Herfstpracht maal acht.

T’is gedaan. T’is voorbij. Het is over. De zomer dan toch. Zomer is altijd leuk en fantastisch en ik kijk er altijd enorm naar uit. Zomer is de tijd van de grote plannen en projecten, van de lange dagen en korte nachten, van de feestjes en terrasjes. Van zon en nog meer zon. Maar het is dus gedaan. Voorbij. Over. Byebye zomer, hello herfst. Afscheid nemen van de zomer is altijd een beetje jammer, maar de herfst kan ook plezant zijn. Echt. En wel hierom:

 • Coziness. Gezelligheid. En alles wat daar bij hoort. Open haard. Geurkaarsen. Pompoenen. Pannenkoeken. Thee. Warme dingen. Enzoverder enzvoort.
 • Dekentjes. Ze zijn warm en fluffy en zacht en gezellig. En ze horen absoluut bij de herfst. Luieren op een lazy sunday is nog duizend keer zo leuk en gezellig en plezant als het buiten druilerig is, pijpenstelen regent of stormt. En dan binnen lekker warm in bed of in de zetel onder een dekentje liggen. Zaligheid. Leve luiheid in de herfst.
 • In de zomer is er geen bal op tv. In de herfst starten allerlei nieuwe series. Binnenlandse en buitenlandse. En zeker nu Netflix beschikbaar is. Netflix. Feest. Ik ga veel series volgen. Maar echt veel. Schandalig veel. Massa’s. En ik kijk er naar uit.
 • Warme chocomelk. Of nog beter: warme chocomelk met slagroom. Of nognog beter: warme chocomelk met slagroom en een scheutje Bayleys.
 • Sjaals. Ze maken je outfit af, en ze zijn zacht en warm. Dekentjessjaals zijn helemaal top. Ze maken je outfit nog meer af, ze zijn nog zachter en nog warmer. En gewoon kei hard in de mode. (Shoppen, shoppen!)(De hele nieuwe herfst- en wintercollectie vraagt trouwens om shoppen, shoppen en nog eens shoppen.)
 • Minder insecten. Ik heb er de hele zomer last van gehad. Muggenbeten à volonté. En jeuk om zot te worden achteraf. En bulten en putten en zwellingen. Horror. Dat gekriebel en die gehavende armen en benen met bijhorende (opengekrabte) wondjes ga ik niet missen. Absoluut niet zelfs.
 • Stoofpotjes en ovenschotels. Met gehakt en puree en worteltjes. Of met boontjes en gehakt en puree en perzikken. Of met pompoen en kip. Of nog oneindig veel andere mogelijkheden. Die oneindig lekker zijn, dat ook.
 • De natuur ziet er absoluut niet slecht uit in de herfst. Veranderend, prachtig en warm kleurenpalet. Krakende bladeren onder je voeten. Overal noten en kastanjes en dennenappels. Dauw op het lange gras en in spinnenwebben. Stiekem is de natuur het allermooist in de herfst. Maar echt veruit het allermooist. Natural beauty.

wpid-IMG_20131027_111335.jpg

En wat vind jij het leukst aan de herfst?

Lekskes,

Ann-Sophie

7 comments

 1. Nou de herfst is niet mijn ding hoewel de laatste jaren ik het iets meer waardeer. Heb liever lange warme avonden in korte broek en shirtje dan onder een dekentje met warme sloffen en trui aan………. Maar de kleuren zijn mooi, dat wel…..

  Like

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s