Recept: anti-pasti.

Mijn dagen zien er niet altijd hetzelfde uit. Ik heb geen 9 to 5 job. De ene dag is het vreselijk druk en hol ik van de ene afspraak naar de andere, een andere dag zit ik veel thuis en ben ik bezig met administratie en andere jobgerelateerde dingen. De ene dag eet ik dus thuis, de volgende lunch ik dan weer gezellig met collega’s of vrienden en vriendinnen buitenshuis. Er zitten ook dagen van broodjes en junkfood tussen of zelfs van helemaal niets eten. Niet goed en gezond.

De middagmalen die ik thuis kan eten en bereiden, probeer ik dan ook te variëren en zo gezond mogelijk te maken. Salades, tonijn, tomaat en mozzarella. Zo’n dingen. Simpel en gemakkelijk en niet compleet ongezond. Het gerecht dat hieronder beschreven staat past ook perfect in dat rijtje. Witte bonen, met rode ui en citroenolijfolie. Het is Italiaans, en Italiaans is altijd goed. Het is een van de vele typische anti-pasti die de Italiaanse keuken rijk is. En ik ben er echt gek van.

De ingrediënten.

IMG_0062.JPGWitte bonen (uit een potje of vers, de verse moet je wel eerst 24uur in water laten weken en pellen)
Rode ui
Olijfolie met citroensmaak
Peper
Zout

Bereiding.

IMG_0061.JPG

Laat de bonen uitlekken en doe ze in een kom.
Snipper de ui in stukjes en doe hem bij de bonen.
Voeg peper, zout en olijfolie toe.
Meng het geheel.
Zet dertig seconden in de microgolfoven, zodat het lauw is.
Smakelijk.

Wat eet jij zoal als lunch? Wat zijn jouw favoriete, snelle gerechten?

Lekskes,

Ann-Sophie

2 comments

  1. olijfolie met citroensmaak? Nog nooit van gehoord!
    Lunch heb ik nooit. Ik sta ’s middags op en ontbijt, en ’s avonds dan mijn “middagmaal”… 😉
    Op het werk ’s nachts een voer boterhammetjes

    Like

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s