RECEPT: Siciliaanse pasta.

Ik hou van koken. Ik kan daar echt oprecht van genieten. Van het hele proces.  Het begint met uit te zoeken wat ik ga koken. Voorpret. En watertanden maal tienduizend. Soms heb ik zin in iets en weet ik het snel, andere keren is er een familielid die wel een bepaalde voorkeur heeft. Vandaag ging ik anders te werk. Er lag nog venkel in de koelkast, en die moest dringend gebruikt worden. Ik ging dus op zoek naar een zomers recept met venkel. Ik vond niet echt direct iets dat me aansprak. Of iets waarvoor ik alle ingrediënten in huis had. En ik was al eens naar de winkel geweest vandaag, een tweede ritje zag ik niet zeggen. En ja, ik weet ook wel dat je eigenlijk best een recept opzoekt voor je naar de winkel gaat, maar ik was deze ochtend gewoon nog niet goed wakker. Iets met goed weer, een terras en te veel witte wijn gisterenavond. Maar wie zoekt, die vindt. Na allerlei recepten gelezen en goed- en afgekeurd te hebben, wist ik wat ik ging maken. Sicilaanse pasta? Quoi?
image

Ingrediënten. (voor 4 personen)

 • 2 grote venkels
 • 2 grote uien
 • 5 teentjes look
 • pijnboompitten
 • rozijnen
 • dadels
 • witte wijn (geen zoete)
 • 1/2 kg gehakt
 • pasta
 • olijfolie
 • peper en zout

Bereiding.

 • Snij de venkel en de ui in redelijk kleine stukken.
 • Doe olijfolie in een pan (de bodem mag goed bedekt zijn met olie) en verwarm deze.
 • Maak de look schoon, hak heel fijn en doe bij de olijfolie.
 • Bak de ui en venkel aan in de hete olie. Zie dat er genoeg olie in de pan is dat de groenten niet aanbranden of aan de pan kleven.
 • Voeg het gehakt toe en bak het los.
 • Als het gehakt gebakken is, en de groenten bijna gaar zijn, voeg je de witte wijn toe. Je mag het gehaal helemaal onder de wijn zetten. Laat even doorkoken zodat de alcohol verdampt.
 • Voeg de rozijnen, dadels en pijnboombitten toe.
 • Zet een deksel op je pan en laat nog een kwartiertje pruttelen.
 • Kook pasta.
 • Als alles gaar is: de pasta in een kom doen en de saus eronder mengen.
 • Smakelijk!

Heerlijk op terras met een glaasje witte wijn erbij! Het moet niet altijd barbecue zijn.

Lekskes,

Ann-Sophie

3 comments

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s