Leesvoer.

Ik wou wat meer gaan lezen, blogde ik een paar dagen geleden. En ik begon er dan ook maar onmiddellijk aan. Ik lees op dit moment twee boeken. Niet slecht vind ik, na een lange leespauze! Een echt leesboek, ter ontspanning. En een ander boek over bloggen, om iets bij te leren.

lezenHet leesboek dat nu op mijn nachtkastje ligt is Kom hier dat ik u kus van Griet Op de Beeck. Oke, nee, dat is niet helemaal waar. Dat boek ligt helemaal niet op mijn nachtkastje, maar op de grond naast mijn bed. Maar ik ben er wel in aan het lezen en ik vind het heel erg goed. Een tijdje geleden was Griet Op de Beeck te gast in Café Corsari en kwam ze vertellen over haar boek. Ik was helemaal ondersteboven en hoteldebotel van dat gesprek daar op tv en wou dat boek absoluut lezen. Tot nu toe een echte meevaller.

kom hier dat ik u kus

Ik ga niet te veel verklappen en al helemaal geen recensie scrhijven. Ik haat dat trouwens, recensies schrijven. Op school was dat verplichte kost, iets te vaak naar mijn goesting, en ik was altijd kei content dat internet bestond. Wat knippen, plakken, navertellen en overtypen leverden de prachtigste recensies op. Niet volgens het boekje en heel veel plagiaat, maar daar dacht ik toen niet aan. Ik geef wel een tip: ga naar de bib of de boekhandel en haal dat boek, t’is de moeite, echt waar.

Het tweede boek dat ik aan het lezen ben is How blogs work van Stéphanie Duval, de blogster achter 70percentpure. Topblog vind ik, dus kocht ik het boek. Ik hoopte dat ik van een pro veel kon leren. Ik zit nog niet heel erg ver in het boek, maar ik leerde al wel het een en ander. Nuttige tips en praktische tricks staan er met hopen in. Dit is echter geen bedlectuur, ik hou fluostift en papier in de aanslag om het belangrijke te noteren. En in bed is dat een beetje moeilijk. Over dit boek en een ander blogboek, dat van Kelly, dat ik onlangs las volgt wel nog een post. Geen recensie maar eerder een verzameling van tips die ik gebruikte en ga gebruiken om mijn blog te upgraden, veranderen en verbeteren. Iets minder schools, iets minder saai en iets meer praktisch. Feest.

how blogs work

Wat lees jij op dit moment? En welke boeken zijn volgens jou echte aanraders? Ik vertelde jullie onlangs dat ik terug meer wil lezen, dus alle tips zijn meer dan welkom.

Lekskes,

Ann-Sophie

5 comments

  1. ik lees geen boeken (meer), heb nu al mijn vrije tijd nodig om blogs te lezen… 🙂
    Dat blogboek van Kelly, daar las ik al vaak over. Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat voor tips er in staan.

    Like

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s