Things to do on a lazy sunday.

Het is herfst. Echt herfst, want het is koud en het regent. Het is ook zondag. Echt zondag, want ik ben moe en verveel me. Zo’n typische lazy sunday dus. Ik hou niet van zondagen. Al mijn hele leven lang niet. Het feit dat de winkels gesloten zijn, of toch een groot deel, en dat zondag rustdag is, geeft mij een beklemmend, opgesloten gevoel. Gewoon weten dat het zondag is betekent al dat ik automatisch denk dat ik me verveel. Ook al heb ik hopen te doen, toch hoort dat vervelingsgevoel automatisch bij zondagen. En bij de meeste feestdagen ook. Maar vandaag genoot ik er toch van, van mijn zondag. Ik heb vanalles en nog wat gedaan. Geen grootse projecten of dergelijke, gewoon luilekkerdingen. Typische zondagdingen, in Mynameisblonde-stijl.

–  IK DOE

Uitslapen. De meeste dagen ben ik redelijk op tijd uit mijn bed, maar op zondag, als ik nergens moet zijn kan ik er ongelooflijk hard van genieten om uit te slapen. Tot een uur of twaalf. Heerlijk.

– IK DRINK

Warme chocomelk. Zo van die lekkere. Niet gewoon cacaopoeder en melk en microgolf. Wel zo’n chocoladestick die langzaam smelt in warme melk. Lekker. En dan aan dat stokske lekken als de chocolade bijna gesmolten is maar nog niet helemaal. Lekkerlekker.

IMG_0092.JPGIMG_0094.JPGIMG_0095.JPG

– IK EET

Mug cakes. Ik was wat aan het rondklikken op’t internet toen ikhet recept van Mug Cakes tegenkwam. Cupcakes in een tas. Klaar binnen de 5 minuten. Ik paste het recept wat aan en ging aan de slag. Easy as hell. Op 10 minuten waren ze uit de microgolfoven en al. En er is amper afwas aan. En ze zijn niet slecht voor een eerste keer. Alleen maar goed dus. (Het recept volgt later deze week).

IMG_0086.JPGIMG_0091.JPG

– IK INTERNET

De eerste eindejaarscampagnes duiken op. Melig, maar oh zo schoon. Vooral die met zoontje Bechkham.

– IK KIJK

Vrouwenfilms kijken. Een dekentje, een goede zetel en een typische vrouwenfilm boordenvol romantische clichés does always thetrick. Voor mij dan toch. Vandaag was The Reader de gelukkige. Een pareltje trouwens, zeker de moeite waard om te kijken.

– IK LEES

Blogboek versus How blogs work. Het blogboek van Kelly Deriemaker heb ik al even in mijn bezit. Het staat boordenvol tips en leuke ideeën. Ik heb er al heel wat van opgestoken en massa’s top blogtips uitgehaald. Niet alleen de blog van Kelly is top, maar dus ook haar boek! Vrijdag leende iemand me het boek How blogs work van Stephanie Duval uit. De blog van Stephanie ken ik al een tijdje, haar boek nog niet. Maar vandaag las ik er dus in. Ook hier een boek vol bruikbare tips en nuttige tricks. En massa’s ervaring. Ik ben nog niet klaar met lezen en vergelijken, maar uitgebreide reviews van beide exemplaren heb je nog te goed. I’ll keep you posted!

IMG_0097.JPG

-IK LUISTER

Een paar weken geleden ontdekte in het liedje Christine van Christine and the Queens. Ik vond het schoon. Vandaag luisterde ik naar de rest van de cd, Chaleur Humain is een pareltje. Echt. Repeat. En nog eens en nog eens.

– IK SCHMINK

Spa @ home, om het hip te zeggen. De herfst is niet zo goed voor je huid. De koude, de wind, regen. Ze krijgt het dus hard te verduren. Die zomerse gloed is in een-twee-drie verdwenen. Je hebt maar een huid dus je moet er zorg voor dragen. Door de drukte in de week is het niet altijd even gemakkelijk om de tijd te nemen om je huid goed te hydrateren en te verzorgen, maar op zondag is er tijd genoeg. Een maskertje, een peeling of scrub en een goede gezichtscrème daarna doen wonderen. Welcome back glow and healthy shine. En het is ook nog eens ontspannend en relaxerend en gewoon plezant. Win-win dus.

En wat heb jij gedaan vandaag? Genoten van een dagje thuis? Of een drukke agenda afgewerkt? Heb je graag drukke zondagenof liever rust, rust en nog eens rust?

Lekskes,

Ann-Sophie

 

9 comments

  1. Veel blogs heb ik gelezen en ook veel stukjes geschreven die ik in de loop van deze week zal posten. Buiten was het te grijs om regenachtig om daar iets te doen, dus bleef ik lekker binnen bij de pc,

    Like

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s