hard vast op een (te) moeilijk haalbaar doel. Sommige periodes gaat het goed vooruit, zal je conditie verbeteren. Ander periodes lijkt het stil te staan en dan is het heel gevaarlijk om op te geven. Been there, done that (x3 of zo). Zeg dan tegen jezelf: “ik DOE tenminste toch IETS. Ik sport toch, al is het maar een half uurtje en dat is beter dan niets”.
  Vorige Kerst was het mij eindelijk gelukt na verschillende keren (lees jaren) om 5km te lopen. Zo trots dat ik was… Mede dankzij een loopmaatje. Maar dat loopmaatje verstuikte deze lente haar voet en dus heb ik dit jaar weer veel te weinig gelopen. Vandaag opnieuw na een lange tijd. Het was vreselijk maar ik DEED het toch weer (ik denk 2,5km met twee wandelpauzes :-/) en wauw, het deed deugd. Ik hoop dat ik ook weer vertrokken ben.
  Succes!

  Like

 4. Jij bent geweldig gemotiveert! Ik mag dan wel veel afgevallen zijn aan sporten ben ik nog niet geraakt! HOewel ik terug gefietst heb dit weekend en daar heel veel deugd van gehad heb! Moet ik meer doen!

  Like

 5. Ik loop op okselkrukken van de tafel naar de voordeur = 6 meter, en dat is een heel eind. Als ik pech heb en er komt bezoek moet ik zelfs 15 meter lopen om de poort open te maken (en ook weer terug!). Dat is een hele grote afstand. Als ik mezelf moet motiveren ga ik eerst even op de bank liggen.

  Like

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s