Duivelgekte.

Een tijdje geleden was er van België, of beter de Rode Duivels, weinig of geen sprake. Ze deden het niet zo goed, de Belgen waren niet echt trots op hun ploeg en het supporteren was zeer beperkt. Totaal geen Duivelgekte. Toen kwam de jonge generatie supertalentjes eraan. Een beetje meer gekte. De Duivels speelden de pannen van het dak. Nog een beetje meer gekte. En ze plaatsten zich voor het WK. Onze duivels gaan naar Brazilië. Duivelgekte maal tien. Belgen werden trotser en er werd vollenbak gesupporterd.

En vandaag is het zover. Het WK start. Duivelgekte is op zijn hoogtepunt. En ik vind het geweldig. Jarenlang was ik jaloers op al die landen die massaal, nationaal uit de bol gingen voor allerlei. Belgen deden dat nooit. Tot nu. Overal duikt onze driekleur op. Maar echt overal. Winkels veranderen in stadions, tegels worden vervangen door groene grasmatten, gevels worden gesierd door Belgische vlaggen. Acties allerlei worden gedaan, de ene nog zotter dan de anderen. De pronostieken duiken op. Voetbalfeestjes allerhande kondigen zich aan. Feest. Party. Gekte. Circus.

Ook ik doe mee. Uiteraard. Vanzelfsprekend. Feestjes mis ik niet graag. En ik ben blij met die gekte. Ik hou wel van hypes en enthousiasme. Ik rij rond met spiegelhoesjes, ik kies nauwkeurig uit welke match (of toch die van de Belgen, want er moet natuurlijk ook nog gewerkt worden) ik waar en met wie kijk. Ik ben er helemaal klaar voor, voor het WK.

10304700_10203197470271403_6719721208019218310_n

En wij, Belgen, gaan dat goed doen. Ik voel het.

Supporter? Fan van die Duivelgekte? Of kruip jij liefst zo ver mogelijk weg van dat hele circus?

Lekskes,

Ann-Sophie

12 comments

  1. Weinig dingen die ik vervelender vind dan voetbal kijken. Ik doe nog liever de afwas 🙂 Gelukkig is het voor mijn vriend ook geen must dus waarschijnlijk kijken wij straks naar een leuk filmpje of spelen we een gezelschapsspel.

    Like

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s