Recept: Lichte trifle met rabarber.

Een tijdje geleden kreeg je in de Delhaize aan de kassa telkens kaartjes met recepten en informatie over bepaalde ingrediënten. Recepten zijn altijd leuk, kwestie van wat inspiratie op te doen en eens iets anders te kokerellen. Op een van die gerechtenkaartjes stond het recept van een lichte trifle met rabarber. Ik ben wel een fan van rabarber, dus dat klonk goed. De foto naast de ronkende naam van het gerecht deed nog meer watertanden. Een glaasje met roze mousse en roze rabarber. Ziet er echt uit voor duimen en vingers van af te likken. Dat in combinatie met een moeilijkheidsgraag van slechts een luttele koksmuts en amper een enkel eurootje als prijsaanduiding, trokken me helemaal over de streep.


20140907_203004[1]

Geef toe? Op de foto ziet het er toch overheerlijk, super smakelijk en bangelijk lekker uit?

Gisterenavond was het moment suprème. Ik ging hem maken, die rabarbertrifle. Ik had de nodige ingrediënten in huis gehaald en ging aan de slag. En enkele minuten later ging ik ook al aan het zuchten. Het was niet een receptje dat ik op een dik kwartiertje op tafel zou toveren. Neen, het was er eentje dat in verschillende fases gemaakt moest worden. Fruit snijden en suiker opdoen. Wachten. Gelatine laten weken. Weer wachten. Mousse maken. Wachten. Koekjes breken. Wachten. Enzoverder enzovoort. Mijn geduld werd danig op de proef gesteld. Maar ik was er aan begonnen en die trifle moest en zou op tafel staan.

Rond een uur of elf gisterenavond was het dan zover. Mijn lichte trifle met rabarber was klaar om opgegeten te worden. En eerlijk, het was ontgoochelend. Om te beginnen zag mijn dessertje er niet mooi roze uit, maar slijmerig groen. En ten tweede was het helemaal niet zo lekker als ik gehoopt had. Veel yoghurt. Proeft nogal gezond. Niet lekker zoet of smeuïg. Niet echt een dessert vind ik, meer iets voor bij een ontbijt deluxe.20140906_230054[1]

20140906_230120[1]

Mijn versie ziet er pakken minder overheerlijk, super smakelijk en bangelijk lekker uit. Jammer maar helaas.

Dat kaartje verdwijnt duidelijk helemaal achteraan in mijn mapje. Misschien, als ik eens een luxueus ontbijt moet serveren, haal ik het er nog eens uit. Al zal ik dan toch nog aan de looks van het gerecht moeten werken.

Voor wie toch zelf eens wil proberen, de ingrediënten en de het recept.

Ingrediënten:

 • 400 g rabarber (nettogewicht, schoongemaakt)
 • 12 boudoirkoekjes
 • 100 g vaste Griekse yoghurt
 • 100 cl verse room
 • 100 g griessuiker
 • 1 blaadje gelatine

Recept:

 • Meng in een steelpan de suiker met de in kleine blokjes gesneden rabarber, laat 1 uur rusten. Laat de gelatine in koud water weken.
 • Laat de rabarberblokjes ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur stoven tot ze zacht zijn. Laat ze even uitlekken, maar vang de siroop op in een kom. Zet 120 gram rabarbercompote opzij. Roer de uitgeknepen gelatine door de resterende, warme compote. Meng en giet in een heel koude schaal en zet 30 minuten in de koelkast.
 • Doe de yoghurt bij de koude compote, spatel er dan de opgeklopte room door.
 • Verdeel de in stukjes gebroken boudoirkoekjes over 6 glazen en besprenkel met de opgevangen siroop. Lepel daarop de rabarbermousse, voeg de 120 gram opzij gezette compote toe, dek af en laat enkele uren in de koelkast opstijven.
 • Serveer koel.

Ben jij wel eens teleurgesteld in een recept? Laat jij je wel eens verleiden door de foto bij een recept? Of misschien heb je wel tips om dit recept lekkerder te maken?

Lekskes,

Ann-Sophie

6 comments

 1. Hi! I would like to share your recipes on myTaste.be. Adding your blog will make your content available to our users and send you some additional traffic. To have a better visibility and compare the number of visits of your blog with other popular Belgian sites, install the myTaste widget.
  You can add your blog from the main page in the Top Blogs section (Food blogger? Sluit je!).
  Hope to see you there soon 🙂

  Like

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s