Like or dislike: de zomer-editie.

Gisteren was het 1 september. Boekentassen werden gepakt, wekkers een paar uur vroeger gezet en nieuwe outfits werden uit de kast gehaald. De zomervakantie is voorbij. T’is gedaan. T’is over. Ik had niet echt zomervakantie, zoals de schoolgaande medemens (leerlingen en leerkrachten) ze hebben, maar toch. Het einde van die vakantie betekent ook gewoon, toch een beetje, het einde van de zomer.  Tijdens de zomer is alles anders. Zomerser. Losser. Meer je m’en fous. Chiller. Hij heeft zijn voor- en nadelen die zomer. Leukere en mindere leuke tot ronduit stomme momenten. Mijn tien hoogtepunten en dieptepunten voor jou op een rijtje, lieve lezer. In willekeurige volgorde.

like

 

 

 

 

 

 

– Terrasjes. Na een lange werkdag neerploffen op een terrasstoel in de Leuvense binnenstad voor een fris drankje. Of twee of drie. Heerlijk. Gin tonic por favor. Of een Aperol Spritzke, dat gaat er ook altijd in.

Rode Duivels. Ze speelden niet echt de pannen van het dak en het kon beter. Maar toch. De feestjes. De sfeer tijdens de matchen. De duivelgekte. Ik was er zot van. Compleet fan. Helemaal in de ban van onze Duivel. Voor mij part mag het vaker WK zijn.

– Ik ben één dag naar zee geweest. En het was fantastisch weer. Zonnen op strand van ’s ochtends tot ’s avonds. Bruinen. Bakken en braden.

– Mijn kamer is spik en span. Eindelijk. En nu voor altijd. Echt.

– Meetings met de collega’s op het terras. Geen airco of warme kantoren voor ons. Zetels, een terras en vergaderen maar. Leuk om te weten dat de meerderheid van de werkende medemens in een warm en duf kantoor zit.

– Kick off van het nieuwe werksemester. Een leerrijke dag vol cijfers en meetings doorbrengen in een geweldige tuin, daarna een gezellige barbecue en eindigen met one hell of a party met Clouseau op Beleuvenissen. Het was snikheet, zweten vollenbak, maar geweldig.

– Weerwolven van Wakkerdam. Het meest fantastische spel ooit. Dat in combinatie met een luidruchtige groep, op een terras, een paar pintjes leidt tot veel te hard op gaan in het spel en de meest memorabele discussies ooit.

– Pole Pole op de Gentse feesten. Dansen. En drinken. En nog een beetje dansen. Het was super. Gezellig. Vrolijk. Plezant. En een beetje dronken.

– Ik heb een nieuwe jeansbroek. En ze is geweldig. Skinny, met scheuren, afgebleekt, super strak. Ze zit als gegoten. De eerste dag dat ik ze in mijn bezit had, werd ze al gebombardeerd tot lievelingsbroek. En dat is ze nog steeds.

– Mijn neef is getrouwd. Optutten, kleren uitkiezen, mijn haar fatsoeneren. Dat is al fantastisch. De mis was erg mooi, met hoornblazers en een priester die het geweldig goed kon verwoorden. De locatie was leuk en de muziek was goed. Een hele leuke dag dus.

like

 

 

 

 

 

 

 

– De zomer zat vol geweldig toffe feestjes. Dat was top. De zomer zat dus ook vol met geweldig rotte day-afters. Dat was minder top.

– Regen. Heel de maand augustus. Niet een paar dagen een paar druppels. Neen. Elke dag bakken regen. Gigantische regenbuien zorgden zelfs voor autopanne. Damn you, regen.

– Werken als iedereen op vakantie is. Op Facebook verschijnen de meest tropische foto’s en de meest ecxotische check in’s. Ik zat in rainy Belgium. Op kantoor.

– Klantengesprekken doen op’t terras is plezant. Naar huis gaan met benen met minstens duizend muggenbeten is dat absoluut niet.

– Stress. De ene moment is het razend druk op’t werk. De volgende moment is het moeilijk om een afspraak te plannen. Iedereen zit namelijk op die tropische en exotische locaties.

– Verjaren. Ik werd 25. Stokoud. Ik vind verjaren vreselijk en 25 was een mijlpaal. Op naar de 30. Helemaal niet oké.

Grijze haren ontdekken. Ik ben stokoud naar mijn gevoel. 25 al. Maar nog helemaal niet stokoud genoeg om al grijze haren te hebben. Verdomme toch he.

– Zebrabenen door zelfbruiner. Ik ben wel fan van zelfbruiner. Een instant remedie tegen melkflessen. Gaat sneller dan de zonnebank en t’is pakken gezonder. En als je een pro bent, is het mooi. Helaas ben ik geen pro en heb ik altijd strepen. Maar toch, liever strepen dan wit dat pijn doet aan je ogen.

– Zere voeten. Bij feestjes horen mooie kleren. Mooie haren. Mooie make-up. Mooie handtassen. En dus ook mooie schoenen. Wat voor mij onder die categorie valt zijn stelten. Pumps op hakken van minimum tien centimeter. De eerste twee uur gaat het goed. De volgende twee uur is het doenbaar, mits af en toe even zitten. Daarna is het afzien. Afzien in het kwadraat. Wie mooi wil zijn moet lijden. Helaas.

– Vorig jaar kreeg ik van mijn ouders een geweldig zomerparfum. Maar echt geweldig. Het rook ongelooflijk goed. Dit jaar vond ik het nergens. Ik was toch wel een tikkeltje teleurgesteld.

En jij, lieve lezer? Had jij een geweldige, megafantastische zomer gehad? Of was hij niet echt om over naar huis te schrijven?

Lekskes,

Ann-Sophie

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s