Let’s talk about the hair.

De meeste mensen kennen mij met blond haar. Als een blondje. Van nature ben ik niet blond. Helemaal niet zelfs. Mijn natuurlijke haarkleur komt nog niet in de buurt van blond. Middenbruin, redelijk donker dus is what my mama gave me. Ik heb dat nooit geweldig gevonden. Van kleins af aan was ik jaloers op al die wittekopjes en blonde kindjes. En ik vond blonde vrouwen altijd mooier dan de bruinharige. Het stond dus als een paal boven water dat ik ooit blond haar zou hebben.

Toen ik een jaar of 16 was begon ik eraan. Shampoo voor blond haar hier, hairspraytje daar, wat citroensap. Vanalles smeerde ik op mijn lokken. En dat hielp. Ze werden lichter. En lichter. En lichter. Maar haar, dat groeit. Die lichte lokken bleven, maar die uitgroei was een drama. Huis-, tuin- en keukenmiddeltjes waren niet meer genoeg om het bij te werken. Er zat niets anders op dan naar de kapper te trekken. Ik ging voor mechen. Blonde. En stress dat ik daarvoor had, niet normaal. Het was mijn ultieme nachtmerrie dat kapsalon te verlaten als een zebra. Maar ik was content en het viel mee.

Jaren lang bezocht ik ongeveer een keer om de zes weken de kapper. Die verdomde uitgroei vroeg er om. Het haar werd blonder en blonder. De ene keer was het mooi, maar heel vaak was het toch niet wat ik wou. Niet blond genoeg. En vooral veel te geel. Van dat Jommekes-geel. Niet zo schoon dus. Ik probeerde vanalles en nog wat. Zilvershampoo. Blondspray. Alle shampoo’s voor blond haar die in de winkels voorhanden zijn. Maskertjes. Citroensap. Alles wat ik kon bedenken werd erop gesmeerd. Maar dat gele ging nooit echt weg. Ik veranderde meermaals van kapper, ik stapte van mechen af en kleurde het helemaal, er werden grijze lokken tussen gezet. Enzoverder enzovoort. De kleur was altijd eventjes mooi, maar nooit lang.

Een dik half jaar geleden was het genoeg. Ik was het kotsbeu. Die kappers kosten geld met hopen en het resultaat was nooit wat ik echt wou. Ik besloot mijn haar voortaan zelf te kleuren. Met hulp van mama, dat wel. Ik trok naar de kapperswinkel en liet me bijstaan met raad en daad. De eerste keer was oké. Ik was redelijk tevreden. Het was niet slechter dan bij de kapper. En vooral pakken goedkoper. De keren erop waren van goed tot slecht. Ik experimenteerde wat met verschillende tinten blond en peroxide. De ene keer goed de andere keer een ramp. Maar ik gaf niet op. Ik trok telkens terug naar de kapperswinkel, telkens vol goede moed de holy grail in de blonde haarverf te vinden. Kleurkaarten werden erbij gehaald, staaltjes werden tegen mijn hoofd gehouden, kleuren werden bekeken. Enzoverder enzovoort. En na enkele maanden vond ik hem, mijn holy grail. Violet Blonde. Van Wella. Heel licht blond, met een paarse schijn. En dat paars, dat is het geheim. Dat paars laat dat geel als sneeuw voor de zon verdwijnen. Vandaag ging ik opnieuw aan de slag met mijn Violet Blonde. Kapsalon at home. En ook nu ben ik weer helemaal tevreden over de kleur. Ik ben dus weer een happy blondje.

Processed with VSCOcam

Processed with VSCOcam

Processed with VSCOcam

Processed with VSCOcam

Kleur jij je haar? Of liever naturel? Kapselblunders begaan? Of dingen waar je achteraf gezien toch spijt van had?

Lekskes,

Ann-Sophie

26 comments

 1. Hoofdhaar is er steeds minder.
  Op een vreemde manier ban ik van lichtblond naar donkerblond, zelfs rood haar verschoven.
  Natuurlijk grijs is vanzelf kalend verdwenen.

  Op andere lichaamsdelen groeien onverwacht steeds meer vreemdsoortige haren.

  Liefst besteed ik zo min mogelijk tijd en aandacht aan haar!

  Zonnige groet,

  Like

 2. ik was als kind zomerdag gewoon wit van haar door de zon , nog beter te zien door mijn bruine huid door die zelfde zon
  maar nu ik een jaartje of tig ouder ben , is het om te beginnen al wat minder en ook wat donkerder en hier en daar wat grijs
  blij te lezen dat je weer happy bent 🙂

  Like

 3. Ik zit zelf op de kappersschool ene expirimenteer vrij vaak met mijn haar; paars, rood, bruin of zelf groen … Ik heb natuurlijk al een paar keer gehad waarvan ik dacht: hier moet meteen wat overheen! Maar tot nu toe heb ik nog nergens spuit van gehad haha

  Like

 4. Ik was als kind blond en werd rond mijn 12e bruin van haarkleur. Ik miste mijn blonde haren altijd. Dus op een gegeven moment ben ik er blonde mêches in beginnen zetten. Maar op de duur vond ik dat toch niet meer zo bij mezelf passen. Later heb ik nog een tijdje chocoladebruine mêches gehad omdat ik mijn eigen haarkleur nogal koud vond. Maar ondertussen is mijn haar weer puur natuur. Maar als ik grijs haar krijg, komt er weer haarverf aan te pas. Zeker weten!

  Like

 5. ik vind naar de kapper gaan echt vervelend, dus zolang ik mijn haar nog niet moet kleuren omwille van grijze haren, laat ik het zoals het is.
  Ik heb donkerbruin haar, heel donkerbruin en dat vind ik helemaal perfect!

  Like

 6. En dan te bedenken dat ik van nature gelig blond haar heb en daar zeer tevreden mee ben, hahaha 😀 Ik krijg vaak complimenten over mijn haarkleur, zeker nu ik in Spanje woon. Ik ben dan ook één van de weinigen hier met natuurlijk blond haar.

  Like

 7. Een vergelijkingsfoto van jou met bruin haar mist nog 😉 Je staat alleszins met blond!

  Ik heb zelf mijn haar nog nooit gekleurd; mijn eigen haarkleur vind ik best wel ok en ik heb te weinig zin (of ben te lui, ’t is maar hoe je het bekijkt 😉 in regelmatige kappersbezoeken / eigen kleuringen om het zelfs maar uit te proberen.

  Like

 8. Ik ben, net als mijn moeder, sinds ik amper 20 was al grotendeels grijs, dus ik moet het dik tegen mijn zin verven. Gewoon bruin, de kleur die ik ooit zelf had, want ik zou een heel lelijke blondine zijn 🙂

  Like

 9. Ik zou toch goed oppassen met iedere keer weer blonderen. Ik heb 25 jaar een grote kapsalon gehad(13 kapsters in dienst) en veel narigheid gezien van mensen die hun haar zelf blondeerden. Zelfs zo erg dat het haar snot wordt. De enige manier om het weer goed te krijgen is alles eraf. Je kunt helaas niet onbeperkt blonderen. Persoonlijk vind ik dat je bij je eigen tint moet blijven, die heb je niets voor niets, die past meestal goed bij je. Maar doe wat je leuk vind en waar je je lekker bij voelt.
  Warme groet en een glimlach,

  Like

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s