Recept: mug cakes.

Zoals ik eerder blogde, was ik zondag een beetje aan’t rondsnuisteren op’t internet en kwam ik het recept van Mug Cakes tegen. Een Mug Cake is een cakeje in een kop (mug). Volgens die website is het op dit moment helemaal hot. Het it-cakeje van het moment, zeg maar. Daarbij stond er ook nog dat het super snel klaar is en kei gemakkelijk om te maken, geen weegschaal nodig en achteraf geen berg afwas. Vooral die argumenten trokken me over de streep. Het was zondag, slecht weer, ik verveelde mij en ik had wel zin in iets lekkers. Ik begaf me dus richting keuken en testte de mug cake uit.

Omdat het à l’improviste was en ik mij niet meer naar de winkel wou begeven, paste ik het recept dat ik vond op internet wat aan. En eigenlijk ook gewoon omdat ik wat eigenzinnig ben op dat vlak en gewoon in het rijtje lopen en doen zoals het moet niet aan mij besteed zijn. Maar het lukte. En smaakte. Vandaag dook ik weer de keuken in en maakte ik een andere versie. Weer helemaal aangepast, en ook dat lukte, en smaakte, wonderwel. Daarnaast paste ik ook de look aan. Geen mugs voor mij, maar een strak glas. Beetje moderner.

Hieronder mijn recepten van de mug cakes (of glass cakes in mijn geval).

Anso’s chocolat mug cakes.

Ingrediënten (voor 4 stuks):

 •  4 eetlepels zelfrijzende bloem
 • 5 eetlepels bruine suiker
 • 2 eiren
 • 2 eetlepels melk
 • 2 eetlepels olie (geen olijfolie)
 • 1 reep chocolade

Bereiding

 1. Doe de bloem, de bruine suiker, de eieren, de melk en de olie in een kom.
 2. Roeren maar, tot een gladde massa.
 3. Breek de chocolade in kleine stukken.
 4. Meng de chocolade onder de rest van het deeg.
 5. Verdeel het deeg over de tassen of glazen.
 6. Zet 3 minuten in de microgolfoven op de hoogste stand.
  (Kijk of het deeg goed gebakken is, anders zet je het er nog iets langer in.)
 7. Laten afkoelen.
 8. Eet smakelijk.

IMG_0086.JPGIMG_0091.JPG

Anso’s cherry mug cakes.

Ingrediënten (voor 4 stuks):

 •  4 eetlepels zelfrijzende bloem
 • 5 eetlepels blonde suiker
 • 2 eieren
 • 2 eetlepels melk
 • 2 theelepels vanille pudding poeder
 • 2 eetlepels olie (geen olijfolie)
 • 1 potje kersen (conserven)

Bereiding

 1. Doe de bloem, de blonde suiker, de eieren en de olie in een kom.
 2. Los het vanille puddingpoeder op in de melk.
 3. Giet die vanillemelk bij de rest van het mengsel.
 4. Roeren maar, tot een gladde massa.
 5. Laat de kersen uitlekken.
 6. Meng de kersen onder de rest van het deeg.
  (Hou eventueel enkele kersen over voor je achteraf je cakes te decoreren.)
 7. Verdeel het deeg over de tassen of glazen.
 8. Zet 4 minuten in de microgolfoven op de hoogste stand.
  (Kijk of het deeg goed gebakken is, anders zet je het er nog iets langer in.)
 9. Laten afkoelen.
 10. Eet smakelijk.

IMG_0100.JPGIMG_0098.JPGGemakkelijk. Snel. Lekker.

Lekskes,

Ann-Sophie

 

 

 

 

8 comments

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s