Sporty spice II.

Dat diëten en dat weinig eten valt allemaal wel mee. De meeste dagen toch, want geloof me, ik heb ook verschrikkelijke dipjes of momenten dat ik die operatie en alles erbij en rond, vervloek. Maar meestal gaat dat goed en ben ik blij en happy en content en valt dat eten en niet-eten dus wel mee. Maar dat sporten, dat is nog steeds een ander paar mouwen.

Het is niet dat ik niet wil. De intentie is er. Absoluut. Buik, benen en armen wil ik strakker. Kunnen strakker. En moeten strakker. Dat lopen hou ik niet vol, ik heb altijd wel een paar excuses klaar om niet te gaan. Fitnessen is ook mijn ding niet echt. Om mij niet naar daar te moeten begeven heb ik meer dan een paar excuses klaarstaan. Dan zijn er nog die challenges. Dat was iets voor mij. Ik moest niet ver gaan. Een kleine verplaatsing van de zetel naar de mat was genoeg. En ik was snel klaar. Een kwartiertje inspannen et c’est tout. Helaas was ook dat van korte duur, buikspieroefeningen bleken niet de ideale oefeningen voor iemand die niet zo lang geleden geopereerd was aan buik en maag. Dat deed met andere woorden absoluut geen goed.

Nu is er dus een nieuwe sport. Back to basic. Ik ga wandelen. Een paar keer per week. Een klein uurtje. Gemakkelijke schoenen aan en weg. En het bevalt me. Absoluut. De avonden dat ik wandel lijken nuttige avonden. Ik kom moe, maar voldaan thuis. Ik slaap beter. En om te wandelen vind ik wel companie. Wandelmaatjes mogen zich trouwens altijd aanbieden, want hoe meer zielen hoe meer vreugd. En ik geniet er van om in het dorp, waar ik al jaar en dag woon, allerlei nieuws en moois te ontdekken. Misschien ga ik er uiteindelijk nog van houden, van mijn dorp.

image

image

Lekskes,

Ann-Sophie

20 comments

 1. Ja, wandelen is de perfecte manier om te sporten. Ik zweer er zelf ook bij. Heb in mijn leven vele duizenden kilometers afgelegd door gewoon stap voor stap verder te gaan. Geniet ervan! Zou best met je mee willen wandelen, maar ik vrees dat Dwingeloo in Drenthe NL een paar andere mouwen is, om die mooie uitdrukking van jou even te lenen 🙂

  Like

 2. wandelen doe ik ook wel graag. Jammer genoeg kan mijn vrouw door haar rugperikelen geen verre (lees meer dan 5km) wandelingen meer aan. Daarom fietsen we meestal. Maar af en toe doe ik wel ’s een wandeling met onze schoonzoon.
  Waar is dat dorp van jou alweer?

  Trouwens, is zwemmen dan niks voor jou, Ann-Sophie? Ontwikkelt alles aan het lichaam, veruit de meest complete sport van allen!

  Like

 3. Goed joh wandelen is ook een pak minder belastend voor je gewrichten dus go girl, stevig doorwandelen hé niet slenteren ! En mijn persoonlijke tip : ga PowerPlaten da’s ideaal om je lijf te finetunen/reshapen !
  Volhouwen !

  Like

  • In de fitness in de buurt is geen PowerPlate. En als ik dan weer moet rondrijden enzo, ga ik niet. Ik ken mezelf al. Wandelen volhouden is een begin, en wie weet word ik ooit nog een sportieveling!

   Like

 4. Ik ben een wandelaar die heel wat kilometers per week doe en het past ook uitstekend bij mijn hobby fotografie..Als reumapatiënte houdt het me fit en is weinig belastend.Bedankt voor je bezoek en het volgen.

  Like

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s