Blogolist. #1

Ik krijg van vrienden en kennissen en andere vaak de vraag wat goeie blogs zijn en wat ik allemaal lees. En dat vind ik een hele, hele, hele moeilijke vraag. Ik volg massa’s blog. Hoeveel het er precies zijn weet ik niet goed. Want een deel volg ik via Facebook, een deel via Twitter, dan is er nog WordPress en Bloglovin’. Het zijn er honderden. De ene kende ik al van voor ik zelf blogde, de andere kwam ik toevallig tegen op een andere blog en nog een andere leerde ik al bloggend kennen. De ene lees ik van a tot z en omgekeerd, op een andere lees ik enkel en alleen de artikels over een bepaald thema, op nog een andere kijk ik enkel naar de foto’s. Op sommige blogs reageer ik, andere lees ik gewoon zonder dat de blogeigenaar weet dat ik op zijn stekje ben langsgeweest. Ik kan ze nu niet allemaal in de verf of in de kijker zetten. Ze verdienen het allemaal, dat wel. Maar dan zou ik een hele roman moeten schrijven.

Daarom heb ik besloten dit vaker te doen, mijn favoriete blogs delen. Hoe ik  dat precies ga aanpakken weet ik nog niet helemaal. In categoriën. Of misschien gewoon de leukste blogartikels die ik die maand gelezen heb. Ik heb een paar ideeën, maar het moet ook haalbaar en leuk zijn. Vandaag begin ik met de blogs waar  ik een speciale band mee heb. Voor zeer uiteenlopende redenen. Voorbeelden. Of vrienden. Of echt bij mij passend. Of boordenvol inspiratie. Of ook uit Leuven. Of nog iets anders. Ik koos er negen uit. Heel moeilijk, maar ik moet ergens beginnen.

images

 • fashionata
  Deze blog ken ik al lang. Heel lang zelfs. Ik leerde de blog kennen met op internet het een en ander over mode op te zoeken. Logisch dat ik uitkwam op deze blog, Sofie Valkiers is mode. Ik droom letterlijk weg bij haar massa’s prachtige kleren. Ik ben stikjaloers op haar plaatsen bij fashionshows. Haar kat ziet er verschrikkelijk knuffelbaar en pluizig uit. Inspiratie voor outfits vind ik met hopen op haar blog en haar foto’s zijn abfab. Echt. Een pareltje.
 • leblogdebigbeauty
  Een fashionblog van een plus size lady. Zo zijn er niet heel erg veel. Ze heeft een hele mooie stijl, trekt leuke foto’s en heeft een schoenencollectie waar ik ongelooflijk jaloers op ben. Ik ben zelf plus size, dus de kleren die Stephanie draagt, zou je ook in mijn kast kunnen vinden. Of zou ik in elk geval graag in mijn kast vinden.
 • suriel
  Twee Leuvense dames die hun passie voor mode en beauty graag met de wereld delen. Hele mooie foto’s, originele aanpak met schetsen, toffe artikels. Ook het persoonlijk werk van de dames en hun kledingstijl en instagramaccounts zijn het volgen meer dan waard.
 • sstrid
  Ik ontdekte haar een dik jaar geleden, toen ze een van de genomineerden was voor de Weekend Blog Awards. Ik klikte op die link en was direct verkocht. No-nonsens. Een tikkeltje sarcastisch of meer. Eerlijk, ook over de minder toffe kanten van het leven. En grappig. Super grappig zelfs. Ik lach bij het lezen van haar stukjes elke keer. Opnieuw en opnieuw.
 • lesponygirls
  De titel van de blog zegt al veel. De tagline zegt alles, nl. where sex meets style with shameless fun.
 • lunalovesgood
  Ze schrijft leuk. En goed. Ze schrijft over mannen. En over seks. Seks is meestal leuk. En goed. Het is expliciet, maar niet vulgair. Leuk gewoon. En goed. En soms ook gewoon een beetje herkenbaar.
 • thommmmmm
  Thom schrijft elke week een column in de Flair, en hij heeft een blog. Hij scrijft over de liefde, en over vrouwen en over de dingen des levens van een vrijgezel. Over plotse ontmoetingen op straat, over rare hersenspinsels die je dagenlang bezig houden, over verliefd worden op virtuele vrienden en over nog allerlei andere dingen. Heel veel van wat hij schrijft is absoluut herkenbaar. De mannelijke Luna, maar iets minder expliciet.  En ik denk eigenlijk stiekem dat Thom een super hete bink is, dat maakt het net nog een tikkeltje interessanter.
 • whitecollarballer
  Dit is de blog van een van mijn vrienden. Ik wist al zo goed als alles over de blog nog voor hij online stond. Ik praatte over de twijfels om te bloggen of niet te bloggen, en ik herkende ze, over de keuze van het blogplatform, over lezersaantallen, de frequentie van het posten en honderden andere dingen. Maar hij deed het gewoon en maakte zijn blog. Een pareltje, als je het mij vraagt. Over fashion en stijl, voor mannen. Mooie foto’s, goedgeschreven stukken en he got style. Ik ben eigenlijk best wel trots op hem, en bij deze weet hij dat dan ook!
 • ondergewaardeerde liedjes
  Ik luister zo goed als altijd naar muziek. Als ik in de auto zit, als ik aan’t werk ben thuis, als ik blog. Ik luister graag naar muziek en ik ben ook steeds op zoek naar nieuwe. Bij een van die zoektochten stootte ik op deze blog. Ik leerde al heel wat bij en ontdekte massa’s geweldige nummers. Een aanrader voor de muziekliefhebber.

Welke blogs lees jij graag? Of inspireren en motiveren jou?

Lekskes,

Ann-Sophie

2 comments

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s