The Anso Diaries: September’s gone.

1 oktober. Alweer een nieuwe maand. September is, net zoals de rest van de zomer, voorbij gevlogen. Tijd om alles eens fotogewijs op een rijtje te zetten.

20150828_195646Cachin’up met vriendinnen gaat altijd beter met lekker eten. De hamburgers van Bar Louis in Leuven zijn absoluut een aanrader. Hier koos ik voor de Big Louis. Een hamburger met lekker vers rundvlees, smeuïge kaas, een knapperig broodje, verse groenten en een lekker sausje. En frietjes, uiteraard.

20150902_084628In september begint er een nieuw schooljaar. Ook de opleidingen voor’t werk gingen weer van start. September werd dus een maand van veel pendelen naar Brussel. Niet elke ochtend even leuk, file en vroeg opstaan zullen nooit mijn beste vrienden worden, maar het ochtendgloren in Brussel is uiteindelijk ook niet mis. Ik vind het nog altijd een pareltje, onze hoofdstad.

20150907_190452Ik waagde mij aan een avondje speeddaten. Een vriendin deed het al eens en vond het leuk. Ze vond het iets voor mij. Ik twijfelde en aarzelde en twijfelde nog meer. Maar ik deed het. Bij speeddaten gaat het toch voornamelijk om de eerste indruk. Ik probeerde make-up gewijs dus alvast mijn beste beentje voor te zetten.

20150908_170747Op’t werk hebben we ons een abonnementje aangeschaft. Niet op een tijdschrift of een boekskes. Wel op een fruitmand. Om de twee weken staat er maandag een mand vol fruit klaar. Deze maand zaten er onderandere passievruchten in. Ik vind genoeg fruit eten absoluut niet gemakkelijk, maar die fruitmand op’t werk is absoluut al een stap in de goede richting.

20150909_080052Ik kreeg nog een laat verjaardagscadeau. Een geurtje. Miss Dior. Het is een klassieker. Ik kende hem nog niet, maar ben helemaal verslaafd. Beste. Geur. Ooit.
Z
20150912_154020Zaterdagnamiddag is het tijd voor koffieklets bij oma. Er is altijd wel iets lekkers om te eten, taart, cake, koekjes of, zoals op de foto, patteekes. Ik koos voor een zwaantje. Helaas zien patteekes er altijd beter uit dan dat ze smaken.

20150913_102758Ik haalde mijn loopschoenen nog eens uit de kast. Tijdens het lopen kwam ik de eerste herfstbladeren tegen.

20150913_103231En er werd nog wat gesport. Ik downloadde de Nike + app en ik ontdekte heel wat toffe programma’s en mogelijkheden. Helaas weer wat stilgevallen, maar er wacht een nieuw schema op mij om mee aan de slag te gaan.
20150914_195631Een Indian Summer brengt vaak hele mooie zonsondergangen met zich mee.
20150916_204209Veel opleiding betekent ook examens en dus studeren. Net zoals vroeger heb ik tijdens het studeren veel kleurtjes, veel Cola Zero (ik ben veranderd van Light naar Zero) en een beetje zoete knabbels nodig.

20150918_235246Examens zijn gedaan. Dat moet gevierd worden. Net zoals vroeger. Met een shaker. Iets zoet en rood. Net zoals vroeger. Nostalgie. De dag erna was helaas een pak minder.

20150920_124438Ik bakte een typische herfstcake. Met peren. En abrikozen. En voegde een beetje witte porto toe, voor de smaak. Het recept volgt nog.

20150920_184216 Er werd niet alleen gebakken en gedronken. Er werd ook nog gekookt. Ik ging aan de slag met avocado’s en zalm en toverde ook nog een risotto op smaak gebracht met citroen en witte wijn op tafel.

20150922_103820Er waren in september heel wat donkere, slechte, regenachtige dagen. Een beetje kleur op mijn lippen maakt een donkere dag direct een heel stuk vrolijker.

20150927_170746Genieten van de laatste zonnige dagen samen met mijn oma’s.

20150927_180512Mijn tanten werd 50. Dat word je maar een keer en dat moet dus gevierd worden. Ik kookte, trommelde op de laatste nipper nog de hele familie op, versierde de tafel met wat voorradig was en we maakten er allemaal samen een super gezellige en leuke namiddag van.
20150927_210329Vriendinnen en cavaatjes zijn altijd een goeie combinatie. Er was ook nog een aperitiefhapje bij. We gingen niet voor kaasjes, maar voor worst. Wijven, wijn en worst eigenlijk. We babbelden, en zeverden en roddelden, over de mannen.

Ging bij jou de maand september ook zo snel voorbij? Stonden er speciale dingen op het programma? Wat deed je allemaal?

Lekskes,

Ann-Sophie

4 comments

  1. Opnieuw.
    De Big Louis is absoluut niet lijnvriendelijk, maar af en toe moet dat kunnen. (Ik kreeg hem trouwens toch maar voor de helft op) 🙂
    En helemaal van het toneel verdwijnen, dat is nog niet voor direct. Het was gewoon een erg drukke zomer! 🙂

    Like

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s