Summerthings.

Het is zover. De zomer van 2015 is vandaag officieel gestart. Het weer liet ons, naar typische Belgische gewoonte, helemaal in de steek, maar toch ben ik er helemaal klaar voor, voor de zomer. Een slechte dag maakt nog geen slechte zomer. Het is altijd mijn favoriete seizoen geweest. Vroeger omdat we niet naar school hoefden, dat er veel buiten gespeeld kon worden en dat de jaarlijkse vakantie naar zee op het programma stond. En omdat ik verjaarde. Iets met verjaardagsfeestjes, kroontjes, taart en veel cadeautjes. Naar mijn verjaardag kijk ik al een aantal jaar niet meer uit, hoewel feestjes, kroontjes, taart en veel cadeautjes nog steeds welkom zijn. Ook een vakantie staat deze zomer niet op het programma, maar toch heb ik enorm veel zin in de zomer. Het is zelfs jaren geleden dat ik er zo enorm hard naar heb uitgekeken. Ik liep bijna letterlijk te watertanden naar het begin van de zomer. Maar hij is er. Hoera, hoera, hoeraaaaa. En al deze dingen, die wil ik allemaal doen. Allemaal zeg ik u, lieve lezer.

wpid-img_20140717_172829.jpg

 • Een ijsje eten. Geen coupe aardbei of een coupe bresilienne, neen, een gewoon ijsje op een hoorntje. Een bol banaan en een bol pistache, met van die spikkeltjes erop.
 • Zon, zee en strand. Heel mijn leven al ga ik elk jaar naar zee. De Belgische kust. En die zee is de max. Echt de max. Ik ben hoteldebotel verliefd op onze Belgische kust. Ik wil dus ten minste een dag op mijn luie kont op een strandstoel liggen in De Haan. Want die strandstoelen zijn de beste. En bakken en braden.
 • Cocktails gaan drinken op Monroe Beach in Knokke.
 • Hapje Tapje in Leuven. Meestal is dat meer tapje dan hapje, maar wel altijd plezant.
 • Dansen tot zonsopgang.
 • Barbecuen met vrienden. Liefst eens op’t onverwacht en dat het dan uitloopt. Een hele leuke, late avond.
 • Gaan eten bij de Mexicaan en tipsy worden van te veel Margarita’s.
 • Uren babbelen met vrienden in de tuin. En het koud hebben, maar toch nog blijven zitten omdat het zo gezellig is. Want daar, in de vroege uurtjes, worden de beste gesprekken gevoerd.
 • Ik wil een festival meepikken. Eigenlijk meer dan eentje. Sowieso Marktrock en de Gentse Feesten. Verder weet ik het nog niet.
 • Daten. In de zomer is alles leuker, losser en luchtiger. En een cocktail helpt goed tegen de zenuwen.
 • Gaan zwemmen in open lucht. Omdat dat vele plezanter is dan het stedelijk zwembad of zo.
 • 5 boeken lezen. Omdat ik moet voor de reading challenge, en ook omdat buiten in het zonneke op mijn zonnebed of ’s avonds in de lounge op het terras, de leukste plaatsen zijn om te lezen.
 • Picknicken in het park. Of aan de zee. Of gewoon in het veld.
 • Mijn favoriete summersong uitkiezen. Ik wil er elk jaar eentje. En dat liedje is dan mijn soundtrack van mijn zomer. Ik heb nog een paar favorieten, nu nog echt kiezen.
 • Naar de Zuidmarkt in Brussel. Altijd ikweetniethoe gezellig.
 • Fietstochten maken. Niet gewoon een toereke thuis in de buurt, maar een heuse fietstocht. Echt ergens naartoe. En dan uitblazen op een terrasje. Met een pintje.
 • Naar de kermis. Die lichtjes. Die sfeer. Dat lawaai. Ik hou ervan. En dan smoutebollen eten, of appelbeignets.
 • Terrasjes. Veel terrasjes. Met veel vrienden. En vriendinnen.
 • Een dag shoppen in Antwerpen. Gewoon, omdat dat de allerbeste stad is in België om te shoppen.

Voorlopig is het dit, mijn lijstje. Ik wil nog veel, heel veel. Maar het moet realistisch zijn, er moet nog gewerkt worden. Helaas. En wat zijn jou plannen voor de zomer?

Lekskes,

Ann-Sophie

19 comments

 1. ik ben sinds 30 april met pensioen
  en heb van alles wat je hierboven zegt geen last
  is het een last ?
  ik , wie ben ik , okay dat ben jij
  als je het leven neemt zo het komt zijn er geen problemen
  toch ?

  Like

 2. Ohja zomer. Vanmorgen dacht ik even dat de herfst al begonnen was 🙂 Veel plannen seg! Ik hoop wat activiteiten van het Leuvense “Groot Verlof” mee te pikken. Terrasjes en ijsjes staan ook op de planning 🙂 Veel plezier alvast.

  Like

  • Ahja, Groot Verlof. Ik ben ook wel benieuwd naar het vernieuwde concept. Er staan wel wat dingen op het programma die me leuk lijken en die ik ook nog graag wil meepikken.
   Jij ook veel plezier, en misschien tot in Leuven!

   Like

 3. oh, ik merk dat we heel wat dingen gemeen hebben, Ann-Sophie!
  Terrasjes, fietsen, barbecueën (ja ja,is op deze manier geschreven!),…
  Naar zee gaan wij net ’s zomers minder. We houden niet van de drukte dan, meestal gaan we naar zee als anderen het niet zien zitten… 😉

  Like

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s