Cheers to the single life.

Een nieuw jaar betekent nieuwe voornemens. Een van die voornemens is bij velen het vinden van een lief. En dat snap ik niet. Ik ben zelf vrijgezel of singel of alleenstaand of hoe je het ook noemen wil. En een lief zou leuk zijn. Een goed lief dan toch. En welkom. Absoluut. En ik zou daar absoluut geen nee tegen zeggen. Maar dat is geen must. Wat komt, dat komt, je kan dat toch niet forceren. Ik ben ook gelukkig zonder die ene naast mij. Ik kan ook plezier maken zonder lief aan mijn zijde. Ik kan ook lachen zonder man aan mijn hand. Voor veel mensen, zowel in mijn directe omgeving als in de boekskes en co, is dat het allerbelangrijkste in het leven, een lief hebben. Geen goed lief, nee, gewoon een lief. Zodat je toch maar niet alleen bent. Want alleen zijn, dat is een no go. Dat is absoluut niet hé, dat is oké. Dat moet je verantwoorden. En dat vraagt blijkbaar ook om medelijden. Ocharmekes, ochottes, ocheirekes.

En dat stoort mij verdomme. Ik vind dat gelukkig zijn het belangrijkste is. Liever gelukkig alleen, dan ongelukkig met twee. Een relatie moet een meerwaarde zijn. Ik ben content alleen, en een goed lief moet mij dubbel content maken. Niet een beetje van mijn geluk afpakken. Ik vind hem nog wel, mijn dekseltje. Ik kom hem nog wel tegen, mijn match made in heaven. Ik ontmoet hem nog wel, mijn prins op het witte paard. (Hoewel, ik heb schrik van paarden.) Ooit, eens, op een dag. En tot dan, ga ik gewoon op mijn eentje gelukkig zijn. En ervan genieten, van het single zijn. Want geloof me vrij, het heeft massa’s voordelen. En ik zet ze met veel liefde en heel erg graag nog even op een rijtje.

 • Ik heb heel veel tijd om af te spreken met vrienden.
 • Flirten mag. Nee, moet zelfs. Niemand die er problemen mee heeft en het geeft massa’s zelfvertrouwen. En ik vind het ook gewoon kei leuk en spannend.
 • Benen en co moeten niet elke dag geschoren worden. Soms ben ik daar gewoon te lui voor.
 • Een avontuurtje af en toe is helemaal oké. En leuk. En spannend. En toch ook wel een beetje kinky en opwindend.
 • Ik hoef geen cadeautjes te kopen voor mijn partner, enkel voor me, myself and I.
 • Ik moet me totaal, absoluut, helemaal niet verantwoorden voor mijn honderdste paar schoenen of veel te dure handtas.
 • Er is meer plek in mijn bed. En ik moet mijn deken niet delen.
 • Ik moet geen ruimte in mijn kleerkast voorzien voor zijn kleren. Gelukkig. Mijn kast is nu al veel te klein.
 • Geen commentaar op mijn oufits en dergelijke. Ik doe aan wat ik mooi vind, er is niemand om mij te beïnvloeden.
 • Ik heb tijd genoeg om te ontdekken wat ik helemaal niet wil in een relatie.
 • Als ik ergens geen zin in heb, of ergens niet naartoe wil, moet ik dat helemaal aan niemand verantwoorden.
 • Tinderrrrr.
 • Het is totaal geen probleem om tot een kot in de nacht op stap te gaan. En een beetje te veel te drinken. En ik neem drankjes aan van wie ik wil.
 • Met mijn mannelijke vrienden op café, restaurant of naar de cinéma gaan levert geen jaloerse blikken of vervelende vragen op. Handig.
 • Ik eet enkel waar ik zin in heb.
 • Het is veel leuker om te praten met mijn vrienden over je seksleven als je single bent. Over die avontuurtjes roddelen is vele leuker. En interessanter. En soms ook wel leerrijk. En héél vaak hilarisch.
 • Ik kan in mijn eentje tv of serie kijken. Naar wat ik wil dus. Geen voetbal. Geen veldrijden. Hoera.

En ik kan zo nog wel even doorgaan. Heel graag en met evenveel liefde. Cheers to that.

Lekskes,

Ann-Sophie

29 comments

 1. Hahaha wat leuk geschreven zeg!! Ik vind het ook zo raar dat het vinden van een partner gezien wordt als goede voornemen. Ik heb sinds dat ik net 16 was een vriend gekregen en wij hebben het volgende maand 3 jaar. Echt super leuk maar als ik dan de voordelen van een single iemand lees, kunnen die toch ook wel heel erg leuk zijn hoor! Wat komt, dat komt wel 🙂 xx

  Like

 2. je hebt helemaal gelijk, Ann-Sophie!
  Al moet ik zeggen dat ik nooit alleen zou kunnen blijven, hoe aanlokkelijk het single zijn ook is.
  Maar ik denk dan vaak aan m’n ouwe dag, ik wil die helemaal niet alleen doorbrengen. Veel mensen zijn zo eenzaam…

  Like

 3. Oh, dat is toch zo’n zever, dat je single niet gelukkig kan zijn. Ik ben ruim vijf jaar alleen geweest tussen mijn eerste lief en Johan. En ja, in die tijd heb ik soms wel eens verlangd naar iemand, maar dat wil daarom niet zeggen dat ik niet tegelijk ook gelukkig kon zijn (en ook was).

  Like

 4. Het is waarschijnlijk totaal niet politiek correct om te zeggen, maar de periodes dat ik alleen was waren eigenlijk boeiender en gevarieerder dan de periodes in lange relaties. En aaarrgghh, dat dekbed moeten delen!!! 🙂

  Liked by 1 persoon

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s