Things to do before 2014 ends.

Bucket lists, ik ben er zot van. Vooral om te lezen bij anderen en dan de hele tijd te denken: ooh, verdomme, dat wil ik ook wel doen. Ze staan vol leuke dingen en ze vertellen heel veel over de persoon die ze opstelt. De bucket list van een foodie ziet er totaal anders uit dan die van een avontuurlijke wereldreiziger of die van een hippe fashionista. En mijn eigen bucket list, tja, die heb ik niet echt. Er zijn duizenden dingen die ik wil doen. Nu, op dit moment, maar als je me volgende maand zou vragen wat ik nog allemaal wil doen, zijn dat duizend andere dingen. Niet echt bucket list-waardig dus.

884304c9c65f110e3e6e111560fe5eda

Wat ik dan weer wel heb, in overvloed zelfs, zijn lijstjes met dingen die ik wil doen, hebben, zijn of worden binnen een bepaalde periode. Korte periodes. Mini-bucket lists dus eigenlijk. Voor december heb ik er ook zo eentje, eentje vol met dingen die ik dus nog wel wil doen, hebben, zijn of worden voor het einde van 2014. Meestal maak je aan’t begin van een jaar een heleboel goede voornemens, om ’t jaar goed te beginnen. Ik draai het om, ik wil nog een heleboel dingen om het jaar mooi af te sluiten. Nah.

 • Een bezoekje brengen aan de kerstmarkt van Leuven en Brussel.
  Gewoon, omdat het zo gezellig is. Die lichtjes, die sfeer en natuurlijk ook de jenevertjes. Vooral die eigenlijk. Ideaal tegen de koude en ze maken alles mooier, warmer, gezelliger, grappiger en leuker. Ik heb veel goede herinneringen aan kerstmarkten, gaande van schaatsen zonder schaatsen door Brussel, canabisjenever proeven, ongelooflijk dringend moeten plassen en hierdoor in de gekste cafés terechtkomen, de slappe lach hebben tijdens de ontmoeting met de kerstman, een hele rij kerstbomen omver lopen en voor die maretak die overal hangt valt ook wel iets te zeggen. Ik wil meer van dat, da’s duidelijk.
 • Zelfgemaakte pizza is the best.
  Echt zelfgemaakt bedoel ik dan, door mezelf. Echt, ik vind van mezelf dat ik de lekkerste pizza’s ter wereld maak. Of dat denk ik toch. Het is lang geleden en ik heb daar ongelooflijk veel zin in. Dat staat in december dus zeker op mijn to do lijst.
 • Twitteren. Of tweeten.
  Ik heb een Twitter-account. Uiteraard, als sociale media verslaafde.  Al lang, maar ik doe daar bitter weinig mee. Twitter is nochtans een leuk medium. Snelle, korte en gevatte berichten. Heel up to date en at the moment. Hip en trending. Ik wil dat allemaal ook en meer, actief Twitteren is dus de boodschap.
 • Kerstkaarten sturen.
  Ik heb het jaren niet gedaan. Ik vond het ouderwets en onnozel, maar stiekem was ik toch n blij als er een paar kerstkaartjes in mijn brievenbus terechtkwamen. Ouderwets, en misschien onnozel, maar wel gezellig. Vorig jaar al zei ik dat ik dit jaar wel kerstwensen ging verspreiden, iemand moet het voorbeeld geven. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat dit plan helemaal op de achtergrond geraakt was en dat ik helemaal niet meer gedacht had aan kerstkaarten. Tot Tess weer met haar geweldige Secret Santa-actie aan kwam zetten. Geen cadeautjes, wel kaartjes. En ik ben fan! Ik ben al een tijdje ingeschreven, maarde bloggers die dat nog niet gedaan hebben kunnen dat nog doen tot en met 4 december en wel hier. Snel zijn is de boodschap.
 • Lezen.
  En dan bedoel ik boeken lezen. Niet gewoon de boekskes. Ik heb altijd graag gelezen en veel, maar het laatste jaar niet meer. Druk, ’s Avonds altijd weg. Moe. En vooral ook niet weten wat lezen. Maar vorige maand ben ik er weer ingevlogen, en herontdekte ik weer hoe plezant lezen eigenlijk wel is. Koude dagen en goeie boeken zijn ook een ideale combinatie. Ik heb ook weer een paar boeken op mijn ‘wil-ik-zeker-lezen-lijstje’ staan, dus ik weet wat te doen.
 • Foto’s maken.
  En veel. Ik trek altijd wel redelijk wat foto’s, maar van vrienden en familie eigenlijk niet. En da’s best jammer. Het vergroten van mijn fotoarchief staat deze maand dus absoluut op mijn programma. Die vele feesten, feestjes, diners en andere evenementen zijn ook wel ideale gelegenheden voor leuke foto’s.
 • Shoppen.
  Niet perse kerstshoppen. Cadeautjes kopen doe ik eigenlijk niet zo graag. Niet uit egoïsme ofzo, want het geven op zich vind ik leuk, maar ik weet gewoon nooit wat kopen. Ik wil altijd het perfecte cadeau scoren en dat is verdomme moeilijk. Stress dus. Gewoon shoppen vind ik wel leuk. Voor mezelf dan. Ten eerste is het kei gezellig in de winkelstraten. Fonkelende lichtjes, kerstmuziek, gezellige drukte. Super. Wat ik nog meer super vind zijn al die feestkleren. Veel glitters, een extra strikje, goud en zilver, torenhoge hakken, pelsjes en bontjes. Alles heeft net dat tikkeltje meer, en i love it. Ik draag glitter en speciallekes het hele jaar door, niet enkel met kerst. Het ideale moment voor mij dus om te shoppen.
  JiggeryPokery_glitter_is_for_life1
 • Veel bloggen.
  Ik heb tonnen inspiratie en een paar leuke dingen voor jullie klaarstaan. Het wordt hier dus druk in december, net zoals in de winkelstraten.
 • Gezond eten en sporten.
  Ik heb een jaar goed geleefd, nu moet de rem erop. Ofzoiets. En een beetje sporten kan nooit kwaad. Ik deed dat wel, maar iets te af en toe. Vanaf nu dus weer meer dan af en toe. En ik heb er zin in. Lopen als het ijskoud is buiten, ik vind dat eigenlijk heel plezant. Nu volhouden en dan is het helemaal oke. (En ik weet dat pizza niet bij gezonde voeding hoort. Maar af en toe zondigen hoort er ook bij.)

En jij? Zijn er dingen die jij absoluut nog wil doen in december? Of absoluut niet meer wil doen misschien? Ik ben benieuwd en hoor eht graag. I’ll keep you in elk geval posted over de dingen op mijn lijstje.

Lekskes,

Ann-Sophie

3 comments

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s