En daarom is Eurosong the best.

In mei is het altijd Eurosong tijd. Geweldig. Fantastisch Plezant. Deze week is het zover. Drie dagen massa’s plezier en toptv. Eurosong is mijn allergrootste guilty pleasure. Ik heb duizenden redenen, maar kort samengevat zijn het de volgenden:

 • Peter Van de Veire. Ik ben altijd fan geweest. Van heel in het begin dat hij op radio en televisie te horen en te zien was. En bij Eurosong zit hij echt op zijn plaats. Er bestaat gewoon geen presentatot met meer pluimen in zijn gat en flauwere mopjes, maar ze zijn de max.
 • Twitter. Ik heb al jaren een Twitteraccount, maar heel erg actief volg ik dat hele gebeuren niet. Met Eurosong is dat anders. Dan is Twitter het leukste medium op aarde, met de grappigste en oprechtste commentaren.
 • Familietijd. Kijken naar Eurosong verloopt hier elk jaar hetzelfde. Samen met de mama en de zus wordt er gekeken. En beoordeeld, geoordeeld en veroordeeld. En onze commentaren zijn niet mals, geloof me vrij.
 • Rookkannonnen, glitters, pluimen. Het Eurovisiesongfestival is de hoogmis van de kitsch. En zoals je wel weet ben ik daar absoluut niet vies van, van kitsch. Alleen maar liefde dus voor al wat blinkt en glimt.
 • De toiletten, zoals de mama het zo mooi verwoorde. De kleding dus. Elke artist gaat er helemaal voor om er op zijn paasbest uit te zien. En dan zijn er nog de presentators die om de vijf voet van outfit wisselen. Stof genoeg (pun intended) dus om mijn fashionoog op te werpen.
 • De liedjes. Alle soorten en genres door elkaar. Van steengoed naar kei slecht. Een fantastische mix. En als de oude bekende eurosongklassiekers erbij komen is het feest helemaal compleet. Hier wordt duchtig meegezongen en -gekweeld.
 • De emotie. Iedereen is blij, uitgelaten en super vrolijk. Het is een groot feest. En ik wil daar zo graag eens bij zijn. Daarom moet België winnen, zodat ik daar in die zaal eens mee kan gaan feesten en met een vlagske wapperen.
 • De filmpjes over de landen vind ik ook altijd leuk. Na Eurosong wil ik plots overal op vakantie gaan. Elk land ziet er altijd zo leuk en mooi en uitnodigend uit. Mijn lijstje met must-visits wordt bij elke uitzending langer. Op’t einde van de week dus een lijstje van hier tot ginderachter.
 • De talenknobbels van de puntengevers. Het punten geven is allesbehalve saai. De manier waarop en het fantastische taalgevoel van al die presentators en presentatrices maakt dat kei grappig over super lachwekkend tot mega hilarisch.
 • Vaderlandse trots. Elk jaar wil ik dat België het toch eens goed doet. Of het liedje goed of slecht is maakt eigenlijk niet zo veel uit, ik wil gewoon dat dat hele glitterende circus een keer naar België komt.

En jij? Fan? Of hou je helemaal niet van de hoogmis van de kitsch? Lekskes, Ann-Sophie

26 comments

 1. Nu ook mij kan het niet bekoren…al luister ik wel mee op de achtergrond…maar nee die hele poppenkast hoeft voor mij dus ook niet 😉
  Geniet ervan zou ik zeggen…dat mag zeker wel…groetjes

  Like

 2. Ik vond het ook wel leuk om te kijken hoor. België was goed hoor, leuk dat jullie door zijn. Ik ga voor ze duimen. Estland vond ik trouwens het mooiste liedje hebben.

  Like

 3. Hahaha heel herkenbaar allemaal! Nederland is helaas niet door maar dat vaderlandseliefde blijft toch wel 😀 Dat je stiekem toch trots bent als je land net gezongen heeft en mensen juichen en vrolijk met hun vlaggen zwaaien 😀 Die vrolijkheid is zo aanstekelijk 😀

  Like

 4. Nu je het zo eerlijk vraagt kan ik je er met een gerust hart op antwoorden: ik vind het eurosong-gedoe helemaal niks en zal er dan ook geen moment naar kijken. Maar ongetwijfeld zijn er miljoenen mensen die er net zoals jij heel veel plezier aan beleven. Fijn toch 🙂 ?

  Like

 5. Ik blijf er niet voor thuis maar als we thuis zijn dan kijken we zeker altijd! Het is gewoon van kinds af aan al een happening, wat lekkers erbij en overal heerlijk commentaar opleveren! België vind ik trouwens verrassend goed!

  Like

 6. Toevallig had ik het er net over en dit jaar is het mij totaal ontgaan…Ik hoor net dat Nederland eruit is. Elk jaar zap ik er wel even langs.

  Like

 7. Vroeger was dat een niet te missen evenement! Dan mochten wij lang op blijven tot de winnaar gekend was. Nu blijven we er niet meer voor thuis. En mijn man is al helemaal geen fan! Maar anyway, veel plezier gewenst!

  Like

 8. ook wij keken vroeger ieder jaar.
  Maar sinds de show primeert op de zangkwaliteiten haakten wij af.
  Geef mij maar de tijd van Teach In, Vicky Leandros, Nicole,…

  Like

 9. Wie het leuk vind mag van mij hoor maar ik volg het al héél erg lang niet meer.. De Nederlandse inzending kom je natuurlijk nooit helemaal omheen en die van dit jaar blijft makkelijk hangen.
  Het enige nummer van Nederland uit de laatste jaren dat ik erg goed vond was Birds.

  Like

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s