Leesvoer II

Boeken, die hebben iets fascinerends vind ik. Ik vind het leuk om boeken te kopen, vast te hebben en in de boekenkast te zetten. Om ze daarna te bewonderen. En om te lezen, daarom hou ik uiteraard ook van boeken. Er zijn van die periodes dat ik weinig of niets lees, maar soms zijn er ook periodes dat ik het ene na het andere boek lees. En nu ben ik terug in zo’n periode. Ik ben in “mijne lees’ “, zoals we hier thuis zeggen. Ik was dus op zoek naar heel wat nieuwe titels en schrijvers en zo stootte ik op de Verbeelding Boek Challenge. Begin januari lanceerde Kathleen, een echt leesbeest, deze challenge. Toen heb ik de hype gemist en is dat hele boekengedoe aan mij voorbijgegaan, maar nu wil ik de draag graag oppikken. Ik bekeek de opdracht en zag dat ik, met wat ik dit jaar al gelezen heb, al heel wat van het lijstje kan afstrepen. Dat ga ik dus doen, bij deze. Afstrepen. En ook invullen wat ik zeker nog wil lezen. En voor die lege gaatjes, daar heb ik jullie hulp voor nodig. Ik zoek nog leuke titels en schrijvers. Echt een favoriet genre heb ik niet, ik lees vanalles. Van fantasy over chicklits en poëzie tot literatuur. Ik hoor ze dus graag, jullie boekentips.

11258472_10205801100320527_8933392170713866091_n

(Wat ik aangeduid heb in het groen heb ik al gelezen.)

 1. Een boek van 500 pagina’s of meer
  Ik las nog niet zo lang geleden het tweede deel van de eerste trilogie van Katherine Pancol. De trage wals van de schildpadden. 687 pagina’s telt het boek. En ik heb het, net zoals bij het eerste deel, van de eerste tot de laatste letter graag gelezen. Nu staat het derde deel op het programma. Ook zo’n dik exemplaar, ik kijk er al naar uit.
 2. Een boek gepubliceerd in je geboortejaar
  Ik ben geboren in 1989. Heb al wat gezocht, maar nog niets gevonden dat ik echt leuk vind. Alle hulp is welkom.
 3. Een non-fictie boek
  Zo las ik er dit jaar al een paar. Het laatste dat ik las, was Ladies First van Annemie Struyf. In het boek interviewt en volgt ze vrouwen in de hele wereld. Belangrijke vrouwen maar ook gewone vrouwen met een boeiend verhaal. Ik vond het goed geschreven en heb toch meermaals gedacht: verdomme, wij vrouwen zijn toch sterk!
 4. Een fantasy boek
  Nog geen enkel idee wat ik ga lezen.
 5. Een sci-fi boek
  Niet echt mijn favoriete genre, ken er ook niks van. Alle tips zijn welkom.
 6. Een graphic novel
  Idem puntje 5.
 7. Een mystery of thriller boek
  Ik heb nog nooit een boek van Stephen King gelezen. Misschien wordt dat eens tijd.
 8. Een romance of chicklit
  Weeffout in onze sterren van John Green. (In het Nederlands klinkt die titel echt niet goed.) En ik moet eerlijk bekennen, ik heb meerdere traantjes weggepinkt.
 9. Een boek dat gericht is op kinderen onder de 12
  Misschien een van mijn lievelingsboeken als kind herlezen. Tips zijn ook welkom.
 10. Een boek gebaseerd op waargebeurde feiten
  Zo’n boeken lees ik graag. Dus naarstig op zoek naar nieuwe titels.
 11. Een historische roman
  In de naam van de roos van Umberto Ecco. In de kerstvakantie ruimde ik samen met mijn ouders onze bibliotheek op. In de naam van de roos was een van de boeken die me toen opvielen en die ik absoluut wou lezen. Het boek is bekroond, en terecht.
 12. Een boek met prentjes
  The Bunny Suicides. Dat boekje ligt hier thuis, en regelmatig blader ik daar wel eens door. Ik vind dat altijd wel plezant om te zien.
  Wij hebben ook alle albums van Kiekeboe. De twee nieuwste kwamen uit in 2015 en heb ik ook al gelezen.
 13. Een boek dat een prijs heeft gewoon (Pulitzer, Man Booker, Nobel, Gouden Uil,…)
  Nog geen idee.
 14. Een boek dat iemand je heeft aangeraden
  Aanraders zijn welkom!
 15. Een boek dat voor 1900 werd gepubliceerd
  Oorlog en Vrede van Leo Tolstoj, ik wil het al heel lang lezen. Deze challenge is de ideale moment.
 16. Een reeks (mag een reeks zijn die je al begonnen bent)
  Naar aanleiding van de hele hype rond de film, heb ik de boekenreeks nog eens herlezen. Ik vond ze niet echt top, met het herlezen werd het er niet beter op. Toch las ik nog eens alle delen van de Fifty Shades-trilogie van E.L. James.
 17. Een boek waar je gek van was als kind
  Moet ik nog eens over nadenken. Deze valt dan samen met puntje 9.
 18. Een boek dat je ooit begonnen bent maar nooit hebt uitgelezen
  1984 van George Orwell. Ooit in begonnen voor school, nooit uitgelezen. Maar wil hem wel graag helemaal lezen.
 19. Een boek met een 65+ hoofdpersonage
  Het leven van Albert van Louis van Dievel. De verhalen van Albert neergepend door Louis van Dievel. Ik heb het boek al heel vaak gelezen. Het is een van mijn lievelingsboeken. Een echt boek. Een schoon boek. En af en toe zeer pijnlijk en ontroerend.
 20. Een boek dat je kan uitlezen op een dag
  Als een boek niet té dik is, ik veel tijd heb en het een goed boek is, blijf ik wakker tot het uit is. We zullen dus nog zien welk boek hier de winnaar is.
 21. Een boek dat verfilmd werd
  En hier telt die Fifty Shades of Grey dan ook mee. 
 22. Een boek waar een televisie reeks werd op gebaseerd
  Nog geen idee.
 23. Een boek dat al zeer zeer zeer lang op je te lezen lijst staat
  Zie puntje 15.
 24. Een boek dat zich afspeelt in Azië
  Ik las En uit de bergen kwam de Echo van Khaled Hosseini. Net zoals zijn andere boeken ben ik er wel door bekoord.
 25. Een boek dat zich afspeelt in Afrika
  Heb al wat gezocht, maar nog niets gevonden dat me aanspreekt.
 26. Een boek dat zich afspeelt in Latijns-Amerika
  Idem hierboven.
 27. Een boek dat zich afspeelt in Oceanië
  Ik wil graag The Rosie Project en The Rosie Effect lezen.
 28. Een boek in een andere taal dan dat je anders leest (Engels? Frans? Duits? Islensku?)
  Dat zal dan een Engels boek worden. Of misschien Le Petit Prince nog eens, in het Frans, want dat is en blijft toch wel een schoontje.
 29. Een bundel kortverhalen
  Toen ik in januari in’t ziekenhuis lag in verband met de operatie, had ik het boek Alle Verhalen van Roald Dahl mee. Roald Dahl is een geweldige schrijver. Zowel zijn kinderboeken als zijn biografieën als zijn kortverhalen lees ik met veel plezier. Bij die korte verhalen zitten echt pareltjes. Da’s echt gewoon een HEBBEN-boek.
 30. Een poëzie bundel
  Ik zoek iets nieuws, iets vernieuwends. Poëzieaanraders mag je altijd delen.

