Gewoon Leuven.

Ik hou van mode. Fashion. La mode. En van alles wat daarbij hoort en er mee te maken heeft. Van kleren. En van schoenen. En van accessoires. En van vitrines en boekskes, glossy’s en magazines. Van shoppen en ruiken en voelen aan nieuwe kleren. En natuurlijk ook van mensen met mooie kleren.

Ik hou ook van Leuven. Klein maar fijn. Mijn thuis. Een stad naar mijn hart. De langste toog ter wereld. Goeie feestjes. Veel cafés. Vrienden en vriendinnen.

5eb7c8d5ca0ae5b37b64c8370525aa7dTwee dingen waar ik van hou, maar die absoluut niet samen gaan. Leuven is niet modieus. Allesbehalve zelfs. Eerder doodgewoon. En echt, ik vind dat ontzettend jammer. In Leuven vind je weinig winkels waar het de moeite waard is om te ruiken en te voelen aan nieuwe kleren. Je kan er winkelen. In ketens. En oke, ik heb veel kleren uit ketens. Mijn portemonee laat luxueuze merkgerelateerde excessen helaas (nog) niet toe. Maar ze zijn helemaal niet zo leuk om in rond te wandelen en ze hebben niet de mooiste vitrines, die ketens. Er zijn dus ook weinig mooie etalages. Zo van die soort waarvoor ik met plezier een paar straten verder loop, ondanks zere voeten. Zo van die soort waar ik wekenlang kwijlend voor het raam kan staan. Zo van die soort waar ik bij wegdroom. Zo van die soort waaruit ik met mijn lievelingsstukken al honderden combinaties uit mijn kleerkast bedenk. En ik mis dat. Ook wat de mensen dragen is gewoon. Doodgewoon zelfs. Jeansbroek, sweater en sneakers is het uniform bij uitstek in Leuven. Of zo’n goedkoop stretchrokje met een t-shirtje en een vestje en botjes. Niets speciaal. Iedereen loopt er mee rond. Het is absoluut niet de gewoonte om opgekleed naar de cinema te gaan, of je beste kleren aan te trekken om te gaan werken. Zelfs uitgaan doen sommige in hun joggingpak. En ik vind dat oprecht jammer. Mensenkijken is geweldig. Naar mooi geklede mensen kijken vind ik nog geweldiger. Niets fijner dan geweldige outfits te zien passeren en te denken: doeme toch, dat wil ik ook.

Dus lieve Leuvenaars, waarom is niet je beste jurk uit de kast halen om naar de cinema te gaan? Of boodschappen te doen op je killer heels? Waarom niet eens totally dressed up op je werk verschijnen? Je zou mij er gelukkig mee maken, dan heb ik namelijk veel om naar te kijken. En je wordt er zelf ook niet ongelukkig van. Mooie kleren zijn een instant boost voor je zelfvertrouwen. Dus laten we even dit afspreken, Leuvense grijze muizen, kijk eens in je kast en suit up!

Lekskes,

Ann-Sophie

9 comments

  1. Ik vind het ook altijd leuk om naar de kleding van mensen te kijken. Ik beoordeel niemand op zijn kleding, maar gewoon… Mooi, leuk. Daar word ik blij van. Net zoiets als kijken naar een mooi schilderij.

    Like

  2. Leuven is inderdaad niet modieus. Leuven is eerder ‘huiselijk’ zou ik zeggen. Je ziet geen extravagante types over de straat lopen enzo. Maar je voelt je er onmiddellijk thuis.
    En ik ben het helemaal eens met je oproep!

    Like

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s