Happythings. #herfst

Hij is er helemaal, de herfst. In zijn volle, grijze glorie. Helaas. Of misschien ook niet. Ik mis de zomer nu al kei hard. Ik mis de ontelbare ijsjes, de lange avonden, de festivals en de korte shortjes. De terrasjes, cocktails en liters koele, witte wijn misschien nog het meest. Maar als ik eerlijk ben, brengt de herfst ook heel wat leuks en lekkers met zich mee. Zo kan die witte wijn heel erg gemakkelijk vervangen worden door rode. En zo zijn er nog tig dingen.wpid-IMG_20131027_111335.jpg

❤De natuur ziet er heel erg mooi uit. Al die schakeringen van groen, geel, rood en bruin zijn prachtig.

❤Mutsen, sjaals en handschoenen worden weer van stal gehaald. Komt goed uit, want ik heb er massaal veel.

❤De mandarijnen zijn terug in’t land. Fruit eten als’t wat frisser en grijzer en grauwer is buiten, is niet altijd even gemakkelijk. Maar de appeltjes van oranje smaken altijd kei goed. Mijn nagellak is hier helaas minder tevreden over.

❤Noten. Alle soorten en smaken. Lekker om te snoepen, maar ook lekker in allerlei gerechten en baksels.

❤Pelskes, bontjes, fake fur in alle soorten, kleuren en maten.

❤Gestoofde peertjes met confituur. Een oerklassieker, maar nog altijd om duimen en vingers bij af te likken.

❤Onder een dekentje in de zetel liggen is veel gezelliger als het buiten koud, donker, grijs, regenachtig en kil is.

❤Warme chocomelk. Graag met een toefke slagroom erop en het allerliefst met ook nog een scheutje Bayleys erin.

❤Allerlei baksels. Ik vind bakken altijd nogal aan de plezante kant, maar in de herfst smaakt al dat lekkers nog een tikkeltje beter.

❤Het nieuwe album van Editors. Bangelijk. Liefde. Hartjes. Meer hoeft er niet over gezegd te worden.

❤Stoofpotjes en ovenschotels.

❤Het gekraak en geknisper van afgevallen bladeren als je er door wandelt.

❤Winterkleren zijn veel mooier dan zomerkleren. De winkels hangen vol met allerlei prachtige stukken die ik dolgraag in mijn kast zou willen.

❤In de zomer is mijn kat vaak buiten, als het kouder wordt vertoeft ze vaker binnen. Ik vind dat ikweetniethoe gezellig als ze rustig ligt te snurken in de zetel.

❤Douchen en badderen is als het buiten kouder is, eens zo plezant. Niet dat ik in de zomer niet graag als fris- en propergewassen meisje door het leven ga, maar dan doen een hete douche of een warm bad gewoon iets minder deugd. Uit bad of uit de douche komen is dan weer wat minder.

❤In de winkels duiken binnenkort de eerste kerstversieringen op. Gezelligheid troef.

❤Tijd om terug aan de donkere nagellak te gaan. Ik vind donkere nagellaktinten prachtig en ze zijn toch net een tikkeltje meer volwassen en stijlvol dan de zomerse snoepjes- en ijsjeskleuren.

❤Herfstwandelingen.

❤Theelichtjes. Op donkere dagen komt de romantische ziel in mij toch altijd wel een klein beetje boven.

❤Sinterklaas komt eraan. Ten eerste is dat pure nostalgie, ik heb daar massa’s kei goede en leuke herinneringen aan. Ten tweede is Dag Sinterklaasje een topprogramma en ik kijk elk jaar met evenveel plezier opnieuw. En ten derde heb ik al een hele wishlist voor sinterklaas en ik zou het ook geweldig appreciëren moest die goedheilig man dat allemaal door mijn schoorsteen gooien. Hoop doet leven, niet waar?

En wat zijn jouw favoriete dingen in de herfst? Of vind je de herfst echt helemaal niets?

Lekskes,

Ann-Sophie

2 comments

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s