Wat lees jij graag? Welke boeken zijn echte aanraders en moet ik zeker lezen? Doe jij mee met de verbeelding boekchallenge en hoe vlot het?

Lekskes,

Ann-Sophie

23 comments

 1. Heb je heel dat “Alle verhalen”-boek van Roald Dahl dan uitgelezen toen in het ziekenhuis? Hij ligt hier namelijk al 2 jaar (als het al niet 3 jaar is) op mijn nachtkastje. Af en toe lees ik er een verhaal uit. Maar ze allemaal achter elkaar lezen lukt me niet.

  Like

  • Ja. Allemaal. Ik heb dat al een paar keer helemaal uitgelezen, meestal in stukjes. Het was saai in het ziekenhuis, en die verhalen maakten me blij! 🙂 En ik had ook wel massa’s tijd toen! 🙂

   Like

 2. Mijn kinderen waren dol op Roald Dahl
  Maar intussen is die wel ingeruild voor hele andere boeken…
  Zelf heb ik niet zoveel met boeken maar daar tegenover mijn man en dochters zijn pillenslikkers…hoe dikker hoe liever…

  Liked by 1 persoon

 3. Ik doe mee met de challenge, mijn update komt over een paar dagen online. 1984 is blijkbaar een typische om in het middelbaar te beginnen en niet uit te lezen. Intussen deed ik dat wel en snap ik niet goed waarom ik het toen weglegde. Succes nog met de challenge! Jij staat al verder dan mij. 🙂

  Like

 4. The Rosie Project is echt leuk. Vrij simpel, zeker als je gewend bent om wat zwaarder werk te lezen, maar ideale ontspanning! Een boek van Stephen King: ik vond Mr Mercedes erg leuk, net als Desperation.
  Toen ik naar Zuid-Afrika ging voor mijn stage, moest ik van school een boek lezen dat zich daar afspeelde. Ik koos voor Agaat van Marlene Van Niekerk. Niet het makkelijkst leesbare boek, maar ik vond het wel erg mooi en geeft pijnlijk goed de realiteit van de Apartheid weer.
  Een aanrader vind ik Stalker van Lars Kepler (katjing, alweer een puntje weggestreept op je lijst 😉 ). Pas nadat ik in het boek was begonnen, besefte ik dat de hoofdpersonages in zijn vorige boeken ook meespelen, maar dat stoorde me totaal niet tijdens het lezen.

  Like

  • Ik lees allerlei door elkaar. Soms wat zwaarder, soms wat minder zwaar. En vaak enkele boeken door elkaar, hangt van mijn moed af.
   The Rosie Project was uitgeleend in de bib. Alleen het vervolg was er. Jammer.
   De andere ga ik zeker eens opzoeken, en misschien wel toevoegen aan mijn leeslijst! 🙂 Dankje voor de vele tips.

   Like

 5. Hier ook bezig met de boekchallenge.

  Scifi heb ik birdbox genomen. Op het randje, want discussieerbaar of het echt scifi is. Maar gezien je de weeffout in onze sterren klasseert onder romance/chicklit, denk ik dat je met birdbox ook wel wegkomt in scifi. 🙂

  Voor thriller heb ik Gone Girl.

  Waargebeurde feiten heb ik net twee koffertjes vol mama uit. Een hartverscheurend boek!

  Like

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s