Herfst at home.

De dagen worden korter. Het regent vaker dan dat de zon schijnt. Het wordt kouder en kouder. Sjaals en jassen worden uit de kleerkast gehaald. Dekentjes belanden weer in de zetels. Want tv kijken of een boek lezen of wat op de iPad tokkelen vanuit je luie zetel, dat gaat gewoon niet zonder deken. Te koud en te kil. En het hoort er gewoon bij, bij de herfst. Zielsveel hou ik van de zon en zomer en terrasjes en warmte. Maar de herfst heeft ook zo zijn mooie momenten en specifieke plezante dingen. De kneuterigheid en gezelligheid. Open haarden. Krakende bladeren. Pannenkoeken en chocomelk, met een scheutje Bayleys ofzo. Kwestie van de innerlijke mens het hele jaar door tevreden te houden. Lazy sundays, en misschien  ook saturdays. Tv-avonden. Ik ben vaker binnen dan buiten, want regen en wind brengen my hair in de wair. Het mag er thuis dus ook een beetje schoon uitzien. En gezellig. En kneuterig. Of gewoon wat herfstig.

Rood-, oranje–, geel- en bruintinten zwaaien de plak in de herfst. En ik vind dat schoon, versta me niet verkeerd. Buiten dan toch. Of ergens anders. Binnen hou ik van wit, bij mij dan toch. Witte gezelligheid. Wit hoeft niet perse clean en strak te zijn. Het kan ook super gezellig, romantisch en warm aanvoelen. Op Pinterest vond ik hopen en hopen inspiratie en mooie foto’s van witte herfsthuizen.

PhotoWindow_20141012194052

Zijn er bij jou pompoenen, bladeren, chrysanten, kransen en andere herfstdingen te vinden in huis? Of is dat allemaal niets voor jou?

Lekskes,

Ann-Sophie

6 comments

 1. Ik hou wel van die wittinten in huis, zowel in de winter als in de zomer. Zelf heb ik eerder donkere tinten in huis.
  Van die typische seizoensgebonden decoratie heb ik eigenlijk nooit in huis, behalve een kerstboom dan. Ik vind dat allemaal heel mooi, daar niet van, maar als je van die spulletjes aan het shoppen bent kan de rekening vlug behoorlijk oplopen. Je kan natuurlijk elk jaar wat bijkopen..

  Like

 2. wij gaan niet mee met de trend van het seizoen, alles blijft het hele jaar door min of meer hetzelfde in huis. Behalve net als bij Els, de kerstboom en attributen.
  Ik hou ook veel meer van de zomer dan van de donkere maanden.
  Maar een dekentje heb ik toch niet nodig… 🙂

  Like

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s