Sporty spice.

In’t begin van de laatste maand van vorig jaar, in december dus, poste ik een lijstje met allerlei dingen die ik absoluut nog wou doen vooraleer ik 2014 voorgoed vaarwel zwaaide. Een van die voornemens, of ideeën of actieplannen was gezond eten en sporten. En ik heb dat gedaan, toen. En nu nog. Ik ben dus, met andere woorden, op dieet. Ik sta op regime. Want met een maand sporten en gezond eten kom je er niet. Helaas pindakaas.

Dat eten valt allemaal wel mee. Of dat niet eten eigenlijk. Dat sporten, dat is een ander paar mouwen. Ik ben niet sportief. Echt niet. Het is niet dat ik nooit gesport heb, integendeel. Ik heb zowat elke mogelijke sport die er bestaat ooit wel eens gedaan. Een jaartje ofzo. En het jaar nadien iets anders, want die ene sport bleek toch niet de heilige graal der sporten die mij zou bekeren tot de sportieven der aarde.

Nu wordt er ook gesport. De ene dag lukt dat beter dan de andere. Soms sta ik ’s ochtends op en denk ik: yes, jippie, joy, ik mag gaan lopen vandaag. Maar, zoals het een onsportieveling betaamt, zijn deze dagen zeldzaam. Het volgende scenario komt vaker voor: fuck, oeps, shit, ik ben vandaag weeral per ongeluk vergeten te sporten. Te druk. Te moe. Of een van tienduizend andere excuses.

Maar zoals ik al zei, op dit moment wordt er gesport. Gelopen en een beetje grondoefeningen. Om wat strak was, strak te houden en de rest strak te krijgen. Of strakker. Ik doe mijn best en ik ge ervoor.

Vandaag was in elk geval een goede dag. Op naar nog vele goede.

image

image

image

image

En hoe zit het bij jou? Sportief beestje of meer van de onsportieve aard zoals ik? Sport je of laat je dat hele gebeuren aan je voorbijgaan?

Lekskes,

Ann-Sophie

25 comments

 1. Ik sport heel graag! Veel krachttraining, maar ook dat heeft zo z’n nadelen. Nu heb ik bijvoorbeeld m’n biceps gisteren te hard getraind, denk je wat… Kan nu mijn arm niet meer strekken zonder het gevoel dat deze afscheurt. Spierpijn is fijn, zei niemand ooit. 😉
  Succes!

  Like

 2. Ik ben wat zoals jij denk ik! Vorig jaar fitness, maar te weinig gebruik gemaakt van het abonnement. Dan een maandje milon circle; leuk maar te duur! Nu via groupon tien sessies powerplate… Wie weet vind ik ooit wel dé ideale sport voor mezelf!

  Like

 3. Ik doe niet aan sport , niet mogelijk wegens mijn fibro. Maar ik probeer wel te bewegen en mijn dagen toch een beetje nuttig door te brengen. Ik ben wel aan het dieten geslagen. Eigenlijk een gezondheidsdieet, maar ik hoop daar toch wat kilo’ mee kwijt te geraken.

  Like

 4. Ik ben meer van de onsportieve aard zoals jij. Ik heb af en toe wel eens wat getrimd, maar de enige beweging die mij werkelijk ‘op gang’ houdt, is wandelen. Gewoon dicht bij huis een paar KM of een KM of 10 in de bossen bij mij in de buurt. En tijdens vakanties heerlijk de bergen in. Ik ben er al 68 mee geworden en weet er mijn neiging tot te zwaar worden er perfect mee te onderdrukken.

  Like

 5. ik sport normaal gezien graag, maar dan in buitenlucht.
  Fietsen doe ik graag, maar ik raak maar niet op weg met m’n racefiets. Het zal er een van de komende dagen toch wel van komen denk ik…

  Succes, Ann-Sophie!

  Like

 6. Goed bezig! Ik ben vandaag voor de eerste keer weer gaan zwemmen. Sinds november heb ik niet meer kunnen sporten (behalve nuttige fietsritjes). Blij dat het terug lukt! Maar mijn heilige graal qua sporten heb ik toch ook nog niet gevonden, hoor …

  Like

 7. Ik ga heel graag naar de work out lessen maar het mag niet koud zijn buiten… dan lukt het mij niet om te vertrekken. Maar ik heb daar een oplossing voor gevonden… ik heb een app geïnstalleerd en nu kan ik thuis oefeningen doen als ik geen zin heb om naar de lessen te gaan 🙂
  Vanaf april beginnen we terug te badmintonnen en gaan we ons wagen aan het lopen (doe dit echt niet graag… spannend!).

  Like

 8. Ik ben wel aardig sportief. Doe vooral hardlopen. Zo ongeveer 2-3 keer in de week. Heerlijk om te doen. Je kunt zo lekker even de gedachtes verzetten.
  Succes met het (volhouden van) sporten. 🙂

  Like

 9. Goed bezig! Ik sport graag en regelmatig (lopen, fietsen, skiën, af en toe zwemmen), maar ik merk wel heel erg dat wanneer ik een tijdje niet sport, ik het weer lastiger heb om terug te starten. Ik moet dus vooral blijven doorgaan 🙂

  Like

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s