Dingen.

Door Manon van mijnkladblog.nl werd ik gevraagd enkele dingen over mezelf te vertellen die ik eigenlijk niet graag vertel. En gisteren zag ik op Tales from the crib van Kelly een blogpost over doodgewone dingen die je hart doen zingen voorbijkomen. Met de aanmoediging om mee te doen. Ik ga ervoor, voor die dingen. Ik ga ze delen, met jou en de rest van het wereldwijde web. De dingen die mijn hart doen zingen, de dingen die ik niet graag vertel en, als extraatje, als ik er dan toch voor ga, ook nog de dingen die ik wel graag vertel. En dat dan misschien ook te pas en te onpas doe. Ik doe het een beetje anders dan bovenstaande dames, want gewoon in’t rijtje lopen en braaf doen wat iemand anders vraagt, dat doe ik niet graag. Anders dus, maar wel dingen. 5 stuks van elk, dat leek me wel genoeg.

Dingen die ik niet graag vertel.

 1. Ik ben een bullebak achter het stuur. Maar echt. Ik haat rode lichten. Van file word ik gek. En 70 is 70 en geen 60. Ik kaffer chauffeurs die te traag voor me rijden of onverwachte manoeuvres doen of gewoon rare dingen doen met hun voertuig op de weg gewoon uit.In de stijl van dit filmpje van Fatma Taspinar. Het zou even goed bij mij in de auto kunnen opgenomen zijn. Gelukkig horen die andere chauffeurs dat niet. Of meestal niet. In de zomer durf ik weleens te vergeten dat mijn raam en dat van mijn medechauffeurs openstaat.
 2. Ik heb schrik van honden. Dat is geen geheim. Maar ik heb daar echt al belachelijke dingen voor gedaan. Zo steek ik bijvoorbeeld soms de straat over omdat ik een grote hond zie aankomen. BE-LA-CHE-LIJK. Vroeger had een van mijn buren een hond die regelmatig uitbrak, Bobby genaamd. Ik had schik van Bobby en ik durfde amper nog naar de bus of de bakker wandelen omdat ik Bobby misschien kon tegen komen. Mijn buurman gaf me ooit zelfs een lift, omdat ik echt niet te voet durfde. BE-LA-CHE-LIJK maal 100.
 3. Als ik kei moe ben en uitgeweest ben en teveel gedronken heb, is ontschminken en tanden poetsen het laatste waaraan ik denk.
 4. Mijn kamer kan er vreselijk rommelig en stoffig bijliggen. Maar echt vreselijk. En erg. Zo erg dat ik niet wil dat er iemand komt.
 5. Ik heb kei vaak een bloedneus. Al sinds ik kind ben. Een familiekwaaltje. Heeft dus niets te maken met hoge bloeddruk of andere ziektes en al helemaal niet met lijntjes coke. Telkens ik een bloedneus heb moet ik dat uitleggen aan mensen. En ik haat dat. Echt, uit de grond van mijn hart. Dat uitleggen nog net een tikkeltje meer dan die bloedneuzen zelf.

Dingen die ik wel graag vertel.

 1. Toen ik 1 jaar oud was namen mijn ouders mij mee naar Marktrock, en ik geraakte daar een schoentje kwijt. Ik vind dat een leuk verhaal, of een anekdote.
 2. Ik heb ooit een babbelte gemaakt met Axl Peleman. En ik was daar trots op. Ik was fan en vond dat ook absoluut een knappe man. Joepie.
 3. Ik ben trots op mijn blog. Echt. Ik vertel iedereen dat ik er eentje heb, bekenden en onbekenden.
 4. Als ik verliefd ben kan ik niet zwijgen over die persoon. Niet. Geen seconde. De uitdrukking ‘waar het hart van vol is, loopt de mond van over’ klopt bij mij echt helemaal dan. Ik zou dat soms beter allemaal niet vertellen, toch niet tegen jan en alleman. Maar dan ben ik blij en content en gelukkig en mag echt de hele wereld dat weten. Zoiets als ‘ik ben verliefd, iedereen mag het weten’.
 5. Op school heb ik ’t een en ander meegemaakt. Geen erge of grootse dingen, gewoon een aaneenschakeling en opeenstapeling van kattenkwaad, grappige anekdotes, hilarische lessen en lachwekkende leerkrachten. Ik ging graag naar school en ik haal ook graag herinneringen op aan mijn schooltijd.

Dingen die mijn hart doen zingen.

 1. De geur van verse bloemen.
 2. In de auto stappen, de radio opzetten en een kei goed liedje horen.
 3. Wakker worden, op je klok kijken en zien dat je nog uren mag slapen. Het beste gevoel van de hele wereld.
 4. Rustig iets gaan drinken met een paar vrienden, en ’s ochtends pas thuis komen. Onverwachte feestjes zijn bijna altijd de beste. En de leukste. En misschien ook wel de zatste.
 5. Een good hair-day. Echt, als mijn haar zomaar uit het niets geweldig goed valt, dan ben ik een dolgelukkig mens.

Wat vertel jij niet graag aan anderen? En wat wel? En wat zijn voor jou de kleine dingen die geweldige smile op je gezicht toveren?

Lekskes,

Ann-Sophie

31 comments

 1. “MAAT! kwam uw rijbewijs bij de cornflakes misschien”
  “Oh een nummerplaat met 5 tekens. FUCK. MY. LIFE.”
  “I-DI-OOOOOOOT”
  “Uw GAS zit RECHTS”
  “Ah kijk. Pinker is eens optie voor wijven met een mis-en-plis”
  “GAST, dat rechtervak ZIEDEGIJDATNIET?”
  “SERIEUS?”
  “What the actual fuck eigenlijk jongne, RANDDEBIEL”

  Romina in het verkeer – een bloemlezing

  Liked by 2 people

 2. Leuk om te lezen! Super dat je zo trots bent op je blog en er iedereen over verteld! Ik verzwijg het juist voor bijna iedereen omdat ik het zo raar vind klinken: hoi ik ben Sarah en ik blog over kleding en make up. Tja..

  Like

 3. Ik heb hetzelfde met honden. Als ik in de zomer ga lopen en ik zie een hond lopen op het jaagpad zonder leiband samen met zijn baasje, houd ik spontaan meters afstand. Ik betrouw het niet! En ik was ook zo in het verkeer. Was omdat ik nu al bijna 2 jaar de luxe heb om met de fiets te gaan werken, anders zou ik nog zo zijn, vrees ik ☺️!

  Like

 4. Bang van honden… Nu begrijp ik waarom je een keer op een van mijn hondenblogjes zo reageerde. Je zou niet graag in mijn huisje komen dan.
  Van die onverwachte feestjes: daarover kan ik alleen maar akkoord gaan. Maar dan moet je de volgende dag niets op de planning hebben staan en ook genoeg geslapen hebben de nacht ervoor. Anders haal ik de ochtend niet (erg hè??)

  Like

 5. Meestal reclameert men over chauffeurs die te hard rijden maar over diegene die te langzaam rijden, wat in mijn ogen even gevaarlijk is, wordt niets gezegd. Ja, daar kan ik mij ook in opjagen.

  Like

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s