Everyday can be a holiday!

Het is vandaag ‘Make Up Your Own Holiday’ dag. Een feestdag dus. Letterlijk en figuurlijk. Maar da’s dus echt een feestdag eh. Geloof me. En zo zijn er nog massa’s feestdagen waar jij en ik totaal geen weet van hebben. (Je vindt ze allemaal op deze toffe website) Maar er zitten er toffe bij. Zoals die van vandaag.

Toen ik deze ochtend wakker werd was de dag niet fantastisch. Oké, neen. Niet waar. Ik lieg. Twee keer zelfs. Ik werd om te beginnen pas vanmiddag wakker. Al een mooi begin voor een vakantiedag, eigenlijk.  En ten tweede was de dag niet gewoon niet fantastisch, maar ronduit slecht. Dat ze dit weer lente durven noemen gaat er bij mij niet in. Echt echt echt niet. Maar niets aan te doen. Ge moet roeien met de riemen die ge hebt. En dat ga ik dus doen. Mijn tips om een doordeweekske dag toch een toets vakantie mee te geven. Olé.

  • Zet een muziekske op dat je ogenblikkelijk in vakantiesferen brengt. Als je niet direct weet wat, ik heb het je gemakkelijk gemaakt. Ik heb al wat liedjes uitgezocht die helemaal aan de vakantiesfeer voldoen. Gewoon op play drukken en holiday, celebrate

  • Trakteer jezelf op een lekker drankje. Denk aan witte wijntjes, frisse pintjes en lekkere cocktails. Schenk er jezelf eentje in, of beter nog, ga er eentje (of twee, drie…) drinken. Schol.
    ScreenShot015
  • Niet koken vandaag. Een van de dingen die absoluut bij vakantie horen zijn etentjes. Laat die potten en pannen vandaag dus maar in de kast en ga op restaurant. Laat de plaatselijke frituur eens voor wat ze is en breng een bezoekje aan het Spaans, Mexicaans, Chinees, Japans of Marrokaans restaurant in de buurt. Instant vakantiegevoel.
  • Regen of niet. Zet gewoon die zonnebril op je snoet.
    wpid-img_20141031_111550.jpg
  • De winter is donker en grauw en grijs. Tijd dus voor wat kleur. Een roos hemdje, een gele broek, groene schoenen of een felblauwe sjaal. Allemaal goed, hoe feller hoe beter. En hoe meer summerfeeling.
  • Tijd om de vakantieplannen voor je ‘grote vakantie’ of volgende vakantie eens onder loep te nemen. We’re going to Ibiza. Of naar Rome of Parijs. In elk geval, neem jezelf mee op reis.
  • Doe eens zot. Doe vandaag eens iets dat je anders nooit zou doen op een doordeweekse donderdag. Zin in een feestje? Feest! Zin in taart? Eten maar! Zin in die kei dure, calorievolle Starbuckskoffie? Gewoon doen! Je nagels in tien verschillende kleuren lakken? Go for it! Het idee dat je vandaag de Lotto gaat winnen? Koop een biljet! Deze, en nog massa’s andere dingen. Echt, doe gewoon eens zot.ScreenShot010
  • Bouw een feestje. Feestjes horen bij vakantie. Echt. Absoluut. Doe die dansschoenen dus maar aan, en laat je vanavond helemaal gaan.
  • Kruip veel te laat in bed. Ook al weet je dat dat geen goed idee is en dat dat morgen pijn gaat doen. Doe het gewoon.

Ik ga vandaag allesinds goed vieren. Uitgeslapen heb ik al, die felle kleurtjes zijn ook in orde en aan dat feestje wordt gewerkt. Meer tips zijn altijd welkom!

Lekskes,

Ann-Sophie

15 comments

  1. je maakt van je dag zelf wat je wil. Het zit vaak in het koppeke.
    Maar ik geef toe dat zo’n sombere dagen helemaal niet positief werken. Al kan het best deugd doen om net dan buiten te zijn!

    Like

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s