Big girl in a skinny world.

Lieve Charlotte,
Beste Flair,

Een hele tijd geleden dook er een nieuwe rubriek op in Flair. Een column eigenlijk. En ik keek er erg naar uit, naar die column. Heel erg zelfs. Flair beloofde een jongedame/meisje, genaamd Charlotte, met een maatje meer die ging schrijven over het reilen en zeilen in haar leven en haar zoektocht naar de juiste weg tussen de maatjes 38 in onze maatschappij. Een big girl in a skinny world. Ik voelde sympathie en herkenning, want ook ik ben een big girl in a skinny world.  In mijn gedachten konden we zo vriendinnen zijn.  Fantastisch dus. En veelbelovend. Leuke feel good lectuur, leek me.

De week van de waarheid, of van de eerste column, snelde ik naar de krantenwinkel en kocht het juiste boekske. In zeven haasten zocht, vond en las ik de column. Ik verwachte blijdschap, of toch op zijn minst een glimlach op mijn gezicht. Maar niets van dat alles. Ik was teleurgesteld. Omdat het een eerste kennismaking was gunde ik haar nog het voordeel van de twijfel en de weken daarna las ik trouw haar column. Het voordeel van de twijfel verdween, de teleurstelling bleef. T’is niet dat ze niet kan schrijven he, onze Charlotte. Zeker niet, want dat kan ze wel. Goed en vlot zelfs. Wat me wel stoort is dat er geen greintje positiviteit in de stukjes te vinden is.

Ik geef toe dat het niet altijd gemakkelijk is, het juiste plaatsje te vinden op deze aardkluit. Maar ik ben er zeker van dat dit voor iedereen geldt. Groot of klein, dik of dun, mooi of lelijk, slim of dom, blank of zwart, arm of rijk, jong of oud. Natuurlijk heb ik ook wel eens momenten dat ik denk dat als ik slank zou zijn, alles veel beter en gemakkelijker zou gaan. En af en toe kruip ik ook wel eens triest mijn bed in en hoop ik dat ik de dag erna hyperslank en ultraknap wakker word. Uiteraard heb ik dagen dat ik zwaar baal als ik in de spiegel kijk. Maar meestal ben ik gelukkig. En content. En tevreden. Gewoon blij. Blij met mezelf.

Ik heb massa’s leuke kleren. Ik draag wat ik wil. Mijn kleerkast hangt vol met skinny broeken, gescheurde jeans, korte kleedjes en strakke hemdjes. Ik heb een leuke job en heb het helemaal niet moeilijk gehad werk te vinden. Ik heb leuke collega’s, toffe vriendinnen en vrienden. Ik heb liefjes en avontuurtjes en ik vrij met het licht aan. Ik ga meerdere keren per week sporten. Gewoon alleen, of met vrienden. Lopen en fitnessen. En af en toe zwemmen. Ik wandel dus zonder problemen in mijn badpak rond in het zwembad of op strand. Ik eet ijsjes of ander lekkers als ik er zin in heb en in’t openbaar. Ik hou van feesten. Uitgaan is mijn leven en ik spring zonder problemen ’t podium op. Ik spreek mensen aan en leer er dagelijks nieuwe kennen. Ik Tinder. En ik sta graag op de foto. Ik vind welnessen plezant, ik lak mijn nagels, kleur mijn haar, draag altijd make-up. Ik sta uren voor de spiegel.

Gewone dingen voor een gewoon 24-jarig meisje. Een gewoon meisje met gewoon een maatje meer. Niks speciaal dus. Niks om me druk over te maken of om ongelukkig over te zijn. Of dat vind ik zelf toch alleszins niet. De maatschappij en de mensen denken hier helaas anders over. Automatisch wordt er gedacht dat iemand die dik of dikker is niet gelukkig kan zijn. Dat die persoon ongetwijfeld duizend en een dingen mist in zijn of haar leven. Dat gevoel heb ik totaal niet. Echt niet. Nooit. En daarom, lieve Charlotte en beste Flair, ben ik zo teleurgesteld. Het is super dat iemand met een maatje meer een vast stekje krijgt in een weekblad, maar een positieve boodschap zou zoveel toffer zijn. Het zou een keer niet de clichés bevestigen. Het zou een antwoord zijn op de maatschappij die zegt wat ze wil. Het zou een hart onder de riem zijn voor iedereen die niet skinny-mini is.

Want hé, een maatje meer is best wel oké. En vergeet niet Charlotte, en andere niet-maatjes 38: big girl, you are beautiful!

Lekskes,

Ann-Sophie

7 comments

  1. Awel ik heb ze ook een paar keer gelezen en het enige wat ik kon denken was “meisje als het u zo ongelukkig maak, doe er don godverdorie iets aan. in plaats van constant negatief te zijn.” Ik ben zoals je weet ook a big girl in a skinny world en ja het is neit altijd makkelijk. En Ja ik krijg commentaar als ik eens een ijsje eet in het openbaar. Eet ik daarom geen ijsjes in het openbaar? Neen jong! Een job vinden was voor mij tot drie keer toe geen enkel probleem ondanks mijn gewicht. Ik heb vrienden en vriendinnen bij de vleet. Een fantastische man. Een geweldige baby on the way. Lucky big girl dus 🙂

    Like

  2. Ik erger me constant aan mooie mensen, dunner of molliger, die niet tevreden zijn met hun lichaam.
    Top om een blog te volgen van een vrouw die tevreden is met haar lichaam en die haar positieve houding ook uitstraalt in haar blogstukjes…

    Liked by 1 persoon

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s