Vrouwenpraat. #boostyourpositivity

De laatste week van #boostyourpositivity gaat over ontspannen. Ik heb daar totaal geen moeite mee. Ik kan heel gemakkelijk de boel de boel laten en gewoon doen wat ik leuk vind. Kan vanalles zijn. Maar één van mijn favoriete dingen is leuteren. En zeveren. En zagen. Tegen mijn vriendinnen, of tegen andere vrouwen. Uitrazen en uitblazen dus.

Mannen en vrouwen. Ik heb ze allebei nodig. En ze zijn allebei even leuk. Als gewoon in tof en plezant en aangenaam. Niet als in leukleuk. Vriendschappelijk leuk dus. Of familieleuk. Niet liefdesleuk. Maar dus allebei leuk, maar wel anders leuk. Mannen zijn in’t algemeen grappiger, vinden het geen probleem dat je elkaar niet vaak ziet, houden van een paar pintjes, rijden je met plezier ergens naar toe en zijn soms ook handig voor andere dingen. Ik bedoel hulp bij verhuizen ofzo. En andere dingen. Sexy dingen. Je weet wel. Niet allemaal, maar sommige wel. Maar daar wil ik het nu niet over hebben, over dat leuk. Ik ging het over plezant leuk hebben, namelijk.

Maar vrouwen, dat is toch anders. Vrouwen zijn leuk om mee te shoppen en om witte wijntjes mee te drinken. Maar vooral om mee te babbelen. En te praten. En te roddelen. En te klagen. En te zagen. En te wenen. En te lachen, dat ook natuurlijk. Bovenstaande doe ik dan ook. Het ene al meer dan het andere. Maar wel allemaal. Er gaat niks boven een momentje vrouwenpraat af en toe. Regelmatig. Gewoon uitrazen en uitblazen.

Zaterdagnamiddag is zo’n moment. Een vrouwenmoment. Of meisjesmoment. Een namiddag vol vrouwenpraat. Niet met vriendinnen. Wel met familie. Met mama, oma en mijn tantes. Met koffie en taart. Voor mij dus met thee en taart. Of fruitsap en taart. In elk geval gewoon geen koffie. Dat is geleidelijk zo gegroeid, die zaterdagnamiddagen, en nu is’t een traditie. Een plezante traditie.

f788abc2a59b156b6611c5f5f2083f0d

We praten over vanalles. Over het gevecht met de weegschaal. Over kleren. Over collega’s op’t werk. Over kwaaltjes. Over onze week. Over mannen. Over de rest van de familie. Gewoon uitrazen en uitblazen dus. En geloof me vrij, ik baal als een stekker als ik een zaterdagse koffieklets moet missen.

En jij? familietradities? Vaste momenten met vrienden of vriendinnen? Of welke andere dingen doe jij om volledig te ontspannen?

Lekskes,

Ann-Sophie

9 comments

 1. nu ik ga niet winkelen 🙂
  ook niet kletsen met meiden of jongens , ja een enkel keer , zo na het werk
  het meest ontspan ik als een fiets of wandel tochtje maak in de natuur
  maar ook thuis kan ik heel simpel op de bank neer liggen gaan paar maal diep ademhalen en ik slaap

  Like

 2. Ik heb een bloedhekel aan vaste rituelen, zoals familiebezoek. Misschien omdat ik niet zo’n goeie banden met familie heb. Maar ik heb voor niets een vaste dag. Ik haat het als elke week hetzelfde is. Het enige wat vast staat is dat ik telkens op dinsdagnamiddag vrijwilligerswerk ga doen. Maar ik ga anders wel niet werken, ik kan dus gewoon boodschappen gaan doen op een moment dat het niet regent. En gewoon kuisen als het vuil is.

  Like

 3. vaste momenten niet, maar het gebeurt wel vaak. en is inderdaad heerlijk!
  tegenwoordig heel vaak met de meisjes, vroeger zat ik meer met de mannen op café. maar vriendschap tussen mannen en vrouwen… ik geloof er echt in, maar ik heb al vaak gemerkt dat het toch niet zo evident is…

  Like

 4. oooo..hahah..nou ik kan juist heeeeeel moeilijk ontspannen…maar die kletsmomenten met familie en vrienden…jah dan wel! Vind ik ook altijd erg gezellig! Als ik maar niet thuis ben…hahah…kan me altijd beter ontspannen in een andere omgeving.

  Like

  • * rare toetesencombinatie en een geposte, niet affe reactie, lap! *
   Super dus dat je dat soort momenten ook met familie hebt! Ik heb daar niet echt een vast tijdstip voor, en onze familie is ook enorm klein… Wat natuurlijk niet wil zeggen dat ik daar niet kan ontspannen.

   Like

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s