Schoenen = liefde.

Schoenen. Ik ben er zot van, als in echt zot. Ik kan doldwaas verliefd worden op een paar schoenen. ’s Nachts droom ik erover, overdag denk ik erover na. Ik creëer scenario’s, evenementen en gelegenheden in mijn hoofd waarop ik ze kan dragen. Ik plan ze bij verschillende outfits. Onlangs was het weer zover: ik was verliefd. Tot over mijn oren. Holderdebolder. Hoteldebotel. Vlinders in mijn buik vollenbak. Schoon dat ze waren. Zwartachtig donkergroen. Of donkergroenachtig zwart, dat kan ook. Lakleer. Hoge metalen hak. Spitse neus. Elegant. Vrouwelijk. Pareltjes dus.

Aan het begin van de solden spotte ik ze. Ik paste ze. Langs een kant was ik verkocht. Zo mooi. Maar ik twijfelde. Ze vielen nu eenmaal niet onder de noemer ‘comfortabel schoeisel’, die pumps. En ik had geen schoenen nodig. Absoluut niet. En zeker geen schoenen om enkel mee aan tafel te zitten of binnen te wandelen op een feestje. Helemaal absoluut niet. Ik maakte van mijn hart een steen, gebruikte mijn verstand en liet ze staan.

Maar ik kreeg ze niet uit mijn hoofd. Elke dag dacht ik er wel eens aan. Als ik iets aantrok dacht ik onmiddellijk aan die pumps die toch wel supermegabangelijk goed bij die outfit zouden passen. Ik moest ze hebben. Niets aan te doen. Op’t einde van de solden ging ik terug. En ze waren er nog, de pumps van mijn dromen. Goedkoper zelfs als enkele weken geleden. Feest. Ik paste ze. En nu was ik echt verkocht. Geen twijfel. Ik had ze absoluut nodig, die schoenen. En, en passant, kocht ik ook nog maar snel een tweede paar. Al even hoog gehakt en al even nodig. Maar ik was blij. Nee niet waar, kei blij. Blij maal tienduizend ofzo. Ik had ze, mijn pareltjes plus een paar extra.

image

image

image

image

image

image

Ondertussen zijn wel al een week onafscheidelijk, de pumps en ik. Nog steeds even verliefd. En geloof het of niet, ze zijn best gemakkelijk. Dat wordt dus echte liefde, ik voel het gewoon.

Herkenbaar? Of word jij nooit verliefd op een paar schoenen?

Lekskes,

Ann-Sophie

One comment

Wat jij mij wil zeggen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s