The Anso Diaries IV

Ik trok altijd al redelijk wat foto’s, maar sinds ik sinds vorige week mijn nieuwe gsm in mijn bezit heb, is het hek helemaal van dam. Een update van mijn Pinksterweekend. Here we go.

image

Het zonnetje scheen, dus mijn sandalen werden uit de kast gehaald.

image

Zoals elke zaterdag was het tijd voor koffieklets. Deze week waren de servietjes extra fleurig en dekte oma de tafel extra mooi. En geef toe, dat ouderwets servies is geweldig!imageHelemaal verslaafd aan de selfiecamera van mijn nieuwe gsm. Be prepared, er volgen er ongetwijfeld nog duizenden.
image

Zaterdagavond wordt er altijd uitgebreid gekookt. En bij dat koken hoort uiteraard ook aperitieven. We gingen voor Italiaans zaterdag, dus mijn aperitiefke was een Aperol Spritz. Een van mijn favorieten, en zeker als het wat warmer wordt.image

Ook thuis werd de tafel wat meer gedekt dan gebruikelijk. Italiaans eten vraagt om Italiaanse servietten en om wijn. Uiteraard.

image

image

image

Er stond pizza op het menu. Zelfgemaakte. Ik had drie pizzabodems en op elke helft legde ik iets anders. Zes verschillende pizzasmaken dus. Links bovenaan was een pizza met gekruid gehakt, feta en groene paprika. Rechts bovenaan was het kip met kruidenkaas en zoete paprika. In het midden links vind je hesp met ananas en maïs. Rechts in het midden is de pizzabodem belegd met tonijn, groene olijven en ui. Links onderaan is er spek met geitenkaas, ui en groene paprika. En als laatste was er chorizo met mozarella en kleine tomaatjes. Op de bodems was uiteraard tomatensaus gesmeerd en voor de pizza’s in de oven gingen kregen ze een laagje gemalen kaas over zich heen.

imageNog een glaasje lambrusco, ideaal tijdens het Eurosongfestival.

imageimage

Zaterdagavond keek ik samen met de zus en de mama naar het songfestival. Er werd gesuporters voor Loïc (vierde is niet slecht he, GO Belgium), gelachen met de commentaren van Peter en Eva, Twitter werd van heel dichtbij gevolgd en er werden selfies gemaakt met songfestival-app. Veel gelach en gezever dus en een hele leuke avond. image

 Zondagochtend werd er uitgeslapen en geluierd. Ik bleef de hele voormiddag in bed.

imageimage

image

imageimageimageimageimageimageimage

 Zondagnamiddag trok ik naar Antwerpen. Er werd gewandeld en van’t zonnetje genoten in de buurt van ’t Eilandje en het MAS. Leuk stuk Antwerpen dat ik nog niet kende. Ijsjes en terrasjes hoorden er ook bij.

image

Vanmiddag maakte ik met enkele restjes snel een salade. Ik sneed een halve mango in blokjes, halveerde enkele kerstomaatjes, kruimelde hier wat fetakaas over en kruide af met zwarte peper en madraskerrie. Gemakkelijk, snel klaar, en lekker.

image

image

image

imageVandaag werd er in de tuin gewerkt. Lola geniet hier altijd het meest van. Ze is dolgelukkig als iedereen buiten is. Van foto’s wordt ze iets minder gelukkig, maar ik geef niet op.

wpid-2015-05-25-08.11.29-2.jpg.jpeg wpid-2015-05-25-08.11.29-3.jpg.jpeg

Verder werkte ik nog aan de blog. Ik plande wat ik deze week wil schrijven en bracht mijn nieuwe lay-out helemaal in orde. Aan het thema van de oude waren enkele dingen veranderd, en dat werkte niet meer zo fijn. Het werd deze, en ik ben best wel tevreden. De lay-out heeft alles wat ik wil.

En wat deed jij dit weekend?

Lekskes,

Ann-Sophie

21 comments

 1. die selfies zijn helemaal niet mis (maar dat ligt natuurlijk ook aan het mooie koppeke… 😉 )
  Helemaal bloot in bed, of liet je speciaal alleen het blote been zien?
  Aperol Spritz heb ik nog nooit geproefd. De pizza’s lijken me wel lekker. Je kookte voor vier: je mam, zus, jezelf en….?
  Antwerpen is altijd een bezoek waard, is trouwens al een tijdje geleden dat ik er kwam

  En wat ik beleefde in het weekend kan je bij mij lezen hé… 😉

  Like

  • Wat een compliment. 🙂 Danku wel.
   Dat been was genoeg informatie voor op internet 😉
   Een Aperolleke moet je zeker eens proberen, instant zomergevoel.
   De vierde aan tafel was de papa. Heeft daarna gewoon niet mee naar Eurosong gekeken. Niet echt zijn meug. 🙂
   En ik kom zeker lezen wat jij beleefde! 🙂

   Like

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s