Covers.

Ik ben helemaal ondersteboven van het liedje Home  van Dotan. Ik vind het geweldig. Super. Mooi. Leuk. Fantastisch. Repeat maal duizend. Of tienduizend zelfs. Ik geraak het niet beu. Daarstraks stootte ik, tijdens een van mijn vele Facebook-sessies (je bent een junkie of je bent het niet) op een cover van het lied. Een verrassende cover. Ik ben altijd zeer argwanend naar covers toe. Zelden kunnen ze tippen aan het origineel. Zelden vind ik ze goed. Meestal erger ik mij of vind ik het een verkrachting van het origineel, of iets in die aard. Niet veel positiefs dus. Ik bespaar mij het beluisteren meestal dan ook. Maar deze cover sprak me wel aan. Giel van 3Fm liet K3 opdraven om Dotan’s prachtplaatje te coveren. Ik ben geen K3 fan, toch iets teveel iets voor kleine meisjes met twee schattige staartjes en lichtroze rokjes. Maar ik was toch benieuwd. En nieuwsgierig. Ik vond het wel verrassend. En een beetje raar en vreemd. K3 in het Engels, K3 in een ander genre.

Ik luisterde dus. En nog eens, en ik vond het eigenlijk wel leuk. Echt. Heel anders dan het origineel. Ook helemaal anders dan de andere nummers uit de K3 stal. Zeker het beluisteren waard.

En hier het origineel. Meer dan absoluut het beluisteren waard. Zeker niet vergeten op repeat te zetten.

Fan? Van het origineel en/of de cover?

Lekskes,

Ann-Sophie

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s