Netflix love.

netflixEen kleine tweetal weken geleden drukte ik op de knop. Ik schafte me een Netflix abonnement aan. De eerste maand was gratis. Gratis, da’s altijd interessant. Ik wou wel eens proberen of dat iets voor mij was, Netflix. Of dat echt zo geweldig was als zowat de hele wereldbevolking bij hoog en bij laag beweert. En of dat ik dat überhaupt zo geweldig vond. Voor gratis kon ik toch niet sukkelen. Dus, zoals ik al zei, ik drukte op de knop. Na een maand kon ik dat toch weer opzeggen. En zou ik dat dan ook effectief opzeggen. Niet dus. Doe ik niet meer. Verkeerd gedacht. We zijn twee weken ver en ik ben al verslaafd. Helemaal en absoluut. Totally hooked. Series en films kijken was nog nooit zo makkelijk. Het aanbod Nederlands ondertitelde series nog nooit zo groot. In’t Engels kijken valt ook mee hoor, maar als ik moe ben en echt wil luieren is Nederlands nog zoveel gemakkelijker. Gedaan met via vreemde sites allerlei dubieuze bestanden te downloaden. Finito met massa’s banners en hopen reclame te bannen van mijn computer. Bye bye ondertiteling die niet overeenkomt met wat er gezegd wordt. Salut haperingen in’t midden van een spannende of romantische of bloederige scene. Ik ben fan. In hart en nieren. Nog niet alle series staan er op en ik mis er nog wel een paar, maar elke dag komt er vanalles bij. En tot nu toe weet ik absoluut wel wat kijken. Kiezen is moeilijk. Echt.

Mijn favorieten.

 • Suits.
  Omdat Mike grappig en ontwapenend is. Omdat de dialogen geweldig grappig zijn. Omdat de ene rake uitspraak de andere aan de lopende band opvolgt. Omdat er kei schone kledij gedragen wordt. Mannen en vrouwen strak in’t pak. En omdat Harvey Specter de man van mijn dromen is. Halleluja.
  Suits
 • Orange is the new black.
  Omdat het dramatisch is en vol zwarte humor zit. Omdat het bijna slapstick is. Omdat de maker van OITNB ook het geweldige Weeds schreef. Omdat de verhalen echt zouden kunnen zijn. Als je ze met een tikkeltje zout neemt dan toch. Omdat alle karakters geweldig zijn, echt, ik heb geen favoriet.
  _75325491_e0cf04e5-c8f8-47eb-9d49-5e11082eeb75
 • White collar.
  Matt Bomer. Niet meer, niet minder.
  white-collar-recap-matt-bomer1
 • The Paradise.
  Omdat de begintune geweldig is. Omdat de liefde van je scherm spat. Omdat de kleding geweldig is. Omdat het luxe om bij weg te dromen is. Omdat er heerlijk veel drama, intrige, leugens en achterklap zijn. En omdat de kleren abfab zijn.
  paradise
 • Broadchurch.
  Omdat het mooi gefilmd is op een mooie plaats. Omdat het een pakkend verhaal is. Omdat de serie boordenvol bloedstollend spannende cliffhangers zit. Omdat de personages boeiend uitgewerkt zijn en gespeeld door steengoede acteurs.
  Broadchurch_Ep01_4
 • Sons of anarchy.
  Omdat slecht goed is. Omdat leren vesten en gescheurde jeans geweldig zijn. Omdat een robbertje vechten op tijd en stond moet kunnen. Omdat het dramatisch is. Omdat het seks, drugs en rock’n’roll is. En omdat het hoofdpersonnage absoluut niet mis is om naar te kijken.
  sons-of-anarchy-the-sons-of-anarchy-were-simply-adorable-when-they-were-younger
 • Call the midwife.
  Omdat het mooie, echte verhalen zijn en een trantje wegpinken af en toe moet kunnen. Omdat Miranda Hart meespeelt. Omdat alles tot in de kleinste details klopt. Omdat het ontroerend schoon is. En ook gewoon omdat het af en toe echt, oprecht grappig is.Call the Midwife … 'We don't go out on bikes.'

 Wat zijn jou favoriete series? Op dit moment? Of pareltjes in’t algemeen die sowieso een must see zijn? Heb jij een abonnement op Netflix of een ander digitaal kanaal? Of kijk jij gewoon naar wat de beeldbuis te bieden heeft?

Lekskes,

Ann-Sophie

14 comments

 1. Ik ben ook helemaal verslaafd, maar dat was eigenlijk al te voorspellen voor zo’n seriekijker als ik. Ik ben op dit moment helemaal in de ban van Black Orphan (naast al de rest waar ik al naar kijk) 🙂

  Like

    • Pretty Little Liars en gelijkaardige series als Gossip Girl vind ik fantastisch als brainless entertainment! Voor de rest ben ik fan van Life Unexpected, New Girl, The Walking Dead, Breaking Bad, Homeland, Orange is the new black (maar dat heb je zelf al ontdekt, las ik), The Americans, Lie to Me, Vikings… en niet te vergeten: Game of Thrones! Ik heb al zodanig veel series gezien dat ik ze niet allemaal kan opnoemen (soms lijkt het echt alsof ik geen leven heb, hahaha) maar zo heb je toch al een lijstje waar je misschien iets aan hebt 😉

     Like

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s