Fifty shades of grey.

Een tijdje geleden, een dikke maand ongeveer, werd ik 25. Officieel oud. Een kwarteeuw. Op naar de 30. Een vierde van 100. Halverwege tussen 20 en 30. De helft van 50. Ei. Ieuw. Bah. Mijn issue met ouder worden en verjaren is ondertussen alom gekend in vrienden- en kennissenkring. Alle bovenstaande varianten plus andere plagerijen passeerden dus de revue. De ene al origineler, grappiger, sympathieker of stouter dan de andere.

“Het is maar een getal”, zeggen velen. Of deze: “je bent maar zo oud als je je voelt”. En daar knelt nu net het schoentje. Dat is het pijnpunt. De eerste weken als 25-jarige voelde ik er niets van. Ik fladderde al fluitend door het leven. Vals fluitend, met af en toe een ontbrekende noot, dat wel. Maar toch fluitend. Het zat dus wel oke met dat gevoel. Nu niet meer. Ik voel me oud. Stokoud. Hoogbejaard. Echt, want ik heb grijze haren. Niet een of twee verdwaalde grijze pluimen. Neen hoor. Tientallen. Hondertallen misschien. Ze zijn helaas talrijk aanwezig.

Grijs staat voor wijs, en verstand komt met de jaren. Maar eerlijk, ik vind ze onwijs en ik prefereer liever nog even de niet zo wijze look. Staat jonger. Telkens als ik in de spiegel kijk zie ik er enkele opduiken. En na een minimale zoektocht vind ik er zeker tien meer. Ik vind ze echt niet oke, die grijze haren. They must die. Ze moeten weg. Ik ga ze dan ook vakkundig te lijf. Met een pincet. Een voor een grijp ik ze vast en trek ik ze uit, die ontsierende grijze bastards.

Ik weet ook wel dat dit dweilen met de kraan open of vechten tegen de bierkaai is en dat die grijze haren hierdoor niet eeuwig gaan wegblijven. Ik kan dit niet blijven volhouden op die manier, ik wil op mijn dertigste ook nog wat haar over houden. Dus heb ik nog een tweede aanpak. Go blonder. Hoe blonder mijn haar, hoe minder ze opvallen, die grijze lelijkerds. De badkamer wordt een paar keer per week omgetoverd tot mijn kapsalon at home, kwestie van geen uren in die kappersstoel te moeten doorbrengen en wat te besparen. Want kappers zijn leuk, maar duurduurduur. Met spray en de juiste shampoo wordt dat haar al pakken blonder. Ik heb de producten van John Frida ontdekt. De Go Blonder-lijn van dit merk does the trick very well. Er zijn een spray, een shampoo en een conditioner, en (voorlopig) is dit gouden, of beter blonder, trio een goede hulp in mijn strijd tegen het grijs.

john frida

Voorbijgangers en co draaien toch nog niet spontaan hun hoofd om ‘he grijze’ naar me te roepen. En jij? Veel grijze haren? Vind je dit erg? Wanneer ontdekte je de eerste grijze haar? Verf je je haar? Of meer voor de naturelle look? Of andere truuken van de foor die ik zeker moet kennen? Ik ben benieuwd.

Lekskes,

Ann-Sophie

14 comments

 1. Lieve schat, ik snap jou. Ook ik heb op die leeftijd met een pincet een safari op mijn hoofd gehouden op zoek naar grijs. Op een gegeven moment de strijd opgegeven. Wat betreft de aanvaarding van deze grijze haren: het maakt een mens niet minder sexy.

  Kleurspoeling kan prima maar als je daar eenmaal aan begint, dan zit je er aan vast. Want een keer overslaan en je schrikt je het apezuur in de spiegel.

  Sexy grijze groet,
  Smak,
  Jan

  Like

 2. Er is toch niks mis met je haar kleuren. Je kan er heel creatief mee omspringen, vooral als je jong bent. Als bijna vijftiger hou ik het bij mijn grijze haren onderstoppen door ze te kleuren in mijn eigen, oorspronkelijke kleur. Redelijk braaf dus.

  Like

 3. Mijn eerste grijze haren kwamen ook ruim voor mijn dertigste verjaardag te voorschijn. Ik kleurde toen al mijn haren. Ik gok dat als ik dat nu niet zou doen dat ik al behoorlijk grijs zou zijn. Voorlopig blijven we nog maar even kleuren.

  Like

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s