Let’s do it the short way. #boostyourpositivity

Ik doe mee aan #boostyourproductivity. Een project van Oon en Kelly, om ja, zoals de naam het zegt, je productiviteit een boost te geven. Ik lig al twee weken achter op schema. No productivity, dus een boost kan ie wel gebruiken, amai. Deze week is het de bedoeling dat shortcuts allerhande wereldkundig gemaakt worden. Tips om dingen die willens nillens gedaan moeten worden zo snel en goed mogelijk te laten verlopen. Om anderen te helpen tijd te besparen. Tips om in een vingerknip een gezonde maaltijd op tafel te toveren. Ideeën om uw huis vliegensvlug spik en span te hebben. Suggesties om die strijk op een wipje klaar te hebben. Adviezen van vrouwen voor vrouwen, of van meisjes voor meisjes. Want vrouw, dat klinkt zo beladen, ik ben verdorie nog altijd een meisje.

En omdat ik dus nog altijd een meisje ben, heb ik er niet zoveel, van die shortcuts, of toch niet op huishoudelijk gebied. Ik heb ze ook nog niet echt nodig. Ik heb geen vriend voor wie er gekookt moet worden (helaas dus ook geen vriend die voor mij kookt), laat staan een gezin. Ik woon nog thuis. In Hotel Mama is het dus vaak gewoon de voeten onder tafel schuiven en eten. Ik moet mijn kamer en bureau onderhouden, meer wordt er niet gevraagd. En eerlijk, zelfs daar loopt het al mis. Mijn kamer is niet netjes en mijn bureau lijkt vaker wel dan niet ontploft. Soms vind ik dat jammer en word ik er woest van en stoor ik mij daar mateloos aan. Dan volgt er een opruimwoede. Luide muziek op de achtergrond, liefst Rihanna of iets in die aard. Ik haal alles uit kasten en dozen en sorteer. Na twee dozen of kasten is de razernij als sneeuw voor de zon verdwenen en is de opruimmoed me in de schoenen gezonken. De kamer ziet er vaak nog rommeliger uit dan voor mijn strijd tegen de rommel. Maar het zij zo. Ik lig daar in elk geval niet wakker van.

Niet echt een shortcut dus. Ik ben absoluut en overduidelijk geen huishoudprinses. Nog niet, want wat niet is kan nog komen. Later. Nu houd ik het dus bij de shortcuts waarin ik WEL goed ben. Ik sta niet graag op, dus ik blijf zo lang mogelijk liggen. Maar eens ik er uit ben, is het alle hens aan dek. Ik ben een ‘Hoe zie je er in zo een kort mogelijke tijdspanne zo goed mogelijk uit-prinses’. Over maatschappelijk verantwoord, veiligheid en gezondheid gaan we het niet hebben. Snel en gemakkelijk, daarover wel. Mijn drie ultieme tips. Here we go.

 1. Last minute nat haar kapsel.
  Ik douche elke ochtend. Inclusief haar wassen. Anders voel ik me geen mens, of toch in elk geval geen proper mens. Dan erger ik me de hele tijd aan mezelf en voel ik me vies en plakkerig. Douchen dus. Dat gaat op zich snel. Of dat kan snel gaan. Maar dat haar op mijn hoofd, dat ligt niet spontaan goed als ik de douche uit kom. Dat is nat. En dat ligt plat. En lelijk, dat ook. En dat drogen en stylen dat duurt verdorie lang. Maar sinds kort heb ik het ultieme natte haar kapsel gevonden. Klaar in 1-2-3. En gemakkelijk. En schoon. Ik zal het eens even uitleggen.Stap 1: Kam je haar en maak een zijschijding of leg je bles of froefroe opzij.
  Stap 2: Pak de voorste lokken van je bles of froefroe of van het stuk dat je opzij hebt gekamd.
  Stap 3: Draai die lokken op, richting je oor.
  Stap 4: Steek die opgedraaide lokken vast met een schuifspeldje, achter je oor.
  Stap 5: Doe de rest van je haar in een staart. Opzij of vanachter, vrije keuze.image

  image

  Ziet ge, klaar in 1-2-3. En gemakkelijk. En schoon. Kapselprinses. (En dat dat kapsel een klein beetje prinsessengehalte heeft is echt helemaal toevallig.)

 2. Altijd iets om aan te doen.
  Ik heb vaak dagen dat ik op kantoor moet vergaderen, een opleiding moet volgen en bij klanten langsgaan. En tussendoor nog lunchen met een vriendin en ’s avondslaat een drankje of een date met een vriend. Mijn outfit moet dus een beetje all round zijn. Niet te chique, niet te zakelijk en niet te casual. Dan zijn er ook nog dagen dat ik totaal niet weet wat aandoen, dat ik ondanks een uitpuilende, overvolle kleerkast niks heb om aan te doen. Dan kies ik zwart. Zwart is altijd goed. Past altijd en overal. Ik zie het graag, maar zwart is ook gewoon mijn beste vriend op moeilijke dagen. Zwart wint altijd bij kledingdillema’s. Zwart is altijd die spreekwoordelijke derde hond. Ge weet wel, die die met dat been gaat lopen als die andere twee er om vechten. Zwart, mijn redder in zwarte tijden. Aha. Een kledingprinses, dat ben ik dus ook.
 3. Schmink.
  Meestal ga ik de deur niet uit zonder make-up. Oke nee, dat is gelogen. Ik ga heel vaak de deur uit zonder make-up. De afstand van de voordeur tot de auto leg ik vaker niet dan wel geschminkt af. Schminken gebeurt heel vaak in de auto. Geen zorgen, ik doe geen mascara op terwijl ik tegen 120 km per uur op de autostrade race. Of ik trek geen lijntje onder mijn oog terwijl ik door haarspeldbochten cruise. Maar je staat heel vaak wel even stil tijdens het rijden. File. Rood licht. Beetje bij beetje ga ik van ongeschminkt naar volledig opgedirkt. En als ik op mijn bestemming aankom, zie ik eruit om door een ringetje te halen. Gewoon prinses dan.

Wat heb jij allemaal in je truukendoos om er zo snel mogelijk zo goed mogelijk uit te zien? Ik ben benieuwd, alle tips zijn welkom. Kwestie van er in de toekomst nog sneller nog een beetje beter uit te zien. Jaja.

Lekskes,

Ann-Sophie

12 comments

 1. Elke dag rij ik een uur naar mijn werk. Altijd al heb ik ver gereden voor mijn werk, ik maak daar niet van. File en rode lichten zijn voor make-up, nagels vijlen, nagels lakken en Instagram. Ik heb ook altijd accessoires in mijn auto liggen. Neutrale oorbellen enzo. Al rijdend bel ik hands free met Jan en Alleman, zo blijf ik up to date. Of record ik ideeën voor blogposts. Mijn auto is één van mijn grootste shortcuts.

  Like

  • Nagels lakken durf ik ook wel eens. En uren bellen doe ik ook. En er ligt altijd een halve kleerkast klaar, voor noodgevallen. (Fond de teint mors je nu eenmaal gemakkelijker in de auto 😉 )
   Ik zou echt niet zonder auto kunnen! 🙂

   Like

 2. Het kapsel dat je hier doet lijkt op iets wat ik regelmatig doe 😀 Zo’n rekker-achtig ding dat rond je hele hoofd gaat “op” je haar zetten, en het er allemaal gewoon indraaien. Supereasy, en het ziet er ook uit alsof je er werk in hebt gestoken. #winwinvoorjezelf

  Like

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s