Verslaafd.

Verslavingen. De ene is al onschuldiger dan de andere, maar iedereen heeft ze. Vandaag las ik ergens, ik weet zelfs al niet meer waar, iets over verslavingen en besefte dat ik er veel heb. Massa’s zelfs. En met erover na te denken ontdekte ik er nog meer. Help. Ik ben een junkie tot en met blijkbaar. Dubbelhelp.

Mijn verslavingen, of toch een deel ervan:

– Coca-Cola Light. Als ik ’s ochtends opsta wil ik een grote Cola Light. Erger nog, ik heb die Cola Light nodig. Nodig-nodig. Anders word ik ambetant en voel ik mij ellendig en krijg ik zelfs hoofdpijn. Ik vind Coca-Cola Light, eerlijk waar, het lekkerste drankje ter wereld. Ik geraak dat nooit beu, heb er altijd zin in en het smaakt altijd. Winter en zomer, ’s ochtends en ’s avonds, aan de zee of in de Ardennen. Altijd en overal. Niet erg gezond, dat weet ik ook wel. Maar verdomme, ik vind dat zo lekker.

– Tanden poetsen. Ik poets mijn tanden minimaal tien keer per dag. ’s Ochtends en ’s avonds, zoals iedereen en dan nog een heel aantal keer daartussenin. Als ik thuis ben vooral. Dan loop ik heel erg vaak naar de badkamer om even snel mijn tanden te poetsen. Ik vind etensresten en de smaak van eten in mijn mond echt niet leuk. Het frisse, pasgepoetste gevoel wel, en dat is verslavend.

– Lipgloss van de Flair. Een tijdje geleden zat er bij de Flair een lipgloss. Ik koos voor de lichtroze variant en vanaf de eerste keer dat ik hem gebruikte was ik verslaafd. Echt verslaafd. Ik smeer het goedje ontelbare keren per dag op mijn lippen. Normaalgezien laat je lipgloss zitten en dient dat om er fresh en fruity en net dat tikkeltje beter uit te zien. Ik doe dat niet. Natuurlijk wil ik er ook fresh en fruity en net dat tikkeltje beter uit zien, maar ik hou vooral van de structuur. Lekker vettig en extreem plakkerig. Helaas is hij bijna leeg. Ik heb nu al verdriet en afkickverschijnselen als ik er nog maar aan denk. Verdorie.

– Ballerina’s. Mijn ultieme favoriet onder de schoenen. Winter en zomer, ik draag zo goed als altijd ballerina’s. Ik heb schoenen met hopen, en toch zal ik bijna altijd voor ballerina’s kiezen. Ze lopen gemakkelijk. Ze voelen net als pantoffels. Ze zijn niet te warm, want ik vind warme voeten een vreselijk gevoel. Ze zijn hip. En trendy. En ze bestaan in allerlei kleuren, vormen, maten en modellen. Plus, ze zijn het ultieme schoeisel voor mensen die altijd te laat zijn. Gewoon instappen en klaar. Heeft me al massa’s tijd bespaard in mijn leven. Enkel voordelen dus.

– Nagellak. Ik heb horrorhanden. Echt. Worstenbroodjesvingers, vellekes overal, nagels die al afscheuren of breken als ik er nog maar naar kijk en een droog vel. Regelrechte horror. Rampgebies. Om mijn foeilelijke klauwen toch een beetje om te toveren naar poezelige handjes draag ik nagellak. Altijd. Dag in dag uit. Hoe opvallender de kleur, hoe groter de liefde. Fluo, blingbling, alle nagels in een ander kleurtje, tekeningen en prentjes, valse nagels, gelnagels. Been there, done that. Zo lang ze maar niet naakt en ongelakt zijn ben ik een happy girl.

– Candycrush. Fantastisch verslavend spel. Het is gewoon een struggle for life om bepaalde levels te overwinnen of om te zorgen dat meneer de uil niet van zijn stokske valt. Ik weet niet eens waarom ik het leuk vind, want van Bejeweld ben ik absoluut geen fan. Volgens kenners is dat nochtans hetzelfde. Voor mij niet. Het zullen die snoepjes zijn die het ‘em doen. Ik speel alleszins nog even lustig verder. Level 257, i will take you down!

de5ca54b63dc77cf382d052c1203941a 0d7646a3f8df04538625bfd5d227ffd8

En ik heb er nog, verslavingen. Zou er met gemak een zevendelige romanreeks aan kunnen wijden. En jij, lieve lezer? Ook verslaafd? Aan wat dan?

Lekskes,

Ann-Sophie

7 comments

  1. Ik deel heel veel verslavingen. Lipgloss check. CC check. Cola Check. Tanden poetsen check. Al moet ik zeggen dat ik nu al een aantal zware waarschuwingen heb gekregen van de tandarts dat mijn tandglazuur nu erg dun is. :S

    Like

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s